Guns 'n' Roses/Stone Temple Pilots

HelterSkelter1

New member
אני לא רוצה לשפוט

את הקופסא עליה אתה מדבר, אבל אני נוטה מאוד לא לאהוב אוספים מוסיקליים, על כל סוגייהם. שוב, יכול להיות שבמקרה הזה אני טועה.

country joe

New member
נאגטס

נאגטס זה האבא והאמא של כל האוספים והקופסאות. שווה ביותר.

HelterSkelter1

New member
רגע,ניתן להשיג את זה במקדונלדס? ../images/Emo13.gif

אפשר לתת פירוט בבקשה על המאפיינים של הלהקות שם וקצת שמות?

ערןלוי

New member
קבל

נאגטס 1 נאגטס 2 דווקא במקרה הזה הפורמט האידאלי הוא אוסף, כי מדובר על להקות שרובן (לא כולן) לא נהנו מקריירה קונסיסטנטית ורצופת שירים טובים, אלא היו להם אחד, שניים, שלושה שירים מצויינים והיתר לא בהכרח.

ערןלוי

New member
הלינק בתוך ההודעה לא עובד משום מה.

אז תלחצו על הלינקים בתחתית ההודעה.

HelterSkelter1

New member
אני יודע שהוולווט הם לא גאראז'

אני גם מכיר פחות או יותר את ההגדרה של גאראז' רוק. אני מודה שלא שמעתי הרבה מהז'אנר. אני מזכיר לכם שכאשר אני מדבר על מוסיקת "סיקסטיז" אז אני מתייחס בעיקר ללהקות כמו הביטלס, סטונס, ג'ימי הנדריקס, ביצ' בויז, מודי בלוז, פינק פלויד, ג'פרסון איירפליין ושות' - סייקדליה, בעיקר סייקדליה, ובלוז רוק.

ערןלוי

New member
טוב.

1. אז זה לא שאין קשר בין המוזיקה שלהם למוזיקה של שנות השישים, כמו שאמרת, אלא רק לדברים שאתה בוחר להתייחס אליהם...
2. כמו שאמרתי, יש הרבה קשר בין להקות הפאנק (ואין צורך לומר גם להקות הגאראז', שחלקן לפחות מוגדרות גם כסייקדליה) לחומר המוקדם של להקות כמו הביטלס, הביץ' בויז, הסטונז ואפילו פינק פלויד (בתקופת הזוהר של סיד בארט) ועוד.

HelterSkelter1

New member
אני התכוונתי שאין

קשר בין הפאנק למוסיקה שדור הפרחים מייצג, ואם יש אז הוא קטן מאוד - אי הקשר הזה מתבטא בעיקר באידיאולוגיה והמאפיינים הא-מוסיקליים של הפאנק, אך גם במוסיקה עצמה. וולווט אנדרגאונד למשל, היא להקה שלא מייצת את דור הפרחים, ונחשבת לאחת הלהקות שהשפיעו הכי הרבה על להקות הפאנק. אתה צודק שקצת לא דייקתי בהגדרות.

SickAgain

New member
עד ELP! ../images/Emo123.gif

לאמר שהPאנק שהרס כמעט כל חלקה טובה ברוק אנד רול, שלא השתקם מאז כמעט (חוץ מתתי ג'אנרים מסויימים) היה דבר טוב, עוד ניחא. אבל ככה לכתוב על ELP? :) "אמני רוק שהמוסיקה שלהם והמחויבות שלהם לאומנות הפכו אותם לגדולים מהחיים" אומרת ההגדרה שלנו. ואחת מהדוגמאות הכי ממשיות של אמני רוק שהלחינו יצירות ועשו דברים גדולים מהחיים ברמת מקוריות מדהימה הם ELP. רק יצירות כמו Tarkus ו TAke a Pebble לבד, מזכים אותם בחיי נצח. אני לא אומר שבפאנק לא היו דברים חיוביים. אני מאד אוהב את הקלאש לדוגמא. אבל כשזה היגיע למצב שהמוטו של החבר'ה האלה היה: "אנחנו לא יודעים לנגן, אז בואו נעשה מזה אמירה" זה כבר הפסיק להיות משעשע, מה גם שהם נתנו אור לדורות שלמים של מוסיקאים שלא יודעים לנגן והמורשת של חוסר כישרון מוסיקלי חילחלה עמוק לתודעת המיינסטרים.

