Good bye בורסה, שלום עתידים...

Gרר

New member
Good bye בורסה, שלום עתידים...

אחרי שנה וחודשיים של הלוקסוס של לעבוד עשר דקות הליכה מהבית אני נאלץ להפרד מאיזור הבורסה

כפרוייקט סיכום חשבתי על חמש המנות המייצגות את השנה האחרונה שלי כאן

- מנת הסלמון של המנזה (תובל 28). כל יום רביעי סלמון בטריאקי או במנצ'ורין שאין לי מושג מה זה אבל זו הגירסה היותר סמיכה של פחות או יותר אותו רוטב. עם הריטואל הקבוע שאני מבקש את זה על פתיתים והם מנסים בכל כוחם לשכנע אותי לקחת את זה על אורז (תחשבו מה שאתם רוצים רוצים אבל הפתיתים סופגים מעולה את הרוטב ומשתלבים הרבה יותר טוב עם הטעם לדעתי). יחד עם סלק בתנור (חבל שלאחרונה הורידו את מינון הסוכר זה מאד פגם בטעם שלו) ומרק בטטה עם חלב קוקוס מדובר על הקלפים הכי בטוחים בכל האיזור כולל ביאליק.

- ארוסטו אנטריקוט של ארקפה. אם אי פעם מעבדה תבדוק את נתחי הבשר לא בטוח שהיא תזהה שם אנטריקוט אבל למי אכפת. לחמניה עם נתחי בשר, פטריות ורוטב. חוץ מזה הייתי מעיף משם כל פעם את הירוקים העגבניה והבצל הסגול (חי!!! בעע) ויחד עם תפוחי האדמה בתנור זו היתה ארוחה לא הכי מאוזנת, לא הכי בריאה, אבל במושגים של הבורסה - די טעימה וכל פעם מחדש פתחה דילמה אם לקחת אותה או לבחור בסלט העוף שלהם שהיתרון הוא הלחם שמקבלים עם הסלט. לחם דגנים חם מצויין. כל פעם שלקחתי את הארוסטו התפללתי שיהיה מישהו שייקח סלט ולא יחסל את כל הלחם...

- אורז מקסיקני באמא אדמה. לא יודע למה הוא נקרא מקסיקני. לא בטוח שבמקסיקו שמעו עליו. כן הוא חריף. כן יש פלפלים וכוסברה. אבל כל פעם שחובבי הסלט קפצו שמחתי שיש מקום אחד בבורסה שאפשר לאכול בו גם סלט אבל גם מנת עוף נורמאלית. בדרך כלל הייתי עושה פשוט חצי סלט חצי אורז מקסיקני והיתה יוצאת ארוחה די עשירה.

- הציזיקי של סיטי קפה. על הסלטים שלהם קשה להחמיא. כריך הסיניה שלהם נחמד אבל לא יזכה להכנס לרשימת הכריכים הנחשקים של תל אביב רבתי. המאפים שלהם בכלל לא ברמה. אבל הציזיקי שלהם שהיה ניתן כמנה ראשונה לעיסקית היתה נקודת האור. לא יודע אם יש לו תו תקן של שגרירות יוון אבל לפחות את ימי הקיץ החמים הוא הצליח לרענן.

- ולהבדיל: מנה ייצוגית אבל לשלילה - הפסטה בדלי של הלבורטורי דה פסטה. מילא שהפסטה מבאסת והרטבים תעשייתיים להחריד. אבל מי זה המדען המטורף שהמציא את הרעיון המזעזע של לאוכל פסטה מדלי?! ועוד עם סכום חד פעמי? כל כך לא נוח. כל כך בלתי אפשרי. לשמחתי משלב כלשהו המקום הפך לכשר וכך גם חובבי המקום החליטו שזה one bridge too far.

