grooming זה טיפוח?

mirileh

New member
grooming זה טיפוח?

תגידו grooming זה המקביל ל"טיפוח" או שרק נדמה לי שאצל דוברי האנגלית יש לזה אסוציאציה לסירוק וטיפול בחיות (בעיקר כלבים, חתולים וסוסים)? מה המקבילה לטיפוח (אמ, בבני אדם)? תודה

tafustafus

New member
נכון

grooming אכן מתייחס לטיפול מסוג סירוק, בערך, ואף על פי שהמילה "טיפוח" יכולה להיות לפעמים תרגום של grooming, היא אינה תופסת את סוג הפעולות הנכללות ב-grooming. מילה זו נפוצה מאוד בקשר לטיפול של בעלי חיים בנוצותיהם ובפרוותם. בבעלי חיים רבים, במיוחד בקופים, grooming של הזולת ממלא תפקיד חברתי. אני לא בטוח שהבנתי את השאלה האחרונה, מה המבילה לטיפוח אמ בבני אדם. אם השאלה היא מהי המילה האנגלית המתאימה, זה תלוי בכוונה. בחלק גדול מן המקרים המונחים המתאימים יהיו שילוב של care עם מושא הטיפוח (למשל skin care).

Fanja

New member
שאלה טובה.. grooming בהחלט מעלה

אסוציאציה של טיפוח בע"ח. וגם במילונים ותיזאורוסים תמצאי מייד דוגמאות של נקיון וסירוק בע"ח. מצד שני בהחלט אפשר להגיד על מישהו שהוא well-groomed. מילים שעולות לי כרגע בעניין טיפוח גוף האדם: nuturing, caring for, tending to, attending אולי הקשר יעזור לדוג מילים מתאימות יותר.

mirileh

New member
תודה על ההצעה! ההקשר:

אני צריכה כותרת לקטגוריה של מאמרים בנושא של טיפוח (של בני אדם). מאמרים לדוגמא שיהיו שם : איך לספר שיער, רקיחה של קרמים למיניהם. נו, טיפוח. באיזו מילה הייתם משתמשים?

Fanja

New member
אם כך, לע"ד, למה לא "טיפוח הגוף"?

Body Care tu Body Care and Beauty או שמהו כזה....

למעלה