Good Careme

shironet3

New member
Good Careme

האמת היא שכמעט שלא הגענו לקארם. קודם כל, הם לא שומרים מקום ופחדנו לקחת את הסיכון בשישי בבוהריים, וחוץ מזה, קצת מתחיל להימאס לי מכל הסופר-פוזה- התל- אביבית- המגניבה- והאוהבת- את- עצמה, ואחרי חוויות השבוע הכרזתי שאני עוברת לארח אנשים אצלי במרפסת במקום לצאת. ברצינות.

אבל בסוף, אחרי התלבטויות והגיגים רדודים על מהות ארוחת הבוקר (זה הכי עמוק שאפשר היה להוציא ממני לפני הקפה), ובייחוד אחרי שראינו את תמונות העוגות המפתות, שמנו נפשנו בכפנו (בעצם, אולי ברונו שם, אני הייתי עייפה מדי לזה), ויצאנו, סקפטים מתמיד, לרחוב מעבר יבוק מספר חמש.

מייד כשהוא אסף אותי, עירני באופן חשוד, התחלנו לתכנן תוכנית ב' (סגרנו בסוף על "המרפסת של שירונת"). כשהגענו למקום ולא מצאנו חנייה, היה נראה שהיא עוד שנייה עומדת לצאת לפועל. בסוף, החלטה חכמה אחת של ברונו גרמה לנו לחנות במהירות, ולא רחוק מהפטיסרי.

כשהגענו לקארם, היו כמה שולחנות פנויים בחוץ, ואחד בפנים. החלטה חכמה שנייה של ברונו הייתה לשבת בפנים. אני לא יכולתי עדיין לעבד מידע בכוחות עצמי, caffeine addicted, אתם יודעים.

ולגבי המקום עצמו, לא מדובר ב"וואו". לא במשהו פנסי, לא במשהו מרשים במיוחד, בדיוק להיפך: פטיסרי שכונתי, כמו שפטיסרי שכונתי צריך להיות. כמה שולחנות בחוץ, שני שולחנות בפנים, תושבי השכונה יושבים, שותים קפה, קוראים עיתון, בודדים, זוגות, חבורות, שתי מלצריות מחוייכות להפליא, הכל היה נעים ורגוע, והרגשתי איך גם החיוך שלי מתרחב מידית.

קודש הקודשים של המקום הוא כנראה הויטרינה העצומה ומלאת העוגות האישיות והאקליירים למיניהם, כולם נראו מפתים ומזמינים. ישבנו ממש מול הויטרינה, אבל ברונו, פולני טוב, התעקש שאני לא יכולה להמיר את ארוחת הבוקר שלי באקליירים, כי הם הקינוח.

שזה לא נורא, כי גם התפריט היה ממש מעניין: כריך דלורית בטחינה? באגט עמוס בירקות בגריל? ארוחות בוקר מעניינות? אין מה לומר, המקום הזה מכין אוכל לא שיגרתי.

האמת היא שהכי רציתי את ה"קרואסון קארם", אבל הוא הכיל מלפפונים, שנואי נפשי, וביצה קשה, שגם ממנה אני מעדיפה להימנע. כשהמלצרית הגיעה וברונו הזמין את הקרואסון המדובר, העזתי לשאול אם גם אני יכולה לקבל את הקרואסון קארם, רק בלי מלפפונים וביצה קשה. המלצרית לא היססה לרגע להענות לבקשה, אז כבר תהיתי בקול אם זה יהיה בסדר, ורק אם זה יהיה בסדר, להוסיף עגבניה במקום? "בטח" ענתה המלצרית בחיוך, ואני עוד יותר התאהבתי במקום, שלא עושה דאווינים וסיפורים מבקשה, בואו נודה, קלה לביצוע אבל קצת חצופה.

שנינו הזמנו גם קפה קר, וכשהוא הגיע- מחוזק, לבקשתי- המוח שלי התחיל קצת להתעורר. וטוב שכך, כי הייתי עירנית לגמרי כשהמנות הגיעו (זה לקח להן זמן מה- שלא הרגיש כמו עיכוב אלא כמו חלק מהרוגע של המקום). הקרואסון שלי, שהכיל גבינת שמנת, סלמון מעושן, עגבנייה ושמיר, היה טעים, טעים, טעים!!! זה ה"מקורי", של ברונו, עם גבינת שמנת, סלמון מעושן, מלפפונים, ביצה קשה ושמיר, גם נאכל בהנאה. לרגעים אחדים, שנינו הפקנו רק קולות של שמחה. איזה כייף.
מה שכן, שנינו הסכמנו שהיה עדיף להגיש עם הקרואסון איזה משהו שמנוני פחות בצד: סלט קטן או ירקות חתוכים היו עושים את העבודה מצויין.

