GUI במסוף

GUI במסוף

שלום,אני כותב תוכנית לתרוץ רק במסוף (או שורת פקודה בחלונות),השאלה שלי היא איך אנשים מצליחים ליבנות GUI כמו ביוס או הפקודה edit בdos,האם אפשר ליבנות דבר כזה ב c?פיטון אולי יעזור?.

vinney

Well-known member
למה לעשות כזה דבר?

אתה יכול להשתמש בספריות ישנות של turbo pascal/turbo C (שאני כבר לא זוכר איך קוראים להן) שידעו לצייר חלונות בדוס ועבדו על events, רק שזה קצת מיותר, אם אתה עושה GUI - תעשה אותו בחלונות. אם אתה רוצה לכתוב קוד אחד שיתן לך GUI גם בלינוקס וגם בחלונות לך על דלפי/קייליקס או JAVA, אחרת VB או NET. יתנו לך מענה מצוין.

מממ....

אני רוצה לעשות תוכנה אשר תיפעל משורת פקודה,במחשבי לינוקס אשר לא מותקן בהם X,אני בטוח שזה אפשרי,הרי ביוס עושה את זה בלי שימוש בחלונות וכו'...

IP yuval

New member
אם זה משהו פשוט יחסית,

אפשר להשתמש בdialog:
Package: dialog Priority: optional Section: misc Installed-Size: 832 Maintainer: Santiago Vila <[email protected]> Architecture: i386 Version: 0.9b-20040421-1 Depends: libc6 (>= 2.3.2.ds1-4), libncursesw5 (>= 5.4-1), debianutils (>= 1.6) Filename: pool/main/d/dialog/dialog_0.9b-20040421-1_i386.deb Size: 168696 MD5sum: 8365d4a4ffd50a0b2b88f3afbe1fd724 Description: Displays user-friendly dialog boxes from shell scripts This application provides a method of displaying several different types of dialog boxes from shell scripts. This allows a developer of a script to interact with the user in a much friendlier manner. . The following types of boxes are at your disposal: yes/no Typical query style box with "Yes" and "No" answer buttons menu A scrolling list of menu choices with single entry selection input Query style box with text entry field message Similar to the yes/no box, but with only an "Ok" button text A scrollable text box that works like a simple file viewer info A message display that allows asynchronous script execution checklist Similar to the menu box, but allowing multiple selections radiolist Checklist style box allowing single selections gauge Typical "progress report" style box tail Allows viewing the end of files (tail) that auto updates background tail Similar to tail but runs in the background.​
אתה יכול לראות שהוא תלוי בlibncursesw5, שאם אני לא טועה, זה פחות "ספריה גרפית" שמאפשר לעשות את מה שאתה רוצה.

voguemaster

New member
ראשית

אתה תמיד יכול לעשות את העבודה הקשה בעצמך
אבל אני לא ממליץ, אולי רק בתור תרגיל לימודי. אם אתה רוצה לכתוב תוכנה שעובדת במצב קונסול בלינוקס, לך על ncurses. זאת ספריה שמאפשר לך לעשות ממשק כמו של midnight commander ובעצם את כל הממשק החלונאי ה-DOSי של אז..

תגובות

ל - voguemaster: 1)מה זואת אומרת את העבודה הקשה?כלומר ליכתוב סיפריה?? 2)איפה אני אוכל לילמוד על ncurses?האם היא סיפרייה תיקנית?כלומר שתעבוד על GCC? ל - scalla: אני ממש לא יודע איך עובדים אם הספריה הזאות,תוכל לתת לי קצת כיוון לגביה? ל - IP yuval: אני מכיר אותך מפורום לינוקס (טוב לא אישית אבל ראיתי הודעות),אז אני מדבר על ממשק "גרפי" כמו שיש בזה שאתה מקמפל קרנל איפה שאתה בוחר את המודלים (אם קימפלתה כבר קרנל),או לאלא שלא יודעים מזה אז אני מדבר על משהוא דומה ל scandisk של dos,פשוט ביותר.

vinney

Well-known member
בחייך

conio זו ספריה סטנדרטית מאוד פשוטה של IO בC. לגבי הספריות, אז נראה לי ש Vogumaster מדבר על גלגול של turbo vision בלינוקס (זה גם מה ששימש לקיום הממשק הישן של scandisk, ושל הIDEים הישנים של בורלנד.) free pascal למשל משתמש בספריות אלה עבור הIDE שהם מפיצים עם הקומפיילר. בכל מקרה, תעשה חיפוש בגוגל, אתה תמצא פירוט.

תגובות

ל - voguemaster: 1)מה זואת אומרת את העבודה הקשה?כלומר ליכתוב סיפריה?? 2)איפה אני אוכל לילמוד על ncurses?האם היא סיפרייה תיקנית?כלומר שתעבוד על GCC? ל - scalla: אני ממש לא יודע איך עובדים אם הספריה הזאות,תוכל לתת לי קצת כיוון לגביה? ל - IP yuval: אני מכיר אותך מפורום לינוקס (טוב לא אישית אבל ראיתי הודעות),אז אני מדבר על ממשק "גרפי" כמו שיש בזה שאתה מקמפל קרנל איפה שאתה בוחר את המודלים (אם קימפלתה כבר קרנל),או לאלא שלא יודעים מזה אז אני מדבר על משהוא דומה ל scandisk של dos,פשוט ביותר.

IP yuval

New member
גם אני מדבר על זה.

ממבט מהיר בhelp של menuconfig, ראיתי שהוא כתוב בlxdialog, שמובוסס על dialog שמבוסס על ncurses.

IP yuval

New member
תראה:

אתה מדבר על זה? אלה דוגמאות מהקוד מקור של dialog.

למעלה