Good Morning, Good Morning!

Welsh

New member
Good Morning, Good Morning!

מכוון שהלילה שלי התארך עד עכשיו, החלטתי להכין לי פלייליסט לשעות הבוקר (כן, אין לי חיים, אני יודע), והחלטתי לעלות אותו לכאן גם כדי לקבל נזיפות על הטעם הקלוקל שלי וגם כדי לדעת מה החבר'ה המכובדים פה אוהבים לשמוע בשעות הבוקר הקרירות. Strawbs - Benedictus מתוך תקווה שהיום יתחיל טוב, אני מתחיל עם שיר בעל פתיחה נהדרת שפותח אלבום שיותר מעושה לי טוב, שיר אופטימי שמחמם את הלב ומשמח את האוזן. Cream - Rollin' and Tumblin' עכשיו, אחרי שהאוזן קצת התעוררה, צריך להעיר גם את שאר הגוף וקשה לי לחשוב על הרבה שירים שמזרימים כזו כמות נכבדת של אנרגיה. Traffic - Empty Pages קצת להוריד דופק עם שיר מצוין מאלבום מופת. Jethro Tull - Mother Goose ממשיך באותה מגמה עם שיר נפלא שמבליט את הצד הפולקי של ג'טרו. Beatles - Good Day Sunshine קצת קשה היה לי להמנע מלהוסיף גם את השיר הזה, נכון, זה שיר שנטחן ונגרס , זה שיא המיינסטרים, עוד להיט מהביטלס... אבל כמו הרבה מאוד שירים אחרים שלהם, הוא עושה בדיוק מה שצריך, הוא עושה כיף. The Yardbirds - I ain't got you שיר קיצבי, מדליק ומקפיץ מהמשמרת של קלפטון בלהקה שנחשבת בעיניי רבים (ואפשר להבין למה) "בית חרושת לגיטריסטים". Them - Bright Lights, Big City כמו השיר הקודם, גם זה קיצבי, גם זה מדליק, גם זה מקפיץ, גם לזה יש לא מעט ביצועים, דווקא הביצוע הזה הוא היותר מוצלח בעיניי מבין אלו ששמעתי, בכל זאת ואן מוריסון
The Beatles - Roll Over Beethoven עוד שיר של הביטלס, מתקופה מעט מוקדמת יותר, גם כיף אדיר. Creedence Clearwater Revival - Ramble Tamble 7 דקות שלא משעמם בהם לרגע, גיטרות שורקות, צעקות מרעידות, חטיבת קצב משובחת, בדיוק מה שצריך, לא פחות ולא יותר. The Kinks - You Really Got Me כל מילה מיותרת, מי ששמע את השיר יכול להבין למה הוא פה, מי שלא, למה לעזאזל הוא מחכה? http://www.youtube.com/watch?v=dvyDWGF290M עם רשימה זו אני יותר משמח לפתוח בוקר(צהריים או ערב
) חדש, מה הרשימה שלכם תכיל?

Anuerysm

New member
הרשימה שך כבדה מדי על הבוקר

תכלס קשה לי לשמוע משהו שהוא לא פינק פלויד 69-71 בבוקר

Mr Mustard

New member
אחלה רשימה!

נדמה לי שקלעת בול לטעם של הפורום... אגב, בשיר You Really Got Me, בין הרוקדים בקליף, שמתם לב לטבח (?) הרוקד? ווידוי קטן: זו הפעם הראשונה שאני שומע את השיר. בהחלט שיר מתוק, אבל הוא מזכיר בצורה מחשידה במיוחד שיר אחר, של המכונה הרכה (We Did it Again). בגלל שאני לא מוצא קליפ של השיר הזה, אני מצרף לכם קטע אחר, פסיכדלי להפליא, של המלכים מקנטרברי! לחשוב שדיוויד אלן, רוברט וויאט וקווין איירס כולם היו באותה להקה! זה כמו הYardbirds של הקאנטרברי... (או שאולי כל להקה שם היא כזאת?).

Welsh

New member
זה הדבר הראשון ששמתי לב אליו

בחור שחור מכוסה בלבן מכף הרגל ועד הכובע שף הענקי על ראשו, קצת קשה לפספס
תרשה לי גם להתוודות, מעולם לא שמעתי את הסופט מאשין, אני מכיר את וואיט מרוק בוטום, את איירס מהאלבום בעל השם הארוך ששכחתי את שמו (wesingwhatshebrings?), דיוויד אלן פחות מוכר לי. יש המלצות להתחלה עם המכונה הרכה?

epitaph

New member
אלבומים הראשונים אלן כבר לא היה...