ובעודנו בביסים האחרונים של הקרואסון, כל תחזיות מזג האוויר התממשו, והתחיל לרדת גשם. תודות לבחירה המדוברת של ברונו, ישבנו בפנים, צמוד לחלון, וכל שנותר לנו הוא לראות איך אנשים שיושבים בחוץ נכנסים פנימה במהירות, או מתיישבים בחוץ בשולחנות שמתחת לסככה, או פותחים מטרייה בנון שלאנט מרשים וממשיכים לשתות קפה. ואיך המלצריות המקסימות ממשיכות לחייך לכל עבר בזמן שהן מעבירות את פורס הלחם ושלל מגשים למטבח, בכדי להכניס לחלל המסעדה הקטן עוד שולחנות ולהושיב עוד אנשים בפנים.

עשר דקות אחר כך, אלו שנרטבו קיבלו קינוחים על חשבון המקום, בזמן שאחת המלצריות החייכניות עברה עם מגש עם חצאי פרוסות עוגה בחושה וחילקה לכולם "לכבוד הגשם". זו לכאורה מחווה קטנה, אבל חמודה, מפנקת, מרגיעה את הרוחות שסערו בגלל הגשם הפתאומי, ופשוט כייפית.

ואני? כל שנה מחדש זה קורה לי: הגשם הראשון מזכיר לי את Kathy's song של סיימון וגרפינקל. באווירה הכללית של פטיסרי צפוף, חמים ונעים, אוכל טעים, חבר קרוב ובהייה בגשם שהתחזק לו בחוץ, זה היה שיר מתאים הפעם. כל כך מתאים.

והגשם עוד ירד כשנשלחתי (ברונו, אתה אציל נפש) לויטרינה לבחור לנו שני קינוחים. נבחר אקלייר פטל ומעין "בומב" קטן של מוס וניל ושוקולד לבן ממולא במוס קרמל, שהמלצרית כינתה בחיבה "כיפת הזהב". בצער רב השארתי מאחור מוס קפה ומוס שוקולד שנראו מושלמים ומושחתים.

שני הקינוחים לא איכזבו. האקלייר פטל היה ממש ממש טעים, והיה ממולא גם בתוך הבצק במעין מילוי "פטל-י" חזק ומרוכז. כיפת הזהב הייתה, אם לצטט את ברונו "די מושלמת": כמה שכבות מפתיעות של טעמים מתוקים, חזקים ומרוכזים: וניל, קרמל, שוקולד לבן, בכולם הורגש שמישהו השקיע בקינוח הזה את חומרי הגלם הטובים ביותר, וגם- ולו כי הגשם הראשון הופך אותי לשמאלצית- הרבה אהבה.

קשה לי לתאר את התחושה של לשבת שם, יום שישי בצהריים אחרי שבוע עמוס, לאכול קינוח מושקע, לשתות קפה חם, ולראות את מטחי הגשם מכים במדרכות שממול. אמרתי לברונו שללא השלט "גדעון קוסמטיקה" מעברו השני של הכביש, הייתי חושדת שנחתתי בפריז.

וגם כשסיימנו לאכול את הקינוחים, המשכנו לבהות בגשם שבחוץ ובהתרחשויות השקטות והנעימות שבפנים ללא הפרעה. אף אחד לא גירש אותנו, או עשה לנו פרצופים, או הטיח אל שולחננו קיסמי שיניים ברעש גדול.

כשהגשם נחלש, הזמנו חשבון. יחד עם עוד חלה לקחת, וההפוך הגדול ששתיתי עם הקינוחים, הגענו ל-171 שקלים. כל קרואסון ושתייה עלו 42 שקלים, עם חיוב של תוספת חמישה שקלים כ"א עבור אייס קפה (האם לא יכלו לרשום את ההפוך ששתיתי אחר כך כחלק מארוחת הבוקר במקום? לא ברור). אקלייר פטל- 22 ₪. כיפת הזהב- 26 ₪, הפוך גדול- 14, וחלה לקחת- 15 ₪. וסך הכל, 171 שקלים שהרגישו לי מוצדקים לחלוטין. בדרך חזרה, ברחובות שלווים ורטובים של אחרי גשם ראשון, כבר תכננו מה נאכל שם בפעם הבאה. וזה, לדעתי, כבר מספר את כל הסיפור.

