Guns 'n' Roses/Stone Temple Pilots

HelterSkelter1

New member
זה פשוט מאוד

לפי ההגדרה של הפורום, אז אם אני לא טועה, רוב להקות הפאנק בכלל לא עונות להגדרת הפורום, בניגוד לרוב להקות הפרוג מהסבנטיז. זהו. גם אם אתה לא אוהב פרוג, זה מה יש.

חולוני

New member
אה, שכחתי..

הפיסטולס והקלאש פרצו בניינטיז.. והסטוג'ס הוציאו את אלבום הבכורה שלהם רק לפני שנה. הסולן שלהם, נו, הצעיר הזה, איגי פופ, יש לו פונטנציאל.. יום אחד עוד יצא ממנו משהו. אה, ויש עוד להקה אחת, לא יודע אם שמעת עליה, היא פועלת בעיקר במחתרת הניו-יורקית, קוראים לה הראמונס, ולא מזמן יצא להם סינגל חדש - "Blitzkrieg Bop". אם לא שמעת אותו עדיין, כדאי שתשמע, השיר הזה הוא העתיד של הרוק'נ'רול!!

ערןלוי

New member
הגדרת הפורום

זו ההגדרה: "בפורום הזה נדבר על הטובים מכולם, על אמני רוק שהמוסיקה שלהם והמחויבות שלהם לאומנות הפכו אותם לגדולים מהחיים, ואת חייהם והמוסיקה שלהם, למין מגדלור ענק שלאורו אוהבי מוסיקה אמיתיים חים את חייהם. " אני מקווה שאתה מבין שהשאלה מי נכלל בה היא סובייקטיבית לחלוטין, נכון? לדעתי ELP לא יכנסו להגדרה הזו. למעשה לדעתי ההגדרה "גדולים מהחיים" היא קצת בעייתית וגובלת בהערצה, אבל אין לי שום ספק שאני אשים את הראמונז ואת טלויז'ן וגם את הקלאש - ממה שאני מכיר וממה ששמעתי עליהם - לפני ELP בתור הזה. אם יש למנהל הפורום בעיה עם דיונים על תחומים שהוא מחשיב כנחותים (Pאנק למשל...או אולי כל דבר שהוא לא פרוג/ארינה רוק מהסבנטיז) זה לגיטימי לחלוטין. ולכן שאלתי את שאלתי.

זה לא פורום המוסיקה שאני אוהב

כתבתי הודעה ארוכה המפרטת את מהות הפורום בפעם המאה אלף, מחקתי אותה כי נמאס לי מזה ואני לא רוצה לפתוח משעמם נוסף בנושא הזה, בגדול, כפי שאפשר להבין מהודעת המנהל כולה (ולא משפט אחד מנותק מההקשרו) ומדפי הפורום כולם, הפורום עוסק ברוק הקאלסי של שנות השישים והשבעים, לחלק מהלהקות והג'אנרים של התקופה יש אכן פורומים (למשל פורום פרוג או פורום פ"פ או פורום ביטלס), אבל הפורום הזה הוא היחיד שבו אפשר לקיים דיונים על רוק קלאסי כתופעה (ואגב אני יודע שאין ג'אנר כזה ושזו הגדרה יחסית זה בסדר) הדיון בינכם מעניין ככל שיהיה, היה על גבול הנושא הזה, אישית לא הבנתי על מה אתם מדברים ורציתי להעיר על זה, זה הכל. לדבר על פאנק ועל להקות רוק עכשיויות יש מספיק במות, דיונים על love ועל הסטונס ועל ג'טרו טאל (לפחות בהקשר בו הם נערכים כאן) אין כמעט בשום מקום, בטח לא בתוז ועד כמה שדעתי משגת גם לא בשום מקום אחר בעברית, המטרה כמנהל הפורום היא לגרום לכך שתשאר הבמה ליוצרים הללו ולא תלקח לטובת דברים שהם פופלריים יותר היום, זה הכל. אגב אין סגנונות מוסיקאליים שאני רואה בהם נחותים יש כאלו שלא מענינים אותי, אבל הטעם שלי בא לידיי ביטוי רק בשוליים כאן.

ערןלוי

New member
איך שאתה רוצה...

