Gregory Palisade 80 *עזרה

morron111

New member
Gregory Palisade 80 *עזרה

שלום :)
במרץ הקרוב אני מתכנן לצאת לשביל ישראל, ואני מחפש לעצמי תיק טוב.
יצא לי להסתכל על כל מיני אתרי יד שנייה, ומצאתי גרגורי פלסייד 80 במחיר טוב.
הבעיה היחידה היא שכאשר ניסיתי לחפש עליו הסבר טוב באינטרנט לא מצאתי משהו מפורט.
לעומת זאת כשהסתכלתי על המחירים של התיקים ראיתי כי התיק יקר מכולם בפער.
על כל שאר המוצ'ילות היה הסבר מאוד מפורט, ורק על היקר מכולם לא פירטו הרבה.
אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בבלגן, תודה רבה!

BigBadWolf

Member
בשביל מה אתה צריך 80 ליטר? גדול וכבד מידי בשביל טרק

65 זה אחלה, 70 זה מעל ומעבר. אין שום צורך ב-80. ככל שהתיק יותר גדול כך מכניסים אליו יותר דברים והוא נהיה יותר כבד. לקראת טרק צריך להוריד כמה שאפשר את המשקל.
לגבי בחירת תיק, בדרך כלל אני פשוט הולך ומודד בחנות. שמים לך משקולת בתוך התיק ואתה רואה מה נח לך. תבחר תיק עם מרכז מסה גבוה יחסית (אבל לא כזה שיפיל אותך).

morron111

New member
לא עדיף שפשוט תיהיה לי את האופציה?

עדיף שתיהיה לי את האופציה לבחור כמה נכנס וכמה לדעתי.
מודה לך על התגובה, אבל יותר התכוונתי לעזרה לגבי התיק הספיציפי הזה. האם הוא שווה את המחיר הגבוהה שלו ולמה.

BigBadWolf

Member
לא, משתי סיבות

קודם כל, מבחינת פיזור משקל, התיק בנוי לתפוסה מלאה. אם יש מעט מאוד תוכן ביחס לגודל התיק כל המשקל מתרכז בתחתית ומרכז המסה נמוך. מה עוד שגם לתיק יש משקל (תיק גדול יותר = יותר משקל).
שנית כל, כשאין מגבלה של מקום יש נטייה להוסיף עוד דברים. הגבלת מקום תגביל את המשקל המקסימלי, ותאמין לי שאתה לא רוצה לסחוב יותר משצריך.

בדקתי עכשיו מה גודל התרמיל הנוכחי שלי והוא 60+10, תאמין לי עוד לא הייתה לי שם בעיית מקום. תיק מעולה שמשמש אותי לטרקים בארץ ובחו"ל. דרך אגב, גם התיק הקודם שלי שנסעתי איתו לדרום אמריקה עם ציוד לחודשיים (כולל טרקים) היה 60+10 (נסעתי עם התיק הזה ועוד תיק קטן). גם שם הסתדרתי יפה מאוד עם הגודל. אין צורך ביותר מזה.

אני בספק אם יוכלו לעזור לך עם תרמיל ספציפי. אני עוד יותר בספק אם הדעה של מישהו אחר על התרמיל תעזור לך מכיוון שכפי שאמרתי, המדד הכי חשוב הוא אם נח לך ואם פיזור המשקל על הגוף שלך טוב. אם בכל זאת מעניין אותך לדעת, התרמיל הנוכחי שלי (שלדעתי הוא מעולה) הוא karrimor cougar 60-70 . ושוב אני אומר, בחרתי אותו רק מתוך הסתכלות ומדידה עם משקל כי זה כל מה שחשוב.

zammy

New member
מה זה אומר הליכה בשביל ארוך כמו שביל ישראל

משקל מינימלי, ציוד קל משקל כושר וסיבולת.
כל אלו יביאו לכך שתיהנה בשביל ולא תסבול.
ללכת 20 ק"מ עם משקל כבד משמעותו שלפוחיות וגידי ברכים דפוקים.
קח עצה מכאלו שהולכים ומבינים ולא להתרשם רושם מוטה מתרמיל בחנות.
משקל כולל מרבי לשביל ישראל לא יעבור 9-10 ק"ג ללא מים ואוכל.
תרמיל כמו זה שהבאת שוקל בעצמו איזה 2-3 ק"ג.

guprnds

Active member
תיק של 80 ליטר הוא בהגדרה

תיק גרוע.
למד על הנושא.

למעלה