GURPS

tapas tapas

New member
GURPS

מה אתם יכולים לספר לי על השיטה? כמה היא טובה בשביל לדמות תקופות היסטוריות עתיקות? לא מעניין אותי כרגע כמה היא מסורבלת, מה שמעניין אותי כמה היא טובה בשביל לדמות תקופה היסטורית עתיקה במקסימום פרטים וריאליזם.

tapas tapas

New member
כנ"ל לגבי HERO

אבל על HERO הבנתי שהיא דווקא יותר דרמטית ופחות מתאימה לריאליזם אדוק. למרות שיש חילוקי דעות בפורום של HERO.

backdoorslam

New member
או, טוב ששאלת

אני לוקח בחשבון שחיפוש בפורום יתן לך תוצאות מפורטות מאוד לגבי מה גארפס עושה ולא עושה. כנ"ל לגבי הירוס ולכן אתמצת. לדעתי גארפס היא שיטה נהדרת בעיקר הודות להיותה- א) ריאליסטית; ב) פשוטה; ג) מודולרית. הריאליזם שלה מובנה במכניקה הסטטיסטית שלה המבוססת על גילגול של 3ק6 שלעומת הק20 נותן תוצאות שמתפלגות בצורה דומה לפעמון הגאוסיאני. שבתכלס זה אומר שהיא מזכירה את ההתנהגות של הרבה תהליכים בעולם האמיתי. בגירסא הישנה שלה דווקא היתה לה בעיה לסמלץ מערכות היי-פנטסי. פשוט כי חוקי הליבה שלה שואפים לריאליזם. וזה סוגר את נושא הריאליזם+פשטות. עוד נקודה יפה מאוד בגארפס שממש מובנית לתוך החוקים לכל חוט השדרה שלהם זה נושא המודולריות. וזה בכלל חדשות טובות: כל קבוצה יכולה ממש לתפור לעצמה את המכניקה שהיא מעוניינת שתשרור מסביב לשולחן. אפשר ממש לקחת רק את השלד הבסיסי ביותר ואפשר גם להגיע לרמות גבוהות מאוד של פירוט חוקים - מה שתחליטו. המודולריות שלה גם מאפשר לה לחבוק הרבה מאוד תימות ועולמות ולמעשה קל מאוד להתפתה וליצור מערכות משיקות (זה נקרא cross-over בלעז). בסופו של דבר אם אתה מחפש מקסימום פרטים וריאליזם אז גארפס לדעתי לא תאכזב אותך.

tapas tapas

New member
מישהוא פה מכיר את harn?

התחלתי להתעניין, אבל אין גירסת חוקים לייט שאפשר לראות בחינם.

למעלה