Grant Lee Buffalo - bio

aviv_b

New member
Grant Lee Buffalo - bio

הלהקה מורכבת מ- Paul Kimble שמנגן על הבאס קלידים וקולות. Joey Peters שמנגן על התופים. ובעצם עמוד השידרה של הלהקה וזה שהלהקה קרויה על שמו : Grant Lee Phillips שמנגן על הגיטרה והוא הסולן הראשי. בפרופיל שנעשה על הלהקה במגזין הרולינג סטון אומר סולן הלהקה Grant Lee Phillips "תמיד התעניינתי בהיסטוריה אמריקאית, אבל כאשר אני כותב שירים זה כמו טורנדו שסוחף את הכל וכשזה חוזר זה כבר לא היסטוריה יותר" Grant Lee Phillips נולד בסטוקטון קליפורניה, הוא בין למשפחה של מטיפים דתיים, והסגנון המוזיקלי אותו שמע בילדותו, היה דיוויד בואי וKISS, אך ההשפעה באה אליו גם מצד הסבתא שלו ששמעה בלוז, והוא החליט שהמוסיקה המושלמת תשלב ביניהם. כבר בגיל 13 הוא ניגן בלהקה שנקראה Bloody Holly, הוא היה כותב השירים המרכזי. בגיל 19 החליט שמספיק לו והוא עזב את הבית ופנה לכיוון דרום, 10 שנים הוא עבד כמתקן גגות. בלוס אנג´לס התחיל שלט הפאנק, וגרנט לי שניסה בכוח להקים להקה התחיל להיות מושפע. גרנט לי שלמד באותו הזמן קולנוע, החליט לזנוח את חלום הקולנוע שלו. Joey Peters המתופף הגיע ללוס אנג´לס בשנת 1985, ושם נפגש אם גרנט לי, ביחד הם הצטרפו ללהקה שניגנה רוק פסיכדאלי שנקראה Shiva Burlesque. Paul Kimble שניגן על באס וקלידים והיה אחראי על ההפקות בגרנט לי באפלו, הגיע וראה את הלהקה הוא מיד אמר שהוא רוצה לגנוב את הגיטריסט ואת המתופף ולפתוח להקה. Shiva Burlesque הוציאה גמה דיסקים באופן עצמאי, אך התפרקה ב1989, דבר שחיבר בין השלושה. הלהקה שנוצרה בין החיבור של שניהם החלה להופיע, אך עדיין לא היה לה שם, וככה כל הופעה הם שינו את שם הלהקה. השם Grant Lee Buffalo השתרש רק בשנת 1991, והוא שילוב של פריטים היסטורים כמו Buffalo Bill ו Harry Houdini, גרנט לי אמר באותו הזמן ש"השם של הלהקה מייצג אותה הרבה היסטוריה והרבה סיוטים". ללהקה היתה הופעה שבועית ב Cafe Largo שנמצא במערב הוליווד והחלו לצבור מעריצים. הם שלחו דגימות שלהם לחברה שנקראה Singles Only, חברה שבעצם הקימה להקות כמו Husker Du וSUGAR. השיר FUZZY שוחרר על ידי החברה ב1992 ותואר כבר אז כאחד הסינגלים הטובים ביותר שהוציאה חברת התקליטים. נציגים מחברת התקליטים slash שעקבו אחרי הלהקה מתחילתה מספרים, שבהתחלה הגיעו להופעות בבית קפה, והמקום היה ריק, אבל הלהקה התפתחה עד שזה הגיע שהנציג שבא לחתום עם הלהקה היה צריך להמתין 45 דקות בתור. הלהקה כמו שהבנתם חתמה בSLASH ובשנת 1993 יצא אלבום הבכורה שנקרא FUZZY. pearl jam, כל כך התלהבו מFUZZY שהחליטו להזמין את הלהקה לסיבוב הופעות איתם, אך הלהקה דחתה אותם בטענה שהם כבר סיכמו לצאת לסיבוב הופעות ביחד עם Paul Westerberg. אדי וודר כל כך התלהב מהתשובה הכנה של הלהקה, שידעה שלדחות הופעה עם פרל ג´אם אומר הרבה פחות חשיפה. שהוא הזמין את הלהקה לסיבוב הבא של פרל ג´אם. הפעם הם הצטרפו. לאחר סיבוב ההופעות המוצלח התחילה הלהקה בשנת 1994 לעבוד על האלבום הבא. אך ב17 בינואר 1994 רעידת אדמה גדולה בלוס אנג´לס הרסה את ביתו של קימבל והרסה את הקראוון של גרנט לי. הלהקה השתכנה באוהל בביתו של פיטר, וכל בוקר מוקדם היו מתעוררים בקולות הציפורים. גרנט לי קיבל מזה השראה וחיבר את השיר Mockingbirds ששימש כסינגל הראשון מהדיסק שיצא ב1994 שנקרא Mighty Joe Moon. אך הדיסק נכשל מסחרית, דבר שלא מנע מהלהקה להצטרף לREM בסיבוב הופעות. וכאשר המתופף של REM (ביל בארי) נאלץ לפרוש עקב מחלה החליף אותו די בהצלחה Peters. באותה שנה נבחר גם גרנט לי לסולן הכי טוב של השנה במגזין הקולינג סטון. בשנת 1996 הוציאה הלהקה את הדיסק הבא שלה Copperopolis וב1998 הוציאה עוד דיסק Jubilee שלושת הדיסקים האחרונים, קיבלו ביקורות מצויינות אך נמכרו במספר לא גדול של עותקים. גרנט לי בעצמו הוציא שני אלבומי סולו Ladies´ Love Oracle בשנת 2000 ואת Mobilize בשנת 2001. הלהקה אומנם אף פעם לא ניגנה כמו נירוונה ופרל ג´אם, אך היא היתה באותה תקופה והמוסיקה שלה השפיעה והושפעה.

aviv_b

New member
אופס אני טיפש. צריך להשאיר את הביו

לפחות קצת זמן למעלה. ואני בעצמי מוריד אותה. זקן טיפש שכמוני

אל תקרא לעצמך טיפש!

אני לא מרשה לך. איזה כיף לנו שיש אותך, בלעדיך בחיים לא היינו יודעים על הלהקות האלה, לפחות אני.

aviv_b

New member
זה כל היופי בפורום

הגעתי לכאן שהכרתי רק מוסיקה טובה, והיום אני גם מכיר אנשים מקסימים איזה כיף לי.

להקה טובה ביותר!!

הורדתי כמה שירים ומאוד אהבתי, מומלצת:) אני מקווה שיושבי הפורום מורידים גם שירים של הלהקות שאביב מספר לנו עליהןולא רק מתמוגגים מהביוגרפיות, כי הרי זאת המטרה..
אביב אנחנו
אותך

למעלה