Good morning

ish996

New member
Good morning

good morning, I have two Q's that i would like to ask you: 1. I am about to buy digital camera here in Nepal, and my offers is: pentax optio 430rs (395$, 4MB,*3), nikon 3100 (290$, 3.2MB, *3). the shop have other cameras like diferent canon's, olympos and sony. the Q is what should i prefer from the above models and should i look for something else that can give me better picture quality? the higher calss model of nikon and pentax are also avileble - Nikon4300 385$ Nikon 5400 - 685$ and Pentax 550 - 605$. 2. My friend have Nikon F55 with a 28-80 lense and when he will be back home he will start learning photograpy. he have an offer to replace his Nikon in a newer Canon eos33 (358$) or Nikon F/N80 (331$) + Tamron lense 28-300 (248$) and he get a 140$ refound for his Nikon. The Q is if the F55 is enough for the begginer photographer and if not, which of the two should he buy (or maybe other model that suitble for the begginer) and which lense should he buy (28-200, 28-300 or something else)? Thanks a lot

ish996

New member
לא יפה....

אם זה באנגלית אתם לא עונים? לא נורא. אני מראש רוצה להתנצל מכיוון שבטח השאלה חזרה על עצמה אך בכל זאת האינטרנטו כאן זה דבר יקר ויותר מדי זמן לחיפושים אין לי. להלן התרגום: יש לי התלבטות בין פנתקס 430rs לבין ניקון 3100. מה שמעניין אותי זה איכות תמונה. אולי יש סוג אחר של מצלמה שעלי לשקול לקנות. לחנויות כאן בנפאל יש מלאי של קנון, סוני, ניקון, אולימפוס, ופנתקס. מה דעתכם? בנוסף חברי מעוניין ללמוד צילום והוא מתלבט על החלפת מצלמת הניקון שלו (F55) לקנון EOS33. האם ניתן להישאר עם הניקון ולהתיל ללמוד צילום או שמא עדיף להשקיע עוד קצת וללמוד עם הקנון? תודה רבה לכל המשיבים, כמובן שאין צורך לענות באנגלית

ted

New member
הפנטקס היא 4 מ"פ והניקון 3 מ"פ

הניקון קטנה יותר ומפתח צמצם מירבי שלה קטן יותר מהפנטקס (פחות טוב), אבל היא זריזה ושובבה. שקול גם את הקנון A70 שיש לה יותר שליטה ידנית, אך היא גדולה יותר והרבה מהללים אותה. אם הקוטן קובע - לך על הניקון. אם המ"פ קובע לך על הפנטקס, אם אתה רוצה מצלמה מסוג אחר עם שליטות ידניות לך על הקנון, אבל גם השאר טובות. לכל אחת יש יתרונות וחסרונות. לגבי החבר שלך - למה להחליף מצלמה שכבר יש לו והוא מכיר אותה?

ish996

New member
תודה . ...

גם לפנתקס אפשרויות ידניות כולל פילטרים (האם הם חשובים בעידן הפוטו שופ?) ו49 נקודות פוקוס שונות. אני אבדוק את הקנון. ובנתיים, מה המגרעות של המצלמות הנ"ל (כמו פתיחת צמצם מירבי קטנה של הפנתקס)? האם יש הבדלים באיכות התמונה מלבד יתרון הMB. כלומר האם יש הבדלים בתוכנה\חיישן שמעבירה את המידע הפיזי למידע דיגיטלי בתוך המצלמה? והאם יש חשיבות לשאלה הזו? תודה על התשובה ולגבי שאלת החבר ראה תשובת Jazz

ted

New member
הכנס ל DPREVIEW.COM ותקרא שם

דוחות על המצלמות האלו, וגם חות דעת של משתמשים. לא סביר שלבן אדם אחד יהיו שלוש המצלמות כדי שיעשה השוואה ביניהן, אבל הטסטרים עושים. יש לנו את ה 3100 ונהנים ממנה מאוד, אבל היא ממש כדי לכוון וללחוץ. גם ב STEVES-DIGICAMS יש דוחות והרבה מידע.

את ה-55 להחליף.זהו הדגם הכי מוגבל

שאי פעם נתקלתי בין הרפלקסיות הבסיסיות(למשל-זהו הדגם היחיד שלא עובד עם פלאש ניקון חיצוני TTL .למה?ככה!):מיועד לדעתי למי שרוצה משהו שיחליף את מצלמת הכוון ולחץ הקומפקטית האוטומטית ,וככזו היא באמת מעולה. אם בסיסית אז ה65 או ה75 טובים יותר. הדגם שהציעו לו הם ברמת הביניים:ראה בטבלת כל הדגמים שהעליתי כאן,מה התכונות שלה. הייתי בוחרת בקנון,דווקא,אבל את היתרונות יגלה רק כשיהיה לו יותר נסיון וידע בצילום.

למעלה