Going, Going, Home and Back

אני תוהה מה מצחיק אותך יותר לגבי אורנוס

הבדיחה הרגילה, או העובדה שמעבר לבדיחה הרגילה השם שלך הוא חלק מאורנוס.
&nbsp
גם אתה ראית נעלמת... וקראת את הספר קודם?
&nbsp
החוטפים לא אוהבים פוטבול אמריקאי ויורים בך. מצטער.
&nbsp
אני מניח שהחודש יהיה לנו שרשור עמוס מאוד שבו נציע מועמדים לקטגוריות לקראת שרשור סיכום השנה של איל.
&nbsp
שרשורי החדשות קצת יצאו משליטה כשלא היית. האמת היא שזה נחמד מאוד כשמתפתח דיון בעקבות חדשות, אבל אני מסכים ששרשורי חדשות כשהם מלאים בהתדיינות אז החדשות עצמם הולכות לאיבוד.
אולי צריך לפעמים (בהתאם לרצון) לפתוח לצד שרשורי חדשות גם שרשורי דיבורי חדשות - שבהם אפשר לדון בהרחבה על מחשבות והשלכות של כל מיני חדשות.
&nbsp
עוד קול למונופול

&nbsp
אני לא בטוח שהייתי אומר שהפורים של האמריקאים יותר מגניב. להם אין ממתקים ייעודיים שהם בצורת אוזן. אני לא ממש בטוח למה לנו יש.
אבל לפחות לנו יש סיפור די מגניב לחג. אני לא ממש זוכר איך הגיעו מהסיפור הזה לנוהג להתחפש... אבל אני בטוח שהמציאו משהו משכנע.
&nbsp
השאלה שאתה מציע להוסיף היא מאוד הגיונית. אני אוסיף אותה לשאלון של חודש הבא. כבר יש לי בערך 60 שאלות בו

LeRanch

New member

הבדיחה הרגילה מוכרת לי, אבל אני כיוונתי להיותו של השם שלי חלק מהשם אורנוס.
לא קראתי את "נעלמת" ואני קצת מתחרט על זה. אבל אז אני לא יודע אם היה טעם ללכת לראות אותו בקולנוע כשאני יודע מה הטוויסט.
החוטפים טיפשים ולא יודעים לזהות טלוויזיה איכותית

&nbsp

זה לא יפה לקרוא לחוטפים טיפשים

תאר לך מישהו היה בא וקורא לך טיפש בזמן שאתה בסך הכל מנסה לחטוף אנשים. זה פוגעני.
&nbsp
אני באמת מתלבט אם שווה לי לראות את נעלמת בקולנוע לאור זה שאני גם ככה יודע מה יקרה.
&nbsp
הבדיחה מצחיקה במיוחד אם השם משפחה שלך הוא נוס. או משהו שמתחיל בנוס.
למשל אורן נוסלמני או אורן נוסשטין או אורן נוסאשווילי.

גם אני עונה עונה

מה שמך? ניקולאי ברוטוס השמיני
בת כמה את? 31
באיזה כוכב לכת היית רוצה לבקר? קאפריקה נשמע לי מגניב

אלו התיקים שלך? אני חושב... הם כאן לידי, אז כנראה

האם את ארזת אותם לבד? כמובן

אם יכולת לשאול שלוש שאלות ולקבל תשובות מלאות וכנות את מי היית שואלת ומה? הייתי שואל את קולטון היינס עבור איזה קבוצה הוא משחק
. הייתי שואל את באראק אובאמה מה הסוד הגדול ביותר של ארה"ב. והייתי שואל את יוצרי אבודים האם הם באמת מרוצים מהסיום של הסדרה שלהם.

מה היא סדרת החודש שלך? הפלאש שהתחילה כל כך טוב

מה סרט החודש שלך? Attack The Block (אני גם לא מצליח להיזכר כרגע בעוד סרט שראיתי החודש)

במקרה והמטוס יחטף איזה סדרה את מעוניינת שיקרינו במטוס? (חטופים ועיבודיו פסולים מראש, מצטער) באפי. אפילו חטיפה לא תהרוס את באפי.

היו לנו החודש כמה שרשורי ענק, איזה הכי אהבת? למרות הכיף הגדול של שרשורי הנוסטלגיה האהוב עלי היה שרשור פתיחת חודש אוקטובר. בו הסתיים סיפור התינוקות ובו כמות שיא של אנשים ענו לשאלון המוזר שלי.

