Greenslade

Rudess

New member
Greenslade

על מה אתם ממליצים? שמעתי קטע אחד של ההרכב, וממש התלהבתי מעבודת הקלידים שם.

GREENSLADE

הראשון והשני נחשבים למוצלחים יותר אני אוהב את השלישי - Spyglass Guest (ביחוד קטע הנקרא ריינבו) בזמנו היה קשה מאוד להשיג את התקליטים הנ"ל (את העטיפות , אגב, צייר רוג'ר דין..) השאלה באה לי במקום /בזמן בדיוק אחרי שכתבתבתי על קולוסיאום ('מה אתה שומע עכשיו?' ) מכיוון שגם דייב גרינסלייד (אכן קלידן ענק ) וגם טוני ריבס הם יוצאי קולוסיאום ( וגם דייב קלמפסון שניגן גיטרה ב -Spyglass Guest ) , המתופף הוא אנדי מקולוך מקרימזון (ליזרד ,איילנדס ) אני אישית מאוד אהבתי את הלהקה והקונספט . אגב בבהמשך לקולוסיאום - יצא DVD הופעת איחוד בו ניתן לראות את הלהקה בגדולתה כמו גם את דייב גרינסלייד . מומלץ למי שמכיר/אוהב את חומר הלהקה.

Rudess

New member
תודה רבה

יש לי את Colloseum II עם דון איירי, אבל אני בהחלט צריך להשלים את הקולוסיאום הראשון עם דייב גרינסלייד שמסתמן בהחלט כקלידן מצוין. אני בהחלט אוריד את שלושת האלבומים, תודה.

epitaph

New member
מקולוך...

היה רק בליזארד, איאן וולאס היה באיילנדס. בכלל מקולוך לדעתי הוא מהמתופפים הפחות מורגשים של קרימזון, ייתכן שזה בגלל שהוא אף פעם לא הופיע עם קרימזון, לך תדע... בכל מקרה, בקשר לגרינסלייד אמרת כבר את כל מה שאני מכיר ואני מסכים איתך, רק רציתי להוסיף שקולוסיאום זה אחלה של דבר, לפחות ממה ששמעתי, לדעתך מומלץ הראשון שלהם? (הוא נקראה משהו בסגנון "אנחנו מצדיעים לאלה שהולכים למות" או משהו בסגנון)

HelterSkelter1

New member
לדעתי התיפוף שלו בליזארד

זה פשוט גאונות. אחד מהאלבומים עם התיפוף הכי טוב שנתקלתי בהם. מזכיר קצת את התיפוף של ג'יילס.

gunr7

New member
במהלך מרבית השיר ליזארד

התיפוף הוא לא יותר מהכתבת מקצב הבולרו. לא מעניין במיוחד, חוץ מבקטעים הרועשים הבודדים.

HelterSkelter1

New member
שאר האלבום, לאו דווקא היצירה עצמה

ואגב, גם בה יש לא מעט פניני תופים.

epitaph

New member
הכל יחסי...

השוויתי אותו למתופפים האחרים של קרימזון: גיילס בהחלט ראוי לכבוד ואני אישית מאוד אוהב את הסטייל והדיוק שלו. על ברופורד אין מה לדבר בכלל, לדעתי אחד מגדולי המתופפים בפרוג אם לא הכי גדול. פאט מסטולוטו, תגיד עליו מה שתגיד, יש לו קטעי תיפוף ענקיים, איאן וולאס, גם תיפוף מעולה, לדעתי דווקא בהופעות החיות הוא מתעלה בהרבה על איילנדס מה גם ששם הוא טוב.

RedCherry

New member
colosseum-live

its not really prog but its a heck of a good live album! and dave greenslade is so amazing overthere!

מקולוך

אלפי סליחות ממש לא יאמן שטעיתי , ועוד בלהקה האהובה עלי בכל הזמנים. הצדק כמובן איתך . אז ככה הצדק איתך גם בעניין המורגשות , גיילס ובעיקר ברופורד הם מוצלחים יותר גם מבחינת היכולת (לדעתי האישית, אם כי איני מוזיקאי..) גם בולטים יותר וגם תורמים יותר למוזיקה של קרימזון . ברופורד בכלל מדהים בעיני. דבר שני - נסה לשמוע את התקליט של 'פילדס' -להקתו של גרהם פילד יוצא rare bird , חלק מהשירים שם לא רעים , ומקולוך מפגין שם יכולת יותר טובה (למשל בקטע הפותח - A friend of mine ). דבר שלישי - בקשר לתקליטים אחרים של קולוסיאום -שמעתי פעם או פעמיים ולא כל כך התחברתי , אך אני מאמין שזו בעיה אישית שלי ( רובם אינסטרומנטליים ואני בדרך כלל מאבד סבלנות .. סורי...) שוב - מתנצל על הטעות (לעולם חוזרת...)

למעלה