GRE - שוב אותה השאלה...

comm2

New member
GRE - שוב אותה השאלה...

שלום לכולם/ן, שאלתי זאת בעבר ואני מנסה שוב, כי איכשהו קיבלתי מעט התייחסויות... 1. האם לדעתכם *באמת* אפשר ללמוד למבחן באופן עצמאי או שמא קורס בהכרח משפר את הסיכויים לציון גבוה יותר? 2. האם יש מוסדות מומלצים במיוחד? משום מה אנשים בפורום מסרבים להמליץ על מוסד לימודים ואני לא כ"כ מצליח להבין למה. אם מספיק אנשים פה עשו את הקורס, למה בעצם לא לומר בצורה ברורה האם זה היה כדאי או לא? להבנתי ישנם שלושה מקומות מרכזיים: בית הספר האמריקאי, פרינסטון ריוויו וידע פלוס. אשמח לתשובות, תודה

Micha811

New member
תשובות

כן, באמת אפשר ללמוד באופן עצמאי. לא ברור לי למה כל כך קשה להאמין לזה. אם אתה עושה GRE, משמע כבר יש לך תואר ראשון, משמע עשית בעברך פסיכומטרי ככל הנראה. עם כל הטררם, ה-GRE, נראה, מתנהג ונשמע כמו פסיכומטרי. נכון, האנגלית קשה יותר, הכמותי קל יותר, הכתיבה זה משהו אחר. אבל זה מבחן סטנדרטי. אתה כנראה מכיר את עצמך טוב מאיתנו, ואם אתה יודע שאתה מסוגל לקחת ספר/מבחנים לדוגמא, לשבת ללמוד ולשנן מילים לבד, למה אתה צריך מורה בשקל תשעים שיגיד לך את זה? אני כן מסכים עם העובדה שיש אנשים שממש צריכים את המסגרת הפורמלית הזו, ולו רק בשביל ההתחייבות ולהכריח אותם לשבת וללמוד, וזה בסדר, רק אל תצפה ללמוד יותר מדי מהקורסים האלו.

comm2

New member
תודה

ומה אם לא עשיתי פסיכומטרי בעבר? האם לדעתך זה עניין קריטי? ההישגים שלי הן בתואר הראשון והן בתואר השני היו טובים מאוד, וגם יש לי שני פרסומים במקומות לא רעים. אני רק לא בטוח שזה אומר משהו...

גברת בץ

New member
לדעתי אפשר

בכל אופן, זה מה שאני עשיתי. ולדעתי קורס לא היה משפר את מצבי משמעותית, אולי רק ברמת המסגרת שהיתה עוזרת בהיעדר משמעת עצמית. יכולה להגיד שבמילולי הרגשתי שיפור רק מהלמידה מהספרים ועצם ביצוע המבחנים. בכמותי התחלתי טוב, וגיליתי שאני בעיקר צריכה ללמוד לנהל את הזמן שלי נכון יותר - שוב, מבחני דוגמא הספיקו לזה.

Girl Afraid

New member
בעיני, זה תלוי יותר בך מאשר במבחן

אני מכירה את עצמי טוב מספיק בכדי לדעת שללא מסגרת אני לא מצליחה למצוא משמעת עצמית בשביל לשנן וללמוד דברים שבסופו של יום הם די משעממים. במהלך הקורס למדתי כל מיני "טיפים" ו"טריקים" שלא הייתי מודעת אליהם לו הייתי לומדת בעצמי, מצד שני אני לא בטוחה שבשבילם בלבד שווה להוציא את כל הכסף. את צריכה לשאול את עצמך (ואם את כבר אחרי שני תארים אני מאמינה שתוכלי לענות לעצמך) אם את מסוגלת לשבת וללמוד בעצמך וללמד את עצמך או שחשובה לך המסגרת. כי לדעתי זה הייתרון הגדול בקורסים האלו. אני מניחה שהתשובות שאת מקבלת נשמעות לך מעורפלות כי בסופו של דבר (תקנו אותי אם אני טועה), אנשים - גם אם לקחו את המבחן יותר מפעם אחת - לא עשו יותר מקורס אחד ביותר ממקום אחד ולכן קשה להעיד.

