GREG HOWE (סקירה)

byrdparis

New member
GREG HOWE (סקירה)

גרג האו.

טוב אז לפני קצת יותר מ25 שנה שהתחלתי ללמוד גיטרה, רשימת הנגנים הייתה די מצומצמת
בטח זו שהיינו יכולים להכיר בגיל כה צעיר, בארץ ישראל ובלי אינטרנט (חלקכם בטח זוכרים שחוץ מערוץ 1 וקצת רדיו ועיתונים לא היה פה משהו אחר).
כיום שנכנסים ליוטיוב או לכל מקור מידע אחר, ניתן להוציא בלחיצת כפתור עשרות אם לא מאות של גיטריסטים, על כל אלבומיהם, שיעורי וידאו, השפעות ומה לא..
ובכל זאת, רכישה של עיתון\מגזין אמריקאי או אחר פעם ב.. זה היה די קשה להשיג בכל מקרה..
היה מקור המידע הכמעט יחיד שלנו במה מתרחש בעולם.

ב 1988, שיא השרד האמריקאי, הגיח לתודעה באלבום הבכורה שלו, גיטריסט מדהים בשם גרגורי (גרג) האו. בסוף שנת 2009, מגזין גיטאר וורלד בחר את עשרת האלבומים המובילים והנמכרים ביותר בכל הזמנים בז'אנר וזה הראשון של האו, היה ביניהם.
הוא פרץ דרך מטורפת עם סטייל וטכניקה שנראתה אז רק בידי הולדוורת', שון ליין כמובן (עליו בפעם הבאה) ועוד מעטים אחרים.
גרג האו משם המשיך להוציא אלבומים בהשפעת אדי ואן הלן שהיו לו, יחד עם הרכב שאז נקרא HOWE II ומשם לסולו אחדים, כאשר בשלב מסוים הפך קצת את הסטייל והתחיל לנגן יותר פיוזין רוק\ג'אז. האלבום הראשון שיצא על הבסיס הזה היה אולי המופתי ביותר בכל הזמנים מבחינתי –
Introspection. משם האו נחשב לאחד המצוינים מבין רשימת השרדרים של שנות ה 90, כאשר הוא משלב יציאה מקווי זמן מוגדרים, רעיונות חדשניים ודחיפה עצומה של VIBE בכל תו ותו שהוא ניגן.
בשלב מאוחר יותר, האו כמובן איחד כוחות עם ריצ'י קוטזן שעליו כתבתי בשבוע שעבר והוציא שני אלבומי דואט עימו, TILT ו PROJECT.
האו המשיך לשלב כוחות עם אומנים נוספים לפרויקטים אינסטרומנטליים מיוחדים, כמו האלבום Extraction שיצא ב 2003 ומנגנים יחד אתו דניס צ'ימברס האגדי וויקטור ווטן הגמד\ענק .
אלבום מומלץ ביותר!

האו המשיך להוציא אלבומי הרכבים מיוחדים וכמובן גם אלבומי סולו עד לפני כמה שנים, שהוא פשוט דעך בתחום הזה ועבר להתעסק בלהיות נגנן סשיין וכן גם בפרויקט הלימוד האינטראקטיבי שלו (ניתן היום לקבל שיעורי גיטרה דרך הרשת עימו בעלות לא קטנה אמנם, אבל מניסיון הוא נחמד ויודע איך לכוון אותך למקומות הנכונים)
גרג האו ידוע גם בתור סשניסט עסוק ביותר
מאז שהחליף את ג'ניפר באטן בכמה הופעות בתור עולמי של מייקל ג'קסון, כמו כן עבד עם ריהנה, טימברלייק, אנס ינק, אנריקו אגלסיאס ועוד.

בכל מקרה, כך או כך, הוא תמיד היה ונשאר אחד האהובים עלי ביותר, הרעיונות המיוחדים שלו, הזיקה למלודיה ולא רק לשרד חסר טעם (שלצערי יש מהם המון), הטכניקה המופלאה שלו והשילוב עם הרכבים כאלו ואחרים ביחוד בתחום הפיוז'ן רוק, הוא אחד הגדולים ביותר וללא ספק בחמישייה הפותחת אצלי ודי בקלות!

אלבומים מומלצים, למרות ששילבתי אותם בטקסט למעלה, הנה רשימה קצת יותר מסודרת.
*אלבום הבכורה שנושא את שמו, 1988 – greg howe
*האלבום ששינה את הז'אנר והסטייל שהאו נראה בעיני המעריצים – אולי אחד הטובים ביותר שלו לדעתי – Introspection
* אלבום הרכב פיוזין רוק ג'אזי מגניב וסוחף – Extraction
* וכמובן הפרוייקט שלו עם קוטזן למי שאוהב שרד חסר מעצורים
.

טיובים אני לא מביא, אני בטוח שכבר ערן יגיע ויטה כתף בעניין

לינק להרשמה לשיעורי נגינה עם האו.

byrdparis

New member
תודה.

אחלה תוספות.
sound proof מצויין, מאד שמחתי שהוא שמר על רמה!
ואני מחכה בכליון אוזניים להאזין להרכב החדש, כנראה שהאלבום ייצא בתחילת 2013

DC400

New member
אחח גרגורי ...

מה שהורג אותי לא משנה על מה או דרך מה הוא מנגן תמיד יש לו את הטון הזה מלא ב MID וללא טרבלים מעצבנים ...
אני בטוח שיש לו סאונד מן סודי שמלווה אותו או שהוא ממש עושה TWEAKING עצבני לפני כל קליניקה או הופעה .

או שאולי זה באצבעות :p

byrdparis

New member
הכל באצבעות..

מסוג הנגנים האלו שתמיד נשמעים נכון ועצמם, בלי קשר לאיזו גיטרה הם לוקחים ליד (הלגונה, או ה ESP) ובלי קשר למגבר
(ה DSL, CONFOR)... ד"א דם הפדל בורד שלו תמיד צנוע מאד!!! ריוורב ודיליי של T REX .. ובוסטר של BB... לא יותר מזה..
אה, יש גם ווא ווא של באדי גאי..
.

byrdparis

New member
מסכים,

אבל זה עוזר לפעמים.
יש לא מעט טובים ומצוינים שמשתמשים בלא מעט ציוד..

DC400

New member
נכון יש לו את הפיל הזה

שנשמע טיפה "קלידים" ...

אבל ב IINTROSPECTION אני כמעט בטוח
שיש לו איזה נויז גייט שריכך לו את ה ATTACK של המפרט והאצבעות

תקשיב ל JUMPSTART ב 0:42 , ואז ב1:13 הוא נותן איזה "מיאו חתולה" עם ה וואמי - אתה שומע בבירור שהגבוהים שם נזרקו החוצה ..זה לא סאונד "אופייני" להקלטת גיטרה.
(או שהכל בכלל מיקס מטורף של גיטרות ואני הוזה )

byrdparis

New member
אמח חושב שזה שילוב

שלא מעט דברים בסופו של דבר.
גם אחיזה "נכונה" של מפרט, גם לחיצה שונה עם כריון האצבעות בשילוב עם מיויטינג בשתי ידיים וגם כמובן עניין של הפקה (מיקס\אפקטים וכדומה)

להבדיל הסאונד של EJ לדוגמא שנשמע כמעט בלי קליקים - הוא ממש נשמע כמו פסנתר (סינטי!) לפעמים..
שזה מדליק אש.

למעלה