אבל אני מציע שתכניס את המשפט "הפורום עוסק ברוק הקאלסי של שנות השישים והשבעים" להגדרת הפורום. חלקנו לא קוראים מחשבות. אתה גם טועה בהנחה שלך שהפאנק מהסבנטיז פופולרי יותר מהפרוג, קל וחומר מהרוק הקלאסי דוגמת הביטלס, שהם עדיין הלהקה הפופולרית ביותר בעולם. כלומר הקריטריון שלך הוא בבירור לא קריטריון אובייקטיבי של פופולריות. זה נכון שיש פורומים ספציפיים לדיון על להקות (ואני מבין שזה שדיברנו על רדיוהד ועל גאנז עיצבן אותך), אבל היתרון בפורום הזה הוא שאפשר להחשף פה לקשת רחבה של דעות ושל טעמים שונים של אנשים, ולהכנס בדיון אחד לשיחות על רדיוהד, הפיסטולז, הראמונז, הפליימינג ליפס וכו', בלי שזה יהיה "מחוץ למנדט" של הפורום - לפחות לפי ההגדרה ה"פורמלית" שלו. אבל אני מבין שההגדרה הזו אינה מדויקת, וזה בסדר גמור. אני מבין שאתה מעדיף לא לראות דיונים על תחומי מוזיקה שאתה לא אוהב (למרות שלא הבנתי איך הם "תופסים מקום" של אחרים אבל נניח לזה...) וזה חשוב לך יותר מאשר לאפשר לכמה וכמה אנשים (לא אחד!) שמעוניינים לדון בהם וכן רואים את הלהקות האלה כאגדות רוק לעזות את זה בפורום שלך. שוב, לגיטימי לגמרי. אבל השם של הפורום וההגדרה ב"הודעת המנהל" מטעות. כמו שאמרתי, איך שאתה רוצה. אתה קובע. אבל אולי תשנו את שם הפורום ל"רוק קלאסי ופרוג", או משהו כזה?

תודה

מבט קצר על דפי הפורום, המאמרים שלו והקישורים יכולים לתת לכל מי שרוצה מושג על נושא הפורום, השם הוא נחמד והוא מלווה את הפורום עוד לפני שהגעתי אליו ומן הסתם ימשיך אחריו. אגב, מבט כזה על המאמרים לפחות יראה שאנחנו לא עד כדי כל מקובעים בתחומי זמן, הפורום עוסק בתופעה מוסיקאלית ששורשיה בשלהי שנות החמישים עם שירי הרוק אנד רול הראשונים, שיאה במהפכה הפסיכדלית המשכה עם הפרוג והרוק הכבד וסימה עם להקות הפאנק הראשונות, הפורום מציע סוג של נראטיב להיסטוריה המוסיקאלית, כמו כל נארטיב היסטורי הוא לא מקובע בתחום זמן אלא לפעמים חורג קצת למעלה או למטה בציר הזמן. בכל מקרה את נושאי הדיון קובעים השרשורים, G&R לדעת מרבית החברים שיכים לנושא הפורום, כמו ואן היילן או הסמית'ס למשל ועל כן ניתן למצוא מאמרים עליהם בדפי הקהילה. אולי הגיע הזמן לנסח משהו מדוקדק יותר ממה שנמצא בהודעת המנהל, שיהיה מעיין הגדרה מדוייקת שכזו, אישית עוד לא התפנית לכך, מי יודע אולי בקרוב.

ערןלוי

New member
אם את נושאי הדיון קובעים השרשורים..

אז, בהגדרה, בנושאים האלה כלולים גם כל הנושאים שדנו בהם בשרשור. "מבט כזה על המאמרים לפחות יראה שאנחנו לא עד כדי כל מקובעים בתחומי זמן" - מצויין. אתה זה שהגבלת את נושא הפורום ל"רוק קלאסי ופרוג של שנות השישים והשבעים", לא אני. ההגדדרה הזו לא כוללת פאנק בכלל (גם לא את הלהקות הראשונות - ואגב, האם הניו יורק דולז, הסטוג'ס, הראמונז, הפיסטולז והקלאש לא נמנים עליהן?!), וקל וחומר שהיא לא כוללת את גאנז, ואן היילן, הסמית'ס או שירי הרוק'נ'רול משנות ה 50. שורה תחתונה - בלבלת אותי לחלוטין.

ערן כנס שניה

הערה קטנה: כל ההודעות שלי בשרשור הזה נכתבו במצב של ערות חלקית כתוצאה מעבודת יתר (מה לעשות יש לי גם עבודה), וטוב תעשה אם לא תתחיס לניסוח שלהן (מה עוד שנפלה בהם כמות מסחרית של שגיאות מקלדת). עכשיו אני אנסה להיות ברור: 1. כל להקות הפאנק שהזכרת נמצאים בשולי תחום הדיון של הפורום (ומכך משתמע שהם נושא שיחה לגטימי). 2. אנחנו אכן לא מקובעים בתחומי הזמן, כלומר יש לנו תחום זמן אבל אפשר לשחק איתו קצת בהנחה שזה תואם את הנרטיב שהזכרתי למעלה. 3. גם אני בתחילת דרכי דרכי בפורום חשבתי שנושאי השיחה שלו מוגבלים והרחבתי אותם באמצעות סקירות ומאמרים ששיכנעו את המנהל הקודם בצקדתי, כך שאני בוודאי מוכן לשמוע כל הצעה, ההודעה הראשונית שלי בשרשור הייתה הערה תמימה (כגולש לא כמנהל) שאין לי מושג על מה אתם מדברים ולהרגשתי יש פורומים מתאים יותר לנושא הזה, שם הדיון יתפתח בצורה מעניינת יותר. עכשיו אני הולך לנוח. NP- Neil Young - Harvest

HelterSkelter1

New member
הקטע הוא לדעתי

שהפאנק כ"כ שונה מכל מה שבא לפניו - אין שום קשר למוסיקה של שנות השישים, הוא שונה פילוסופית, מוסיקלית ובאסתטיקה שלו. הפאנק בא כנגד כל הלהקות שעליהם מדברים פה - נגד הרוק של שנות השישים, הסייק הרוק הכבד ובראש ובראשונה - הפרוג. אני אישית ממש לא אוהב פאנק, ויש לכם זכות לדבר על הפאנק בפורום זה, רק כדי להבין שהפאנק הפוך מכל הדברים שמדברים עליהם פה - לכן הוא לא כ"כ מתאים. קפיש?

