Grateful Dead

Jam Head

New member
Grateful Dead

למרות שאני לא יכול להרשות לעצמי מבחינה תקציבית , אני רוצה לקנות בזמן הקרוב את הדד הראשון שלי , הבנתי שהקריריה הארוכה שלהם מתחלקת להרבה תקופות והרבה שינויים מוסיקלים , בגדול אני מחפש אלבום שהיה פסיכודלי אבל קצת יותר " כבד " נקרא לזה ועם כמה שיותר גיטרות
למישהו יש משהו מעניין להמליץ לי ?

live/dead

אלבום ההופעה הראוןש מיני רבים של הדד, מכיל את הביצוע ההיסטורי בעל 23 הדק' לדארקסטאר, ועוד כמה קטעי ג'אם פסיכדלים ובלוזים (ולפעמים די כבדים) מעולים, ואפילו שמונה דקות של פידבאק.

Jam Head

New member
אני מעדיף אלבומי אולפן

גם כי אני לא חובב גדול של הופעות חיות מוקלטות , וגם אם כבר אני קונה הופעה חייה אז של להקה שאני מכיר רק בשביל השינויים בשירים שאני כבר מכיר.

הדד הפסיכדלים זה כמעט רק בהופעות.

דד של האולפן הם בעיקר פולקים, וחוצמזה שהדיסק מורכב רק בחציו משירים של הדד, החצי השני הינו קאברים לשירי בלוז. מתים בהופעה זה משהו כלכך חזק שלאלבומי ההופעה שלהם יש משקל של חומר מקורי באולפן, ואף יותר.

Jam יקירי,

שאלת שאלה ואתה לא מתייחס לתשובות שקיבלת. רצית פסיכאדליה? גיטרות? קצת "כבד"? לך על אלבומי ההופעות של הדד בדיוק כפי שכתבו כאן קודמי. ההופעות של הדד, או ה"תופעות" כפי שנקראו, אינן מזכירות כמעט בכלל את אלבומי האולפן שלהם שכבודם במקומם מונח. הדד בהופעה הם יותר מלהקה שמנגנת שירים ארוכים, מדובר כאן ביצירות מוסיקאליות בעלות ייחוד וגוון שהפכו כבר מזמן לקלאסיקה. הנה לך עוד טיפ: גש לחנות "קצת אחרת" ברחוב דיזנגוף המתמחה בפסיכאדליה, פנה אל מנהל החנות אורי, ולאחר שתמסור לו ד"ש ממני בקש ממנו המלצה והסברים לגבי שאלתך המקורית. אורי הוא האיש למשימות כגון אלה.

videoman

New member
The Grateful Dead - Skull & Roses

הייתי ממליץ לך על האלבום הנ"ל. אומנם גם בהופעה חייה אבל נראה לי שמתאים לדרישות שלך. כולל את ה-DEAD שרים בלוז ישן על בובי מקגי. ראה קישור.

למעלה