עשית לי ממש חיוך

יופי של ביקורת והיי, זה ממש לא רחוק מהבית או מהעבודה!

bruno01

New member
קצת תוספות שלי...

כמו שאמרנו כשהיינו שם, יכול להיות שמזג האוויר הסגרירי בפתאומיות, ומצב הרוח הטוב שהיינו בו תרמו גם להרגשה הכיפית של אותו הבוקר, אבל משהו ברוגע של המקום פשוט עושה את העבודה מצוין.
בתוספת העובדה שבניגוד לכמעט כל מקום אחר בתל אביב שמגיש ארוחת בוקר בימי שישי, לא היה שם מפוצץ עד להתפקע בשעה 12:00 (כן מלא, אבל אלמלא הגשם, כמעט בכל רגע היה איזה שולחן אחד פנוי), והמקום הפך לאופציה מועדפת עליי לארוחת בוקר בחוץ, משהו שאני גם ככה עושה פעם במליון שנה.

נכון, לא ממש זול שם, ואני חושב שבמחיר של הקרואסון היה אפשר להגיש לידו איזשהו סלט קטן, גם כדי שלא ירגיש כל כך בודד על הצלחת העירומה, וגם כדי שבתור ארוחת בוקר הוא ירגיש קצת יותר מאוזן.
אבל, בכל אחד מהדברים שאכלנו הורגשו חומרי הגלם הטובים והעבודה המקצועית, ולכן אני בהחלט מוכן לשלם קצת יותר על ארוחת בוקר שכזו.

גם הקינוחים קטנים למדי, אבל מבוצעים כל כך טוב, שתמיד אעדיף לשלם על שכמותם 20 ומשהו שקלים, מאשר 30 ומשהו על קינוח עייף וגדול יותר בהרבה מקומות אחרים.

אחזור על שירונת ואציין לטובה את המלצריות, שלמרות המהומה הקלה שהגשם גרם, נשארו גרועות ובעיקר מחויכות, וגרמו לכל הנרטבים לחייך גם הם, ולהרגיש שזו היתה חוויה די כיפית בסך הכל. גם העובדה שהבקשה של שירונת נענתה בחיוב ובחיוך הוסיפה למכלול השירות המצוין. בכלל, היה נראה שלמלצריות די כייף לעבוד שם, ואני חושב שזה בהחלט הורגש בהתנהלות שלהן.

אז כן, כנראה שאפשר להבין שיד שנבנו בקסמו של המקום, למרות המיקום המעט מרוחק/חסר חנייה/תקוע בין מוסכים שלו.
נקווה שבפעם הבאה יהיה גם איזה פארי ברסט או אקלר שקדים וקרמל מלוח שראיתי בתמונות.

החלה שלקחנו הביתה, אגב, מוצלחת מאוד.

בתמונה, הקרואסון שאכלתי אני, עם המלפפון.

אויייייייייייייייי כמה שזה נראה נפלא

פשוט התעללות התמונה הזו.

שתהיו בריאים אתם הצלמים.

shironet3

New member
יכול להיות שנתראה

רחוב מעבר יבוק 5, סוג של גבעתיים בתל אביב

bruno01

New member
"כיפת הזהב"

אהבתי במיוחד את הגימור של הציפוי העדין והפריך, את השילוב בין שני הבצקים, שאחד היה פריך ואחד היה רך (תראו בתמונה הבאה), ואת זה שקרם השוקולד הלבן והוניל היה מתוק, אבל לא בצורה אגריסיבית מדי, כמו שקורה לפעמים עם שוקולד לבן.

FiReBall

New member
אני טעמתי שם פעם פריז ברסט

עם מי זהר ומי ורדים, וקינוח נוסף, של מעין עוגת ספוג עם כתמים של פירות יער כמדומני, ולצערי, לא נפלתי. ממש לא.

shironet3

New member
והמקום גם הרגיש ככה!

בייחוד עם אווירת הגשם (מינוס השלט "גדעון קוסמטיקה", כאמור). תודה רבה

למעלה