היו לנו גם כמה שרשורים מאוד קטנים, איזה מהם הכי אהבת? שרשור קצר (רק 12 תגובות) של אלמוג בנושא webisodes. כי אני אוהב לדבר על סדרות אינטרנט.
איזה שרשור היית רוצה שיהיה לנו בנובמבר? ההפך המוחלט לשרשורי הנוסטלגיה על ילדותינו. כלומר שרשור שבו נדבר על הסדרות שנאהב בעוד שלושים/ארבעים שנה.

מה הסדרה שאת הכי מצפה להתחיל לצפות בה בחודש נובמבר? באמת אין כמעט שום דבר שמתחיל בנובמבר. בשבילי הדבר היחיד הוא הסדרה האוסטרלית Nowhere Boys. האמת היא שאני די מצפה לזה
מי הדמות/יות שהכי היית רוצה לשחק איתה/ן משחק שולחן (שחמט, מונופול וכו)? טיריון לאניסטר (משחקי הכס), דקסטר, פליסיטי (החץ), קלואי (24), שרלוק... ועוד כל מיני אנשים חכמים מאוד שבטח ינצחו אותי... בעצם לא. אני רוצה לנצח.
ולכן – קארל משיימלס (אם כי הוא ירמה), בארי מהפלאש (כי הוא כל כך נחמד שהוא יפסיד לי בכוונה וכי הוא חמוד), ביורן מויקינגים (נראה לי קצת איטי, אבל נחמד להסתכל עליו), אקסל (מהאמצע), ארנולד (Please like me)
מה משחק השולחן האהוב עליך? זה אולי ישמע משעמם, אבל מונופול. לקצת פשוט יותר אז זיכרון.

האם את מעשנת? לא
האם אי פעם עישנת? לא
האם את בעד לשנות את הצורה של טלוויזיות לעיגולית במקום מלבנית? בהחלט בעד לנסות. סתם החליטו על המלבן מי אמר שזה הכי טוב?

איזו תחפושת ארזת? תחפושת הפלאש
האם בתור ילד חשבת שזה יכול להיות מגניב לעשות Trick-Or-Treating? האמת היא שלא ממש חשבתי על זה כשהייתי ילד. אני יותר חושב על זה בתור מבוגר שזה יכול להיות נחמד ללכת עם אחיינים שלי למשהו כזה.
היית רוצה שיתחילו לחגוג את האלווין בארץ? בהחלט כן. אומנם זה יהרוס את הקטע של פורים "רק פעם בשנה" אבל מה זה משנה, זה ייתן עוד חג בשנה שבו אנשים מתחפשים לשטויות וזה במרחק טוב מפורים וכמובן שאני לא מתכוון במקום פורים אלא בנוסף. וכל הקטע של הסתובבות בין הבתים מחופשים וחלוקת ממתקים נשמע לי נורא נחמד. אני כן בעד להמשיך לקרוא לזה האלווין ולא ליל כל הקדושים. כדי שזה לא ישמע דתי איכשהו. זה אומנם ממש לא חג נוצרי, אבל זה כן חג פאגני.

מה את חושבת על השאלון החודשי? אוקי... אולי קצת הגזמתי בכמות. יכול להיות ששברתי אנשים. אבל אני שמח שניסחתי בנקבה. מצחיק שכל כך הרבה בנים שינו את השאלות לזכר. לא זכור לי שאי פעם ראיתי בת משנה שאלות לנקבה לפני שהיא עונה. (אם כי אני מודה שלרוב השאלות היו פשוט ניטראליות, אבל לא כולם)
האם ענית על השאלה המוזרה עם השאלות? ולמה? כן, עניתי. אבל רק בגלל שאני מרגיש חובה לענות על כל השאלות המעצבנות שאני כותב בגלל שאני זה שכתבתי אותם.
איזו שאלה את היית שואלת שלא מופיעה בשאלון הזה? התכוונתי גם לשים שאלה על ספר החודש ושכחתי בסוף. עכשיו איפה אני יכול לספר שסיימתי סוף סוך את נעלמת.

צרפי תמונה ששווה אלף מילים. לא רוצה לדכא, אבל זאת תמונה שאני מאוד אוהב.
צרפי סרטון ששווה אלף תמונות (טכנית, קל יותר).
צרפי מחשבה מקורית.
אם בני אדם היו מתפתחים על הירח כדור הארץ היה נראה לנו כאילו הוא הירח שלנו. חוץ מזה טכנית כולנו היינו שוקלים פחות.