מה עוד אזכור מפה? את כאבי השרירים ביד אחרי כל ארוחה בליב שדרשה ניענוע בלתי פוסק של מלח. את הבחורה שמוכרת כריכים בכניסה לרחוב וריספקט ענק לה כל בוקר להגיע ולהוכיח לכל הקבצנים שלוחי המאפיה שעם קצת רצון אפשר גם להתפרנס בכבוד ולא רק להמציא סיפורי שנור כל היום. את ארוחת הבוקר הגרועה ביותר שנתקלתי בה בכל גוש דן ממש כאן בבורסה בדומיניק החלבי. את כמויות השמן בכל מנה ב"ביסים" שהצלחתי לנבא את סגירתו לא מזמן. ואת הסלטים הנחמדים של "בישולים", מקום שהאוכל בו באופן כללי לא מתעלה לרמות של המנזה אבל הסלטים הנחמדים מפצים על זה.

משבוע הבא הבטן שלי תצטרך ללקט את מזונה בהיכלות האוכל של קיריית עתידים. זה לא בדיוק רמת החיל, וקשה לי להאמין שהחבר'ה שם במקום החדש מגיעים למקומות של רמת החייל בשוטף. נראה לי שהם מסתמכים על ההיצע של קיריית עתידים.

אם יש למישהו המלצות או דיס המלצות כדי שאדע להגיע לשם מוכן ומצוייד... אשמח לשמוע.

נהנתי לקרוא את הפוסט

אני זוכרת שעבדתי באזור לפני שש שנים בערך...
אני מופתעת שמוכרת הכריכים עדיין שם

קריית עתידים

למזלך עבדתי בשש השנים האחרונות בקריית עתידים, הבעייה היא שהמקום הוא שממה קולינרית ואנחנו התבססנו בעיקר על הזמנות תנביס.
נקודת האור היחידה היא בית הקפה דופיו, שמגיש אוכל חלבי חם. הכריך סביח סבבה והלזנייה נחמדה. לדעתי הרבה יותר טוב מאילנ'ס.
הקפיטרייה המרכזית בעתידים כונתה אצלינו "החתולייה", אז אפשר להבין שלא אמליץ עליה.
הבעלים של הדופיו פתחו גם את מסעדת הקולקטיב, אני לא התלהבתי אבל אפשר לנסות.
מבחינת אופציות קרובות ברמת החייל אני ממליץ על פלאפל בריבוע, אחלה ארוחת חומוס או סלט, הפלאפל עצמו לא מלהיב.
לא רחוק משם יש את ליב, אני מאוד אוהב את האוכל שלהם אבל הם אכן מגזימים עם המחירים.
בהמשך נמצאת האדסון, בעיניי האוכל הכי טוב באיזור אבל בהחלט יקר לארוחת צהריים.
מאחל לך הצלחה במיקום החדש, בתקווה שהמצב ישתפר שם.

dfl

New member
אפשר לאכול טוב (מאד) ב"חתוליה"...

...אם אתה מוכן להשקיע 5 דקות בהרכבת הארוחה שלך.

יש שם שפע של ירקות וירקות שורש טריים וחתוכים. יש שמן, פלחי לימון טרי, בצל קצוץ, סחוג נחמד, סויה, טחינה ועוד חומרי טעם. יש הרבה מנות פחמימה - אורז לבן, קוסקוס, תפו"א, בטטות, כוסמת(!) ועוד, יש חצילים מאודים ומטוגנים ובאמת תקצר היריעה מלהמשיך את הפירוט.

כל מה שצריך כדי לאכול שם טוב, זה לדלג על מנות הבשר/דגים היומרניות ולהסתפק בכרע עוף או קציצות (לבקש לטעום קודם...) או שיפודי פרגיות, לסקור את כל המבחר ואז להרכיב ליד הבשר תוספות מעניינות שמשלבות פחמימות, ירקות טריים ומבושלים וחומרי טעם. חשוב כמובן לא להסתכל אפילו לכיוון קינוחי הפרווה המתועבים (בהחלט כדאי לקחת פרי טרי) - והרי לך ארוחה טעימה, גדולה ומגוונת.