תכלס מומלצים שלושת הראשונים (רק בראשון איירס נמצא אגב), יש גם את Softs שהוא מתקופה מאוחרת יותר ובלי כל האנשים המוכרים שהתחילו את הלהקה אבל שמור לו מקום חם אצלי בלב ולדעתי בהחלט שווה בדיקה.

HelterSkelter1

New member
כמו שהוא אמר.

שלושת הראשונים הם חובה שאסור לפספס. ראה הוזהרת. גם הרביעי והחמישי טובים.

melancholy man

New member
בקשר לסופט מאשין

יש פה כמה שיחלקו עלי, אבל בעיני, האלבום של המכונה של הנכה לעתיד, הוא הראשון שלהם, סוג של גאוני שמשלב קאנטרברי בחיתולים ופסיכדליה למתקדמים, מדליק, מהפנט ויצא דופן ברמות קשות.השלישי ואילך, קצת פחות עושים לי את זה, אבל כנראה ימצאו חן מאוד באוזני חובבי פרוג קשה ואוונגרד.

melancholy man

New member
חסרים שם כמה מילים

מה שהופך את הטקסט לקצת פחות מובן, אז אעשה את זה קל, הראשון נפלא, השאר: גם, אבל פחות מוצאים חן בעיני..

Mr Mustard

New member
מסכים!

למרות שמבחינתי השני הוא באותה הרמה של הראשון, ואולי אפילו יותר טוב, והשלישי, למרות שהוא גם משובח, באמת לא ברמה (וכנראה גם לא ממש באותו הסגנון). אגב, מישהו שמע את הרימאסטר של השלישי? שווה להחליף את הזוועה שיש לי כרגע בזה?

HelterSkelter1

New member
השלישי

האלבום השלישי הוא גאוני, לא פחות, אבל להשוות אותו לראשון ולשני יהיה טעות והחמצת הנקודה. קווין איירז הוא בעצם ההבדל בין הראשון לשלישי - רוח השטות והפופ הפסיכדלי שבראשון והפופ היותר אוונגארדי בשני מתחלפים בג'אז-פרוג שאלטון דין הנשפן נותן בו הרבה מן הטון. לטעמי השלישי הוא אלבום גדול, ובפרספקטיבה היסטורית הוא חשוב, חדשני ומשמעותי יותר משני הראשונים, והכין את הקרקע לכנופיית הנרי קאו, ועוד אמנים שהושפעו בדרך כזאת או אחרת כמו Area, בריאן אינו ועוד. לטעמי שווה לקנות את הרימאסטר החדש. תראה, ההקלטה עצמה, במיוחד של Facelift היא לא מבריקה, לא משנה כמה רימאסטרים יעשו לה. שאר האלבום נשמע בהחלט יותר טוב. מה שכן, הגביהו פה את הווליום, חידדו את הכלים וניקו את ההימהום הכללי. אל תצפה לחוויית האזנה שונה לחלוטין, אבל בהחלט משופרת. סוף סוף התופים של ווייאט נשמעים כמו תופים ולא כמו שרשראות ברזל משקשקות.

Barmelai

New member
מסכים אתך

השלישי הוא אלבום מהפכני ממש, בנוסף לזה שהוא עוצר נשימה. לגבי הרימאסטר אין שאלה, להחליף ומיד. אבל צמד הסופט הראשונים בפני עצמם גדולים לא פחות, ומבחינתי עומדים בשורה עם הפייפר מבחינת החשיבות שלהם. תענוג מושלם. בוודאי שאין מה להשוות ביניהם ל THIRD, שהוא כבר לא פסיכדלי וכל קטע בו תופס צד שלם של תקליט. בוא נגיד שאחד ושניים הם חובה לאוהבי פסיכדליה ושלוש הוא חובה לאוהבי פרוג. אצלי כל השלושה הם אושר גדול.

HelterSkelter1

New member
מסכים איתך לגמרי

הראשון מכיל כנראה את סולו התופים הכי מוצדק ברוק אי פעם (So Boot If At All). אגב, טיפה Off - הסטרייפס עשו זאת שוב, עוד סינגל נפלא שלהם, שיר הנושא מהאלבום שאמור לצאת עוד כמה ימים, Icky Thump. יש מצב שהוא מעפיל על שבעה צבאות מלאומים שונים... לא ייאמן. מה שעוד לא ייאמן, זה שנדמה לי שזה הולך להיות אלבום הסטרייפס הראשון שאני אקנה, וכנראה הלא אחרון. אולי זה בגלל מגי ווייט, שהיא מתופפת אדירה, וגם נראית טוב...

