GPS לרכב לאדם מבוגר

mongols20

New member
GPS לרכב לאדם מבוגר

מחפש המלצה למכשיר GPS לרכב לאדם מבוגר
תצוגה ברורה, יציב, אינו דורש עדכוני תוכנה שאינם אוטומטיים
עדיף למבוסס תכנת waze אם קיים שכזה

אשמח להמלצה גם אם לא בדיוק על פי הקריטריונים
תודה רבה

AYELET1

New member
תוכנת ווייז עובדת אך ורק על סמרטפונים.

אפשר למיטב ידיעתי להגדיר עדכונים אוטומטיים (לפחות בחלק מהמכשירים) אבל לא הייתי עושה את זה.
&nbsp
כיום כבר כמעט ולא ניתן למצוא מכשירי ניווט יעודיים, כך שקצת קשה לי לענות לך.
&nbsp
לא שאלת אבל דבר חשוב: התעניינתי לגבי קרובת משפחה מבוגרת שלי (אגב, מה כוונתך מבוגר? 50? 80?)
קראתי שלא כדאי להתחיל ללמוד לנווט בגיל 50. לדעתי הגזימו קצת.
אבל אם מדובר באדם ממש מבוגר, לא חושבת שהייתי מציעה לו ומעודדת לימוד של דבר כזה.
קח גם את זה בחשבון.

mongols20

New member
בן 65

אני מתכוון למכשיר GPS ייעודי להרכבה עצמית על זרוע. מדובר ברכב לא חדש. אין לו טלפון חכם.
מבחינת תקציב - עד 1000 ש"ח
הוא בן 65 ולא ממש יודע להתמודד עם טלפון חכם

AYELET1

New member
לא הייתי נותנת לאדם כזה ללמוד מכשיר ניווט. בפרט לא בנהיגה...

בכל מקרה עניתי לך לגבי זמינות מכשירים כאלו.
&nbsp
ישנם מכשירים מהסוג שתאר בראוומן (Din 2) ללא WAZE אלא עם תוכנות אחרות.

BravoMan

Active member
כשאתה כותב "GPS", למה בדיוק אתה מתכוון?

רק תוכנה?
יש כבר מכשיר מובנה ברכב? איזה סוג מכשיר? או לפחות, איזה סוג רכב? ידוע לך איזו מערכת הפעלה הוא מריץ?
או שאתה מחפש מכשיר ייעודי שניתן להרכבה עצמית, למשל על זרוע ווקום על השמשה, כמו טלפון?
&nbsp
האם לאדם המדובר יש טלפון חכם?
&nbsp
בגדול, יש מכשירים להתקנה קבוע ברכב (2 DIN) שמגיעים עם Waze מותקן, אבל זה תענוג לא זול בלשון המעטה...

mongols20

New member
GPS ייעודי

אני מתכוון למכשיר GPS ייעודי להרכבה עצמית על זרוע. מדובר ברכב לא חדש. אין לו טלפון חכם.

מבחינת תקציב - עד 1000 ש"ח

הוא בן 65 ולא ממש יודע להתמודד עם טלפון חכם

BravoMan

Active member
מכשירים כאלה כמעת אף פעם לא מכילים תקשורת מכל

סוג שהוא, ולכן לא יריצו Waze (ואין שום דבר "מבוסס Waze).
בגדול, הם כולם די זהים ובדרך לחלוף מהעולם.
&nbsp
אפשרות אחת, שתפסק מסך גדול, Waze ופשטות יחסית, היא טאבלט מבוסס Android.
אפשר לקנות אחד עם חיבור סלולרי (מכניסים לתוכו SIM עם חבילת גלישה), מתקינים Waze וסע לשלום.
&nbsp
בניגוד למנהלת הפורום אני לא פוסל למידה של שימוש במכשיר ניווט רק בגלל הגיל המסוים.
תלוי כמובן באדם. יש אנשים טכנופוביים.
&nbsp
מצד שני, אני מכיר מישהו קצת מבוגר יותר, שהצליח בגיל כזה להתחיל להשתמש בטלפון חכם וטאבלט ומאוד מרוצה, אז אני לא רואה סיבה שיהיו בעיות ניווט.

umbo

New member
אתה בהחלט יכול לקנות...