לא אני המצאתי את הכינוי

אבל חייב להגיד שאני מסכים איתו. היו גם כאלה שכינוהה "הגועלייה".
האמת היא שהרבה אנשים אצלינו היו אוכלים שם כל יום, אני העדפתי דברים אחרים.

אייבורי

New member
חבוב אתה הולך לצעוד

עתידים נודעת בכלביה שלה
מובטח לך שם המון סוגי אוכל - כולם לא טעימים.

הקולקטיב - סוג של חלביה סבירה, אל תצפה לגדולות ונצורות
למרות שההמבורגר פטריות שלהם מוצלח
[החריימה לפעמים ככה ולפעמים לא]

רמת החייל היא 15 שעה של צעידה ומבטיחה המון אוכל (יקר יחסית) קטן
אבל לפחות טעים.
[ליב, סטורי, שגב אקספרס, סושי סמבה וטייגר לילי הם המועדפות אצלנו]

Gרר

New member
הרבה תלוי כמובן בחברים לעבודה..

אני חדש שם אז מן הסתם לפחות בהתחלה אצטרך להצטרך אליהם... מקווה שלפחות חלק מהם נוהגים ללכת למקומות שבהם אוכלים ארוחה מאוזנת של יותר משני אבות מזון

ההעדפה שלי לצהרים זה ארוחה שמשלבת בשר וירקות... לא פשוט למצוא מקומות כאלה. ליב בסדר מהבחינה הזו אבל האוכל שלהם חיוור וחסר טעם. הרע במיעוטו...

אייבורי

New member
זאת גם העדפה שלי

בנתיים לא מצאתי מקום שנותן את היכולת הזאת בצורה טובה.
ליב לפחות ברמת החייל טעימה למדי (למרות הבריאות יתר)

MineSweeper

New member
ברמת החייל - BASIC (בר סלטים ועוד)

האופציה המועדפת לצהריים - סלט להרכבה במגוון גדלים אם המון אופציות - ירקות טריים ומבושלים, תוספות של גבינה וכו'... הכי פשוט והכי טעים.
יש שם גם מרקים וכל יום מס' תבשילים משתנים, לא רעים בסה"כ. אבל הכי טוב הסלט (שמגיע עם לחם).

הברזל 32 - ממש צמוד לטייגר לילי. חיסרון: בשעות העומס בצהריים יש תור רציני.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מכירה את המקום, אבל חובבת הרכבה עצמית

שקדייה

New member
אני ממש מתביישת לומר..

אבל שנה ומשהו עבדתי במגדל של עתידים (שאז היה המגדל הגבוה והיום הוא נראה כמו האח הלא מפותח של המגדל הגבוה באמת, שנראה כמו איזה מונומנט לזכר השואה והגבורה ..)
ומאוד אהבתי את האוכל במסעדה/ קפטריה של לובי הבניין.
החלק הבשרי היה ממש מעולה, והחלבי טיפה פחות אבל גם נתן מענה.

לצעוד לאיזור הברזל זו פריבילגיה של מובטלים סמויים בלבד. זה מינימום שעה וחצי מהיום שלך...

mereng

New member
דורש נסיעה קצרה אבל יש את קפה לואיז

כשאבא שלי עבד בסביבה זה היה המקום המועדף עליו לצהריים. יש שם מנת חזה עוף עם תבלינים וירקות שהוא ממש אוהב, שווה לבדוק.

אייבורי

New member

קפה לואיז יש לו את ארוחת הבוקר הכי שווה בעיני

מעניין אם הם מגישים אותה בצהרים

יויו13

New member
מאחל לך בהצלחה במקום החדש או שזה

אותו מקום ורק המיקום חדש
לא משנה העיקר שתמשיך לארח הודים

ושלא תיסבול מתת תזונה בקריית עתידים.....

למעלה