Mr Mustard

New member
תודה רבה לשניכם!

בהחלט הארתם את עיני! אני אחליף את השלישי שלי בחדש... או שלא... שיט~! שכחתי לחלוטין! יש לי חתימה של הופר בתוך האלבום הזה
וואו... אני באמת לא מאמין... בגלל החתימה המפגרת הזאת אני אצתרך להשאיר אצלי גם את הישן וגם לקנות את החדש... פורום מפגר!

epitaph

New member
דווקא מהרביעי והלאה זה יותר פיוז'ן...

יש הרבה שמזלזלים באלבומים המאוחרים שלהם ובאמת חבל לדעתי, יש שם דברים מעולים.

Abbe Faria

New member
רשימת בוקר טוב...

לפני כמה זמן הורדתי שעון מעורר למחשב שמנגן אמ פי 3 בזמנים שנותנים לו: http://www.ornj.net/citrus/ מאז כשאני צריך לקום בבוקר יש לי את אותו פלייליסט (כמובן שצריך לשחק עם הווליום, היות שגם דיסקים אני מפעיל דרך אותו מחשב, כשהולכים לישון צריך להוריד משמעותית את הווליום של המדיה פלייר בשביל להרדם עם הדיסק - בעוד שהווליום של הווינאמפ נשאר גבוה בהרבה בשביל האפקט ההפוך בבוקר... בכל מקרה, היות שאני מתעורר יותר טוב עם צלילים "מוכרים" (ז"א שאני רגיל להתעורר אליהם) הפלייליסט של 4 שירים (אם 3 לא מצליחים להעיר...) נהיה די קבוע - פלייליסט רגוע להתעורר איתו: 1. אריק ושלום - מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר פשוט כיף להתעורר עם "בוקר טוב לכל המאזינים ולכל המתעמלים היכונו..." 2. דיפרפל - כוכב האוטוסטרדות ואחרי שאריק העיר אותנו בעדינות, הגיע הזמן לקצת אנרגיה ומשהו שיגרום לנו להתעורר... אין כמו השיר הזה וזה שיבוא אחריו בשביל זה... 3. הראמונס - בליצקריג בופ שתי דקות הכי מקפיצות ואנרגתיות בהסטוריה של הרוק - חובה לכל בוקר... 4. ר. פורטיס - שמש לך מצפים פשוט כיף לשמוע את זה בבוקר
הרבה יותר נחמד מצלצול מעצבן של שעון מעורר או רינגטון עוד יותר מעצבן של הפלאפון...

Welsh

New member
אין ספק שזה הרבה יותר טוב מהצליל של השעון../images/Emo13.gif

אני משתמש בplugin לווינאמפ שעושה בעצם מה שהתוכנה אליה קישרת עושה, מנגן בווינאמפ מה שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה. אני מחפש בנרות תוכנה שתנגן את השירים באופן עצמאי ככה שאני לא אהיה מחויב לשקט או לשימוש במדיה פלייר בשעות לפני השינה... איינשטיין וחנוך זו הבחירה הכי קלה, כיפית ומוצלחת שיש. דיפ פרפל, גם בחירה קולעת למטרה, אבל אני הייתי הולך על burn, לא יודע למה
בליצקריג בופ זה אחד השירים הכי מקפיצים שיש
בקשר לפורטיס אני לא יודע, שמעתי רק את הלהיטים הגדולים שלו עם סחרוף, סוג של פספוס אני מניח, צריך למלא את החור הזה בהשכלתי בהזדמנות.

spych kid

New member
איזה בהזדמנות?! עכשיו

תשמע את Plonter של רמי פורטיס (מ-78 נדמה לי) אחד האלבומים הטובים ביותר בארץ. עומד אצלי בקו אחד (למרות ששאי אפשר להשוות בין השניים) עם "האיש שידע הכל" של רוקפור. האלבום הזה הוא ממש נכס צאן ברזל בכל מה שקשור לרוק ישראלי. כל שיר שם מושלם. ואם כבר פסיכים שקמים עם ramones אז אתה חייב להתעורר פעם אחת עם השיר האחרון האלבום הזה - אינקובטור -אם אתה רוצה יום מטורף , שים אותו כשיר הראשון הפלייליסט של הבוקר שלך על פול ווליום ותן לטירוף להגיע אל הראש (בלי לשמוע אותו קודם!!!!!) - מבטיח, אם זה לא מטריף אותך אז אני מתעורר עם אלבום של "היהודים" בפול ווליום ואסור לי לכבות או לשבור את המחשב לפני שהוא נגמר. סגרנו?.

למעלה