לאותו "מבוגר" סמארטפון פשוט עם סים לגלישה בלבד שיתפקד אצלו רק כמכשיר נווט. זה מה שיאפשר את השימוש ב-waze אבל גם תוכנות אחרות אם תרצו\יתאימו . רכישה בסין תעמיד את המחיר על 100$ ואפילו פחות.

BravoMan

Active member
לא הייתי ממליץ על מכשיר סיני זול לשימוש יחסית כבד כמו ניווט.

שימוש כזה דורש הן כוח עבוד, והן מקום אחסון למפות, לכן, שווה להשקיע קצת, ולקנות מכשיר קצת יותר מכובד.

umbo

New member
מצטער לאכזב אותך וממש לשלול את גישתך....

אני עצמי לא צריך לשימוש שלי מכשיר מהשורה הראשונה וגם לא השניה.
השתמשתי עד כה בסוני TIPO, ב-ZTE V889M ועכשיו ב-Jiayu G2F כפלאפונים לכל דבר - לכל הדעות מכשירים "פושטים" וזולים. ה-GPS בכולם עובד מצוין כולל עבודה במשך שבועות במשך שעות רבות ביום בחו"ל - זה הנסיון האישי שלי !
לצורכי פותח השרשור, כל מכשיר ברמה כזו (או דומה לו ) שהוא בסביבות 75$ - 100$ שיעבוד אך רק כ-GPS בטח ובטח ימלא את יעודו, מה גם שמכשירים חדשים יותר (מאילו שאני ציינתי) לא סובלים כיום מבעיות ברכיב הנווט הזה. לקנות משהו יותר יקר לשימוש מוגבל כזה זה פשוט מיותר.
אגב, זכרון פנימי של חצי גיגה או כפול שיוקדש כמעט רק לזה, יחזיק מפות של חצי יבשת, כך שגם לזה הוא יותר ממספיק (שלא לדבר על כרטיס זיכרון כ"מחסן מפות" ).

BravoMan

Active member
אתה יכול להיות רגוע - לא שברת אותי

עכשיו ברצינות:
1. אתה צריך להפריד בין מכשירי low-end של חברות ידועות כמו סוני לבין מכשירים סיניים עלומים.
אפילו ZTE היא חברה יחסית מוכרת, אם כי מכשירים "פשוטים" שלה הם זוועה, והתעסקתי עם כאלה מספיק כדי לדעת.
&nbsp
2. מה זה "ה-GPS"?
אין לי ספק שמקלט ה-GPS עובד תקין בכל טלפון, הם פחות או יותר אותו רכיב, לגבי תוכנת ניווט זה מאוד תלוי בתוכנה ובגרסה, וכבר ראיתי את Waze עושה צרות על מכשירים מוכרים יחסית, על סיניים עלמונים אין בכלל מה לדבר.
&nbsp
3. שים לב שלכל המכשירים שהצעת יש מסך קטן, פחות מ-4 אינטש.
לא ממש נוח לניווט, במיוחד לאדם מבוגר.
&nbsp
4. אם רכשת מכשיר חכם, והשתמש בו רק כטלפון ומכשיר ניווט ומעולם לא התעורר אצלך תאבון ליותר, ברכותיי! אתה אדם נדיר.
רוב האנשים שאני מכיר, גם בגילאים כמו זה עבורו נשאלה השאלה, לרוב מתחילים "לקבל תאבון" ולרצות להשתמש בכל היכולות של המכשיר, או לפחות ביכולות תקשורת נוספות כמו ווטסאפ, וכאן כבר מתחילות צרות עם מכשיר קטן.
&nbsp
אגב, לצערנו, לא כל יישום יודע לנצל את הכרטיס לכל מטרה, כך ששטח האחסון הפנימי ממש אינו דבר זניח.
&nbsp
לפעמים עדיף לשלם כמה גרושים יותר ולתת לבן אדם חווית שימוש נורמלית, מאשר לבחור במשהו שאולי יעבוד איכשהו, ואחרכך לסבול את הכאב ראש כשיהיו תקלות.

umbo

New member
סתם למען הדיוק ..... והויכוח...

