HALL OF FAME

tapas tapas

New member
HALL OF FAME

מעניין אותי לדעת כמה קרבות לוחם או חייל, בתקופה של נשק קר, היה מסוגל לשרוד בממוצע ובשיא. נקח לדוגמא חייל רומאי, כנראה שהוא היה מצוייד יותר טוב מאויביו, וגם האסטרטגיה בקרב של החיל שלו כנגד האויב היתה טוב יותר. כך שיש סיכויים טובים לחייל רומאי כזה לשרוד מספר לא מועט של קרבות. אבל הקרבות לא חייבים להיות בין צבאות. זה יכול להיות מארב של אנשים בודדים על משלוח של סחורה שמורה ע"י חיילים או דו קרב בין שני אנשים. למרות שאני מאמין שהסיכויים לשרוד הרבה קרבות של אחד על אחד הם יותר קלושים מאשר לשרוד קרבות שיש בו צוות או צבא. דברים כמו להמית מישהוא בשנתו, גם אם הוא חייל, הם לא נחשבים לקרב לצורך הזה, למרות שאני בטוח שהשתמשו בעורמה כזאת בכל הזדמנות שהתאפשרה. תזכרו שאני מדבר על מכניקת הקרב של העולם הזה, כלומר החיים האמיתיים ולא שיטת משחק כזו או אחרת. אז מה אתם אומרים? כמה קרבות חייל או לוחם יכול לשרוד?

זה מאוד תלוי

האם פגעו בו, והאם הספר, הנגר ומסרס החזירים (רופא אמיתי לא מתעסק עם אנשים חולים/פצועים אלא יושב בבית וממציא מרשמים לתרופות) טיפלו בו כמו שצריך. לגיונר רומאי התגייס בגיל 17, ויצא לפנסיה בשנות החמישים המאוחרות שלו, אם אני זוכר נכון. כמה קרבות הוא ראה בזמן הזה? תלוי במצב, אבל כדאי לזכור שהלגיונר לא לחינם זכה לכינוי "הפרד של מריוס", כך ששגרה וסינג'ורים היו חלק יותר משמעותי מסדר יומו מאשר לחימה. בחישוב גס? בין שניים לארבעה קרבות גדולים, ועוד כעשרה קטנים, אבל זה חישוב גס ולא מבוסס לחלוטין. העידן המודרני, אגב, אלים הרבה יותר - בממוצע מאז 1648 הייתה מלחמה גדולה כל חמישים שנה, וסכסוך חמוש כלשהו כל 16 חודשים, ועדיין, אנשים הצליחו להזדקן גם במדים.

למעלה