d a p h n a

New member
כנראה ש*באמת* אפשר ללמוד למבחן באופן עצמאי

כי למיטב ידיעתי רוב האנשים היושבים בפורום הזה עשו את המבחן בלי קורס. אני, לפחות, עשיתי אותו כך. כן נעזרתי בידיד שעבד בפרינסטון ריוויו בשביל לקבל כמה טיפים על כתיבת -essays, אבל מלבד זה למדתי לבד. אני משערת שיש שתי סיבות שאנשים לא כל כך ממליצים על מקום לקורס: האחת היא שכפי שאמרתי, למיטב ידיעתי רוב האנשים כאן לא עשו קורס כזה. השנייה היא שבעבר היו קצת אי-נעימויות כאן בפורום עם חלק מהמוסדות כתוצאה מביקורות שליליות שהם קיבלו. האחת היא

אור302

New member
אחד הרווחים המרכזיים מקורס, לדעתי,

הוא שאתה "בידיים טובות". גם אם הן קצת פחות טובות, לפחות אתה עובד עם אנשים שמכירים את העניין, מיידעים אותך בכל מה שצריך, ממבחן ועד אדמיניסטרציה. מספרים לך ציפיות והנחות של המבחן שאולי לא תדע לבד. אני חושב שזה מאוד מרגיע ורוגע הוא מרכיב מרכזי בהצלחה. עצם העובדה שמדברים איתך בלי סוף על המבחן כבר משמשת הכנה וכך גם העובדה שאתה עובד בקבוצה. ותמיד קל יותר להתמודד יחד. לדעתי זה שווה מהבחינה הזו גם אם אפשר עקרונית להתמודד לבד. הרי הקורס לא יגרום נזק, הוא רק עוזר, ובכל מקרה את רב העבודה אתה עושה לבד בבית. ההפסד הוא אולי כלכלי בלבד במקרה שהקורס אינו מיטבי. אם יש לך הכסף, שווה להשקיע לדעתי ולו משום ששווה להשקיע כל טיפה משאבים בכל הפרוייקט הזה של הקבלה לארה"ב. אני למדתי בזמנו ב-GMAX שכבר לא מלמדים להבנתי. הקורס היה לא רע, אם כי היה מיועד יותר למי שצריך כמותי חזק ולא מילולי חזק, כמוני. אבל בהחלט היה שווה.

אני עשיתי קורס

זה היה בג'ימקס וזה היה טוב מאוד (ועלה הרבה יותר משקל תשעים אגב
). אני הייתי מאוד מרוצה מהקורס ושמחה שעשיתי אותו, אבל ברור שאפשר ללמוד לבד וכל אחד עושה מה שמתאים לו. המסגרת זה יתרון, במיוחד אם צריך להתכונן למבחן תוך כדי שעוסקים בעוד מליון דברים (עבודה, לימודים וכדומה) וזה עלול קצת להקשות על הקדשת זמן להתכוננות לבחינה. גם העובדה שהם נתנו לנו תרגילים ומילים מכל הספרים של כל החברות שקיימות בשוק היתה יתרון בעיניי, ובכלל היו לי מורות טובות בקורס ואני באופן אישי מגיבה יותר טוב להסברים בעל פה... מה שאני מנסה לומר זה שזה מאוד תלוי בך ובדרך שהכי טוב ויעיל לך ללמוד. אני ידעתי שעם קורס אני אלמד יותר טוב וגם אהיה יותר רגועה לקראת המבחן. אגב, עכשיו נדמה לי שעשו כל מיני שינויים במבנה של הבחינה, כך שאני מניחה שגם הקורסים השונים צריכים לעבור איזה "תקופת הסתגלות", ואולי זה משפיע על מידת ההתאמה בין הקורסים הקיימים לבין הבחינה ומכאן שגם על מידת היעילות שלהם. זה משהו שכדאי לברר.

22ק ו ס ם

New member
מה זה *באמת* ולא באמת?

הרבה אנשים למדו לGRE לבד (כולל אני) ואם יש מספיק משמעת עצמאית אז אני לא רואה את היתרונות של קורס.

