Guinness Extra Cold

אילנדיל

New member
Guinness Extra Cold

היום פתאום נזכרתי שבלונדון הרבה פעמים הייתי מעדיף את הברז האקסטרה קולד ולא הרגיל. נראה לי מגניב שבאותם פאבים היה גם רגיל וגם אקסטרה קולד... מסוג הדברים שבחיים לא יהיו בארץ. בכל מקרה, למה אני מספר לכם את זה? כי שמתי לי בקבוק גינס בפריזר, וקצת שכחתי מהעניין, פתאום נזכרתי, הוצאתי אותו - הוא עדיין לא קפא, אבל מה? ממש הזכיר לי את האקסטרה קולד. בקיצור, נחמד

amaretto

New member
ב-MASH יכלת לבחור בין גינס רגילה

ואקסטרא-קולד (לפני שהם מכרו את נשמתם לשטן.. אה, למרפיס) :( ואם זכרוני איננו מטעני, גם במולי בלומס אפשר. אם כבר גינס, אז חבל שלא מיבאים את פחיות חצי הליטר של גינס "Draught" לארץ, לטעמי הן הרבה יותר מוצלחות מהבקבוק (אע"פ שאני לרוב מעדיף בירה מבקבוק ולא מפחית) וכאשר מוזגים אותה לכוס חצי ליטר, אפשר לראות את תהליך ה"בנייה" של הבירה ממש כמו בירה מחבית. :)

אילנדיל

New member
באמת?

צריך לבדוק את זה במולי בלומס! לא ידעתי שיש גם אקסטרה קולד. דוקא בלונדון שתיתי פעם או פעמיים את הפחית חצי הליטר, אבל אני דוקא לטובת הבקבוק... חבית
בקבוק
פחית אם כבר, אז למה בארץ אני רואה רק את הבקבוק הזה, ואף פעם לא את הבקבוק השני ודומיו?

amaretto

New member
הבקבוקים שיש היום בארץ הם בקבוקי

Draught, כלומר, הם מכילים מעין גולת פלטסיק אשר אמורה לתת לבירה הרגשה של "מהחבית". בעבר היה ניתן להשיג בארץ גם את בקבוקי גינס Original ואת הפייבוריט שלי (אחרי בירה מהחבית, כמובן) גינס Extra Stout שהיתה בעלת טעם קלוי יותר. פחיות חצי הליטר עליהן אני מדבר הן גם מסדרת ה-Draught, אבל הן הרבה יותר מוצלחות מהגירסה לבקבוק (יתכן בגלל שגולת הפלסטיק יותר גדולה משמעותית בפחית, עניין של לחצים או עקב כך שהבירה מהעבקוק מיועדת לשתיה ישירות ממנו, ואילו הבירה מהפחית מיועדת למזיגה לכוס).

Crazy_Bitch

New member
extra stout..

אני מחפשת כבר די הרבה זמן זכר לאקסטרה סטאוט בארץ.. שמועות גילו לי שיש במקום כלשהו, אבל עדיין לא ידוע לי איפה. אם מישהו ראה, שמע, מכיר או יודע - אני אשמח אם תגלו לי איפה! אני ממש לא מתה על ה-draught, אם אין חבית- אין גינס. הבקבוקים הישנים היו טובים...

אילנדיל

New member
שני דברים (מצטרף! וגם גינס בלגית!)

- קודם כל; מצטרף לקריאה הנרגשת. עזרו לנו למצוא את האקסטרה סטאוט!
- דבר שני; כואב הלב להסתכל קצת באינטרנט ולקרוא על בירות ולראות איזה מבחר עצום יש בעולם. מישהו פעם טעם Belgian Guinness?

Crazy_Bitch

New member
לא מצליחה להכנס ללינק..

גינס בלגית? אני נמנעת.. אני מניחה שאטעם אם יעלה הצורך, אבל אם יש גינס מ-דבלין (ו-בדבלין שוב בקרוב...), אני מעדיפה אותה. לבלגים יש מספיק בירות טובות משלהם..

מת לנסות...

ממה שקראתי זה שילוב של גינס בגירסה עשירה יותר וכבדה יותר יחד עם אייל בלגי כבד, כנראה הם משתמשים בשמרים מסוג שונה - 8% אלכוהול. בקשר למבחר, אני מקווה להיות בקיץ בפסטיבל הבירות הבריטי בלונדון, משהו כמו 750 שוגים של בירות מכל הסוגים, מכל העולם, כולל דברים מאד ייחודיים, מחצית הסוגים בריטיים, מחצית מכלל הבירות מחבית, אני מחכה לזה...

אילנדיל

New member
../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif

אין לך מושג כמה אני מקנא בך... אני זוכר שכשהייתי בלונדון ראיתי בהרבה פאבים פרסומות לפסטיבל (לפני שנה כבר...). תביא מזכרות כמו חוברות ופרסומת, הסברים על הבירות המשתתפות, ותעלה לפורום כמובן, כן? תהנה !

למעלה