1) היום יש הרבה חברות סיניות עם מכשירים זולים וסבירים שלא נופלים מהחברות הידועות, הרי לרוב אילו הן החברות שמיצרות את המכשירים "המפורסמים".
3) רק הסוני הוא קטן מ-4" ה-ZTE הוא בדיוק 4" וה-Jiayu הוא 4.3" - לטעמי, בדיוק הגודל הנוח למכונית.
4) ממש לא רלוונטי, כי השואל הציג דרישה מאוד מסוימת. אני לפחות נוהג לענות לשאלה ולא לאפשרויות שהם הטעם האישי של המשיב.

mongols20

New member
תודה למגיבים - סוגי טאבלטים וחברות סלולר

תודה רבה למגיבים

אם אני הולך על האופציה של טאבלט, האם יש טאבלטים מומלצים יותר או פחות? ראיתי טאבלט של AKAI בקרביץ בכ-300 שקל - המחיר קצת הפחיד אותי שהמוצר לא טוב.

כמו כן, פניתי לגולן טלקום ואמרו לי שהם מוכנים למכור לי סים, אך הם לא תומכים בטאבלטים ושיש מקרים שזה לא פועל - למישהו יש ניסיון עם כך? האם יש חברות שכן תומכות בטאבלטים?

לגבי מנשא לטאבלט לרכב, האם יש מוצר כזה שאתם מכירים?

המון המון תודה וסליחה על ריבוי השאלות

BravoMan

Active member
AKAI אכן זבל.

מכיר מישהו שרכש טאבלת שלהם לשימוש אדם מבוגר ומתלונן על אטיות בלתי נסבלת.
&nbsp
הייתי ממליץ על חברה יותר ידוע כמו Samsung או Asus.
למעשה, הייתי ממליץ על Nexus 7 2013 מכשיר איכותי מאוד במחיר סביר.
שים לב רק שאתה קונה את הגרסה הסלולרית, כי יש לו גם גרסה בלי חיבור סלולרי, והיא יותר זולה אך כמובן לא מתאימה לשימוש שאתה רוצה.
&nbsp
לגבי ספקיות סלולר וכרטיסי SIM:
אין דבר כזה "תומך \ לא תומך טאבלט".
מבחינה טכנית, אין הבדל בין רכיב סלולרי של טאבלט לזה של טלפון חוץ מהעובדה שהרכיב בטאבלט לא נותן לבצע שיחות קוליות.
&nbsp
כל SIM של כל חברה יתאים בתנאי שהוא בגודל הנכון למכשיר והטאבלט תומך בתדרים של החברה.

umbo

New member
לדעתי, לא מנווטים עם טאבלט....

מסך גדול מידי (הגודל הנוח לנווט הוא 4 - 5 אינץ), אין אפשרות נוחה להתקין אותו ברכב מול הנהג, (כמו שציינת - בעיה להשיג מנשא כזה) אלה אם כן יש מישהו נוסף ברכב שמנווט (קצת מוגזם לשימוש רגיל) ואם מותקן איכשהו - מפריע לשדה הראיה של הנהג ו\או לאביזרים\מחוונים\מזגן של הרכב ומהווה סכנה. פשוט לא לענין ! ואם כבר טאבלט (שהוא עם מערכת הפעלה אנדרואיד) אז למה לא סמארטפון פשוט ?

mongols20

New member
תוכלו להמליץ על סמארטפון פשוט עם גודל מסך נורמאלי עד 800 ש"ח

תוכלו להמליץ על סמארטפון פשוט עם גודל מסך נורמאלי עד 800 ש"ח?

umbo

New member
אני יכול להמליץ לך....

על המכשירים שמשתמשים בהם במשפחה שלי והם בעלי GPS טוב מאוד - Jiayu-G2F עם מסך 4.3" - נעילת GPS תוך 2-3 שניות ו - HTL-W100S עם מסך 4.5". אבל אילו מכשירים בני שנה ויותר. שאלה בפורום סלולרי (יש קישור בצד שמאל של המסך הזה) תתן לך תשובות על מכשירים חדישים יותר וחנויות אמינות בסין במחיר שהוא הרבה פחות מהמגבלה שלך (וכניראה גם תפתח מחדש את הויכוח\עצות לא כל כך לענין
)

blzvi

Active member
בין הבודדים שעדין מוכרים מכשירי GPS

זה מכלוף בקניון אורות,אור עקיבא .
ניתן להתייעץ איתו ,אני קניתי לאחרונה QUE 505.

למעלה