ערןלוי

New member
פאנק שונה מפרוג

לפאנק יש הרבה יותר במשותף עם רוקנרול מוקדם, ופופ סיקסטיז מוקדם כמו הביטלס והביץ' בויז המוקדמים, מוטאון וספקטור וגם עם המוזיקה הפסיכדלית המקורית (לא פרוג!) מאשר יש לפרוג איתם. בכל אופן אתה זה שטענת (לא שאני מסכים עם זה בהכרח) "השוני שלו שעומת הרוק ה"רגיל" הוא אסתטי בלבד." וטרחת להדגיש שאין שוני מוזיקלי מהותי ממה שבא לפניו. אז שינית את דעתך? אגב סייק, אתה בטח מכיר את הקופסאות של ריינו של מוזיקה פסיכדלית משנות הששיים - nuggets ו nuggets II. שים לב שבקופסאות האלה הם מתעקשים לקרוא למוזיקה הזו מהסיקסטיז מוזיקת פאנק, ויש להפ סיבה טובה. ואם תקשיב להן תראה שההבדלים בוודאי לא כאלה חדים וחלקים כמו שאתה חושב. קפיש?

HelterSkelter1

New member
תגובה

"בכל אופן אתה זה שטענת (לא שאני מסכים עם זה בהכרח) "השוני שלו שעומת הרוק ה"רגיל" הוא אסתטי בלבד." וטרחת להדגיש שאין שוני מוזיקלי מהותי ממה שבא לפניו. אז שינית את דעתך?" נכון, השוני שלו שונה מהרוק הרגיל בעיקר באופן האסתטי (אתה יכול אולי להוריד את "בלבד"). הדבר מתבטא כמובן במוסיקה, באידיאולוגיה ובצורת הגשה - אין בפאנק שום המצאה חדשה ומהפכנית מבחינה מוסיקלית. בקשר ל "nuggets ו nuggets II" - לא מכיר. בקשר לשוני של הפרוג ממוסיקת סיקסטיז לעומת הפאנק - תלוי מאוד באיזה הרכבים וזה גם לא בהכרח נכון. קאפיש?

country joe

New member
טעות חמורה

הפאנק היה קיים עוד בשנות השישים כגאראז' רוק, ובאנגליה כמוד. הפאנק כפי שאנחנו מכירים אותו פרץ באמצע שנות השבעים, אבל הוא היה קיים במחתרת עשור שלם, מאז סוף עידן להקות הגאראז'.

ערןלוי

New member
נכון.

הלטר - אני ממליץ לך מאוד על nuggets ו nuggets 2 (לכולם בעצם). הם יפקחו את עיניך.

HelterSkelter1

New member
לא יודע,

להגיד שוולווט אנדרגראונד זה פאנק זה כמו להגיד שהביטלס זה פרוג... שתי הלהקות השפיעו על הפאנק והפרוג, אבל הם בעצמן לא פאנק ופרוג (אלא אם כן אתה לא מדבר על להקות כמו וולווט אנדרגראונד?).

country joe

New member
לאו דווקא הוולווטס...

בעקבות הפלישה הבריטית אלפי נערים לקחו גיטרות והתחילו לנגן בגאראז' של ההורים. זה נקרא גאראז' רוק. מעט מאוד להקות הגיעו לאיזושהי הכרה. המוזיקה של רוב הלהקות הייתה מאוד אגרסיבית, של חלק נכבד פאנק של ממש. רוב הלהקות הן סתם איזוטריה (לדעתי), אבל יש הרבה להקות שאני מאוד אוהב. כדאי לבדוק את הערך באולמיוזיק.

ג'ו צודק

בדרך אגב מדברים על הסטוג'ס בהקשר הזה, אבל היו עוד רבות שרובן לא הגיעו להכרה מעולם באווירה "המתקדמת" של הסבנטיס, להקות הפאנק שכן התפרסמו היו בנותיהן של אותן להקות שהתפרסמו בעיקר בסצנות מקומיות קטנות.

ערןלוי

New member
הסטוג'ס...

היו יותר מאוחרים. תופעה הגאראז' התחילה שנים לפני כן. אם "לואי לואי" - שהוקלט ב 1963 - הוא לא פרוטו פאנק, אני לא יודע מה כן. מילה אחת - נאגטס. מדהים כמה מוזיקה טובה נעשתה אז ע"י להקות שבחיים לא שמעתם עליהם, ומה שיפה בקופסאות האלה הוא שהן לוקחות את השיר או מקסימום 2-3 שירים הטובים ביותר של כל להקה, כך שהחומר באמת על רמה.

למעלה