GRE

GRE

היי חברים,

אני מעוניינת ללמוד לדוקטורט בארה"ב (להתחיל בספטמבר 2013). תחום העניין שלי הוא ביולוגיה/ביוכימיה.
אני מסיימת בקרוב תואר שני. איזה GRE נדרש בד"כ לדוקטורט? (כללי או נושא)?
האם כדאי לקחת קורס GRE או ללמוד לבד?
באיזה מועד כדאי לגשת למבחן? תוך כמה זמן מקבלים תוצאות?
האם מישהו מכם עשה קורס GRE בבית הספר האמריקאי ויכול לספר אם היה מרוצה או לא?

תודה מראש על העזרה!

d a p h n a

New member
כמה דברים

קודם כל, שימי לב שאם המטרה היא להתחיל בספטמבר 2013, ההרשמה תפתח בסוף הקיץ, ותסתיים בסביבות דצמבר הקרוב. יש לך בהחלט מספיק זמן להתארגן להרשמה, אבל את צריכה יחסית "להזדרז".

לגבי איזה GRE נדרש, כדאי שתבדקי באתרים של המחלקות שאליהן את רוצה להרשם, כי זה משתנה ממחלקה למחלקה. מהמעט (מאוד) שידוע לי, בדרך כלל במקומות שהם רוצים GRE נושאי הם *גם* רוצים GRE כללי (כלומר לא או-או, אלא שניהם), אבל קחי את מה שאני אומרת בערבון מאוד מוגבל.

Philip Jr

New member
תשובות

רק הערה כללית - אני לא מהתחום שלך, אז בדקתי מעט גם לגבי שלך לפני שעניתי, אך קחי בערבון מוגבל. דבר שני - התשובות מטה מציגות רק את דעתי כמובן, והיא אחת מני רבות..

איזה GRE נדרש? כללי תמיד (או לפחות ב - 95% מהמקרים), נושאי תלוי בתוכנית. יש תוכניות שם זה חובה. יש תוכניות שם זה רשות אבל מומלץ ויש תוכניות שם אין צורך להגיש וגם מבקשים שלא להגיש.

כדאי הרבה יותר ללמוד לבד לדעתי, במיוחד אם את כבר אחרי שני תארים ויש לך יכולות למידה עצמאיות. מרבית הקורסים לא ידועים כמדהימים בלשון המעטה, וחומר רב במבחן אם לא כולו מתאים יותר ללמידה עצמית אלא אם את חייבת מסגרת שתכווין אותך. יש המון ספרים טובים, כולם זמינים באתרים כגון AMAZON.

מועד? אם ההגשה לדוקטורט מסתיימת בדצמבר, יבקשו ממך לגשת עד סוף נובמבר. אבל - ניתן לגשת רק פעם בשישים יום קלנדרי, אז קחי זאת בחשבון אם את צריכה תאריך "גיבוי".

תוצאות לא רשמיות מתקבלות מיד על המסך יחד עם התקף לב (פרט לחלק של הכתיבה). תוצאות רשמיות נשלחות למוסדות אותם בחרת תוך 10 ימים לדעתי, ויגיעו אלייך לאחר כמה שבועות גם הבייתה.

לא עשיתי קורס כאמור, אבל מאד מרוצה

מוזמנת לשאול עוד אם יש.
נעם

comm2

New member
אני אשאל

כמה זמן עלי להירשם מראש למבחן?
כלומר, אם אני רוצה לעשות את המבחן בסוף אוגוסט, מתי עלי "להזמין" מקום?

תודה.

Philip Jr

New member
אממ עכשיו?

ניתן להזמין מקום שלושה חודשים מראש לדעתי. מכיוון שיש תאריכים מאד מבוקשים בקיץ, מדוע שלא תזמיני כבר עכשיו? למרות שיש מועדים רבים, המעבדה בה המבחן מתקיים קטנה, ולכן מועדים מתמלאים מהר. בקיצור - תזמיני, דרך האתר של ETS כמובן אם עוד לא נכנסת אליו כבר.

comm2

New member
כי אני לא לגמרי *בטוח* (ולא בטוחה)

מתי ארצה לגשת. לא לגמרי יודע אם תחילת אוגוסט או סוף אוגוסט.
חושש ממצב שבו אהיה מוכן בתחילת אוגוסט ואז אצטרך להמתין חודש נוסף...

Philip Jr

New member
סליחה על הטעות..

אפשר לדחות תאריך בחינה של GRE, יש נהלים ברורים לכך באתר של ETS. לכן תוכל לשריין תאריך ומקסימום לשנות אותו. אפשר כמובן גם לקחת סיכון ולא לשריין בינתיים תאריך, אבל אני יכול לומר לך שכשהזמנתי חודש וחצי - חודשיים מראש כבר היו תאריכים שבהם לא היה מקום. שיקול שלך..

אריאדנה

New member
קח בחשבון

שנעם צודק: כל אוגוסט אלו תאריכים פופולריים במיוחד, ואם לא תקדים להירשם ייתכן שתיאלץ להתפשר על תאריכים שפחות נוחים לך, או על תאריך מאוחר מזה שתכננת, כי אין מקום.

litalchart

New member
תשובות

היי,

גם אני מתכוונת להרשם לספטמבר 2013 לדוקטורט בביוכימיה / מדעי הרפואה.
שאלתי בערך 10 אוניברסיטאות שונות בקשר ל-GRE הנושאי, האם הוא דרוש והאם כדאי. אז קודם כל, בכל אוניברסיטה דורשים את ה-GRE הכללי. מבחינת הנושאי, בכל מקום בו אני בדקתי אמרו לי שזה אפשרי, חלק אמרו שמומלץ מאוד וחלק אמרו שאם ה"חבילה" הכוללת שלך טובה אז אין צורך.
אני מכירה הרבה אמריקאים שהתקבלו לאוניבריסטאות טובות מאוד ואף אחד מהם לא עשה את הנושאי. גם אני לא מתכוונת לעשות. אני חושבת שזה מיועד בעיקר לאנשים שהרקע שלהם חלש, שהציונים בתואר לא טובים כלכך וכו'.

מקווה שעזרתי.

ואם את צריכה ספרים ל-GRE ול-TOEFL יש לי הרבה!

aynatk

New member
GRE כללי

לדעתי עדיף ללמוד לבד ולא לקחת שום קורס-הקורס תורם רק לאלו שחייבים מסגרת. כול הטיפים שמלמדים בקורס כתובים בספרים (ויש הרבה ספרי הכנה ל-GRE מעולים).
יש גם הרבה אתרים ותוכניות חינמיות להכנה. צרי קשר ואגיד לך מה בדיוק כדאי.
לגבי בית ספר אמריקאי-מאוד לא מרוצה מהם, לדעתי לא היו שווים את זה בכלל.
בהצלחה עם המבחן

למעלה