GS מנוע נכבה בסרק

GS מנוע נכבה בסרק

בהילוך נראה שהטורים בסדר, אבל בסרק, גם כשהמנוע חם, הוא "לא סוחב". רעיונות?

ליאורEN

New member
מתחת לקרבורטורים יש לך

בורג בצורת פרח ,תסובב אותו מעט ימינה ותעלה את הטורים ותעשה בדיקה אם עזר סבבה אים לא תפרט יותר מה הבעיה וננסה לעזור

לא נראה שזה כיוונון הטורים

כיוון שכאשר הוא מתחמם מספיק אז הוא יציב על 1.5, לפי הספר.

ליאורEN

New member
תפרט יותר על הבעיה

בהודעה הראשונה אתה כותב שהוא נכבה (חם/קר?) ולאחר מכן אתה אומר שהוא חם הוא לא "סוחב" (הוא לא אמור "לסחוב"בסרק) אם אתה רוצה עזרה תסביר את עצמך.

h a j b i

New member
אם האופנוע יצב אחרי חימום בסרק

אז מה הבעיה בעצם? טבעי שאופנוע קר יגמגם קצת ולכן פותחים צ'וק בהתחלה. אם הבעיה שלך היא שהאופנוע מתחמם לאט מידי אז זה משהו אחר לגמרי שלא נראה לי שממש ניתן לאבחן דרך הפורום כי יכולות להיות הרבה סיבות לזה. לעומת זאת אם האופנוע נכבה ברמזורים למשל כשאתה בניוטרל למרות שהוא כבר חם ככל הנראה יש לך בעיה בקרבורטור במנגנון שאחראי על התחום שבין מצערת סגורה לבערך שמינית מצערת פתוחה. יש גם דיזה קטנה (מחוברת לבורג שליאור הציע לך לסובב) שאחראית להספקת כמויות קטנות מאוד של דלק ואוויר יחסית למנוע כאשר האופנוע עובד. אני מניח שניתן לאבחן ולתקן את זה רק ע"י פירוק מלא של הקרבורטורים, דבר שלא הייתי ממליץ למישהו חסר ידע וניסיון לעשות. תנסה בכל זאת לשחק עם הבורג, יכול להיות שטעית באבחון כי את הטורים בסרק בודקים כשמנוע חם ואחרי שהאופנוע עומד כמה דקות (מייד אחרי עצירה הטורים קצת יותר גבוהים וזה מטעה).

itiel

New member
עוד כיוון חשיבה ....

תבדוק אם שני הצילינדרים שלך עובדים .... (הכוונה תבדוק פלאגים ....) אצלי ב GS נשרף אחד הפלאגים, ולכן אחד הצילנדרים הפסיק לעבוד מה שגרם לסל"ד להיות נמוך ולמנוע להיכבות בהילוך סרק .. הבדיקה הכי פשוטה זה פשוט כאשר המנוע מונע, תשים מעט רוק על כל אחת מהיציאות של הסעפת ... אם הצילינדר עובד אז החום של הסעפת ייבש את הרוק כמעט מייד, אם הרוק לא מתייבש סימן שאותו צילינדר לא עובד ... בהצלחה ...

h a j b i

New member
קשה לי להאמין

באופנוע עם שני צילינדרים ההבדל בכוח יהיה כל כך משמעותי שאי אפשר יהיה לפספס את זה (וכו, ניסיתי את זה פעם)

itiel

New member
מסכים איתך ...

אני הרגשתי ישר מחסור בכוח איך שזה קרה ... סתם העליתי עוד כיוון למחשבה .... דרך אגב, במקרה שלי לא רק הפלאג נשרף אלא עשיתי גם ניקוז לקרבורטורים, רק אז הוא חזר לתפקד כמו שצריך ... (וכן, כבר היה מוסך שאמר לי שאני חייב לעשות ניקוי קרבורטורים+החלפת דיזות ורצה על זה קרוב ל1000 ש"ח , אמרתי לא יפה שלום .... )

h a j b i

New member
וכנראה שטוב עשית בקשר למוסך

לקבוע בדיוק מה צריך להחליך בקרבורטורים לפני שמפרקים ורואים זה נשמע די שרלטני.

האמת שהכיוון נכון

האופנוע באמת נוסע יותר חלש, כאילו והוא נוסע על צילינדר אחד (או אחד ורבע). אבל מצד שני זה לא ממש צילינדר אחד, כי אם אני מוציא את החיבור של הפלאג אז: בצד אחד נכבה, בצד שני יורד הסל"ד. זה לא הפלאגים, כי יש ניצוץ. זה לא הכיוון טורים, כי אם אני מרים את הטורים, אז קורה משהו מוזר: הוא נגיד נשאר יציב על נגיד 4 אלף סל"ד (לפי כמה שהעליתי את הטורים), אבל כשאני משלב להילוך ויורדים הטורים, ואז אני מחזיר לניוטרל, אז הטורים לא חוזרים ל-4, אלא שוב נמוכים (בסביבות ה-1). עוד רעיונות? כיוונים?

Red Ross

New member
לפי מה שאתה מתאר, כנראה

שהאופנוע עובד על צילינדר אחד ! כשה ניתקת את הפלג והמנוע כבה, זה הצד התקין שבו הצילינדר עובד ! עכשיו, לך לצילינדר השני, תחליף פלג ותבדוק שוב, תחליף כובע לפלג ותבדוק שוב, תחליף כבל חשמל לפלג... עד כאן המלצות לתיקון מהיר וזול (100-150 ש"ח), ואם כל זה לא עזר והמנוע עדיין נכבה כשה אתה מנתק את אחד הפלגים, תקראה את התגובה השנייה שלי !

primordium

New member
במה משחק הפיק-אפ?

יכול להיות שהפיק-אפ נדפק. אבל במקרה כזה עדיין יהיה ניצוץ?

madeng

New member
פיקאפ זה סליל שאם יש בו נתק הוא

יכול להעביר "פקודה" כשהמנוע קר (ויש מגע בסליל) ויכול להתנתק כשהמנוע חם = "משחק"

primordium

New member
כן, לצערי כבר היה לי בעבר

אבל זה לא מסתדר עם הסימפטומים כאן מ-2 סיבות: 1. כמו שאמרת, זה תלוי בהתחממות המנוע, ובמקרה שלי זה לא צץ רק במנוע חם 2. הסימפטום זה נתק, מה שאומר שאין ניצוץ, ובמקרה שלי יש ניצוץ.

Red Ross

New member
אני לא יודע איזו שנה האופנוע, אבל,

יכול להיות שיש לך חלודה במיכל דלק וכתוצאה מזה יש לך סתימות בקרבורטורים - הרבה עבודה ולא מעט כסף... סתם שאלה - לא יותר פשוט ללכת למוסך היבואן שיבדקו ויתנו לך הצעת מחיר (ככה גם תדע מה יש לאופנוע) ?!

כן

אני אקח את האופנוע למוסך (לא של היבואן, חבל על הכסף) אם לא תהיה ברירה. אבל רציתי לשמוע אפשרויות. זה יכול להיות שימושי גם אם הולכים למוסך.

למעלה