ערןלוי

New member
תראה,

הרי אין מה להתווכח על דעות. כל אחד ודעתו. אתה אומר שהמוטו של החברה הזה היה "אנחנו לא יודעים לנגן אז בואו נעשה מזה אמירה". אני חושב שבשלב מסוים בשנות ה 70 המוטו של להקות פרוג היה: "ואו אנחנו ממש וירטואוזים. תראו איזה כלים אנחנו. אנחנו עושים שירים של 32 דקות עם 8 סולואים ארוכים כאורך הגלות". זאת הייתה בועה שהיו חייבים לפוצץ - והפאנק עשה את זה. פשוט נעשה מחניק ומסריח כבר. הם התחילו להרקיב. הבעיה היא כשהמטרה של להקה מפסיקה להיות לעשות מוזיקה והופכת להיות לטפח את האגואים של עצמם. אז תמיד מתחילות הבעיות. אבל שוב, זו רק דעתי, ואני יודע שהרבה לא מסכימים איתה. וטוב שכך.

SickAgain

New member
אני מסכים איתך בקשר לזה ש..

בשלב מסויים להקות כמו ELP הפכו לפטתיות והפסיקו לעשות מוסיקה מדהימה כמו שהם עשו, אבל הקונטרה שבאה בצורת הPאנק היתה לא רצינית, לפי דעתי. בשיאן להקות הפרוג עשו דברים חוץ גופניים\מעוררי השראה\לא מהעולם הזה\יצירות מופת נדירות. ואילו הפאנק שבא לנפץ את הבועה הזאת היה תחליף חלש מאוד שהוביל את כל עסק המוסיקה הפופולארית להתדרדרות מבחינת: כישרון המוסיקאים המעורבים בעסק, רמת הנגינה, ובסופו של דבר, תרצה או לא, לירידה ברמת היצירה. (לא שזה מדד שניתן לחשב אבל, תיראה, תישמע...) רבים מחשיבים את הפרוג כשלב הכי גבוה שהוק אנד רול היגיע אליו מבחינת היצירה. אחרי התפתחות משירי אלביס וצ'אק ברי פשוטים זה היגיע לרמה שאיש לא היה מאמין שלהקות רוק יכולים להגיע אליה.

HelterSkelter1

New member
לדעתי אתה טועה בגדול

רוב להקות הפרוג החלו במחצית השנייה של שנות השבעים להיות יותר "פופיות" ופחות פרוגרסיביות. האמירה שלך די שטותית לדעתי ("ואו אנחנו ממש וירטואוזים. תראו איזה כלים אנחנו. אנחנו עושים שירים של 32 דקות עם 8 סולואים ארוכים כאורך הגלות"), והיא לא נכונה באופן גורף כמעט. "בועה שחייבים לפוצץ" - טעם אישי. לדעתי הבועה של הפאנק הייתה חייבת להתפוצץ עוד לפני שמישהו לקח מקל עם עיגול, טבל בכלי עם סבון, ועשה "Fוווו"...

lior efi

New member
פששש... צריך להיות משו טוב!

סלאש התותח! גם אקסל יהיה שם? חוצמזה אם בוב אזרין הוא המפיק שלהם אז זה צריך להיות טוב! כל מה שפינק פלויד נוגעת בו צריך להיות טוב!

חולוני

New member
לא, אקסל נשאר ב-GN'R.

ואני לא אוהב את הסולן החדש (סקוט מ-STP), הוא די מעצבן.

Rikooo

New member
מה קורה איתך בנאדם?

לסקוט יש קול בס מעולה! חוצמזה שהוא זמר מעולה מבחינה ווקאלית הוא יכול לעשות הרבה. מרך/רגוע לצרחות/שאגות. בכל מקרה, אני ממליץ גם לך לשמוע אותם ולא לפסול הם מעניינים ועוד מתפתח איתם משהו עכשיו.. באולפן:)

Rikooo

New member
הם נשמעים..

הם נשמעים כמו שילוב של סקוט וגאנז:)) אין איך להגדיר את זה.. פשוט שילוב טוב:) תשקיט, תשמע ותחליט. :)

למעלה