Lady Ling

New member
בהחלט אפשר ללמוד לבד

אני וכל מי שאני מכירה למד לבד ל-GRE. קניתי לי ספר כללי אחד ועוד ספר במיוחד עבור אוצר מילים. התחלתי להתעסק עם המילים בערך שלושה חודשים לפני המבחן ועם למידה אמיתית בערך חודש לפני המבחן. בתחום שלי חשובים גם הציון המילולי וגם הכמותי. התרומה של קורס תשתנה בהתאם לצורת הלמידה שלך. אני לומדת הכי טוב באופן אקטיבי ולא מישיבה פסיבית בכיתה ולכן למשל הכנתי לעצמי כרטיסיות מילים במקום לקנות מוכנות. היו לי מספיק מבחנים לדוגמה ויש לי מספיק משמעת עצמית כדי ללמוד לבד ולכן לא נראה לי שהיה חסר לי משהו שדווקא קורס היה משלים. אם הסיבה העיקרית שבגללה אתה שוקל לקחת קורס היא לדבר ולהתייעץ עם אנשים אחרים שמתכוננים למבחן, הייתי מציעה להתחיל מאתרי אינטרנט ופורומים (אמריקאיים) שמוקדשים להרשמה ללימודים גבוהים. בחלק מהם אפשר לקבל מידע מדויק ועדכני וגם עצות טובות בחינם מאנשים שעוברים את התהליך עכשיו ומ"ותיקים".

comm2

New member
אה, ועניין קטן לגבי הספרים...

אני מסתכל באמזון ומתלבט אם לקנות את הספר של פרינסטון ריוויו, של קפלן או של בארון. חלק מהביקורות טוענות שבספר של פרינסטון ריוויו 2012 יש לא מעט טעויות... יש למישהו המלצה על אחת מהחברות? תודה.

Philip Jr

New member
גם אני למדתי לבד

עם שני ספרים בעיקר - פרינסטון וקפלן. חוץ מזה קניתי גם את הכרטיסיות של קפלן. הלך טוב, מקווה שגם לך ילך.. בהצלחה נעם

comm2

New member
למיטב הבנתי

כל חברה משתמש בשיטות שונות לפתירת השאלון ולכן לא כדאי להשתמש בספרים של חברות שונות אלא להיצמד לאותה החברה. את הכרטיסיות גם אני קניתי לפני כמה חודשים ואותן אני כבר יודע. בקרוב אלמד מכרטיסיות של חברה אחרת, כי יש קצת הבדלים, כך שזה רק יכול לעזור. המון תודה על התשובות...

Philip Jr

New member
אתה צודק בהחלט!!

העלת נקודה חשובה - אני לא קניתי את הספרים בשביל הטכניקות בכל ספר, קניתי אותם אך ורק כדי לפתור יותר שאלות ומבחנים בספרים, בדיסקים ואונליין. מבחינת טכניקות (וביננו אין יותר מדי..) השתמשתי בשל פרינסטון. לגבי הכרטיסיות, אכן יש הבדלים בין פרינסטון / ברונס / קפלן, אבל הם לא גדולים מדי. דעתי האישית בתור מי שעשה גם את המבחן הישן וגם את החדש שכל הצורך באוצר המילים מעט נרגע, בגלל שיש לך תמיד את ההקשר, מה שלא היה בשאלות שהיו פעם.

לדעתי להפך

תמיד טוב לשמוע כמה דעות, לבחון אותן, ולראות מה מסתדר לך במבחנים לדוגמה. נגיד לקחתי את הטקטיקה לשאלות כמותיות מפרינסטון ריוויו, ואת הטקיקה למילולי מGRE for Dummies. אל תפחד לקרוא כמה ספרים, גם אם הידע חופף בהרבה מובנים, בחלק מהמובנים הוא גם משלים.

אני יודע שאני חוזר על עצמי בפורום

ובאמת שאני לא מקבל אחוזים, אבל הספר הכי טוב שלמדתי איתו (היה לי את קפלן, פרינסטון ריוויו ואותו) זה GRE for Dummies. הוא כתוב בשפה פשוטה, וכיפית, ועם זאת משלב מילות GRE בקונטקסט הרלוונטי שלהם (ככה גם כשאתה לומד לכמותי, על הדרך, אתה לומד מילים). הוא מפשט את העניין המתמטי, ובאמת שהוצאתי ציון טוב בזכות הספר הזה. ממליץ מאוד. יש באמאזון.

comm2

New member
אין מהדורה חדשה...

המהדורה שרלוונטית למבחן החדש יוצאת רק ב-2012... תודה על ההמלצה

למעלה