Chandler Rulz

New member
בעיגול אתה מקבל פחות טלוויזיה. אין לך את כל הפינות!

גם אני חשבתי לשחק עם אקסל מ-The Middle אבל כנראה שלא הייתי יכול להיות מרוכז במשחק כל כך

&nbsp
יומולדת זה רק פעם בשנה, פורים זה בסה"כ "לא כל יום", אז האלווין לא סותר את זה.
&nbsp
באמת לא היה שאלה על הספר ולא יצא לי להגיד שסיימתי סוף סוף את "מפוצלים". עכשיו אני עם Insurgent... טריס מתחילה לעצבן אותי קצת, אבל עדיין לא כמו קטניס.
&nbsp
אני אוהב גם את התמונה. יש לה הרבה משמעות גם לא בקונוטציה של שואה או מלחמת העולם השניה.

את חושב באופן קונבנציונלי על צילום

אם נעביר מה שצולם במצלמות רגילות מהיום למשך עגול באמת נאבד את הפינות (או שיהיה שחור בצדדים ולמעלה ולמטה) אבל אני מתכוון לשנות לחלוטין את השיטה מהבסיס. מי החליט שהתמונה הראשונה תהיה מלבנית? למה שלא היה עגולה?
&nbsp
אתה צודק לגבי פורים והלואין. חוץ מזה שיש לנו שני חגי אהבה, אז הגיוני שגם יהיו שני חגי התחפשות.
&nbsp
תזכור לומר לי את דעתך על הספרים כשאתה מסיים ואז אני אחליט אם לקרוא. אני גם שוקל לקרוא את הסדרה הזאת של עיר העצמות שניר אמר שהוא קרא.
&nbsp
&nbsp
כן התמונה הזאת מאוד משמעותית. האומץ של לעמוד על דעותיך ולא ללכת עם הזרם.
מצחיק אבל אם מדובר בעצם בסתם אדם תמוה שלא קלט שכולם עכשיו מצדיעים כי הוא היה שקוע בחלומות בהקיץ.

twisted nerve1

New member
לול. קארל משיימלס. הוא בן איזה 10

ואגב... זה עושה אותי קצת פדופילית אם הוא מתחיל להיראות לי קצת שווה?
כאילו הוא התחיל ממש קטן. ופתאום הוא. פשוט, קצת פחות קטן. אותו דבר קרה לי אגב עם קארל מהווקינג דד.
&nbsp
אלוהים, אני חולה.

&nbsp
אני חייבת לגבי מה שאמרת "אוקי... אולי קצת הגזמתי בכמות. יכול להיות ששברתי אנשים. אבל אני שמח שניסחתי בנקבה. מצחיק שכל כך הרבה בנים שינו את השאלות לזכר. לא זכור לי שאי פעם ראיתי בת משנה שאלות לנקבה לפני שהיא עונה. (אם כי אני מודה שלרוב השאלות היו פשוט ניטראליות, אבל לא כולם)"
&nbsp
אז אני קוראת דיונים פמיניסטים כתחביב (כן, זה מוזר כמו שזה נשמע...
). והאמת פעם זה היה נשמע לי נורא מוזר שיש פמיניסטיות שכאילו מדברות בלשון רבים נקבות (כמו מרב מיכאלי), על הפרנציפ שאם זה רבים אז כאילו למה לפנות דווקא בלשון זכר? האמת. תכלס זה נשמע לי סופר מוזר. אני אישית לא אהיה מסוגלת לעשות את זה. אבל אם חושבים על זה אובייקטיבית, באמת יש משהו לא פייר בזה שהדיפולט הוא תמיד זכר (כשיש שאלון, כשפונים כאילו למישהו סתמי, כשמדברים ברבים) וכשעושים את זה בלשון נקבה לרוב אם יש גברים כאילו הם תמיד מתקנים. וכשאני חושבת על זה שבנות כבר רגיל שמדברים עליהם בלשון זכר, ואפילו לא אכפת להם (נגיד, אם היית מפרסם את השאלון בלשון זכר, אני דיי בטוחה שרוב הנשים שהיו עונות לא היו משנות את השאלות לנקבה). אבל הקטע שגם לי כבת זה מוזר לדבר בלשון רבות לקבוצה שכוללת בתוכה גם גברים, למרות שבראש אני יודעת שזה לא אמור להיות מוזר כי מראש זה כ"כ לא שיוויוני. כנראה זה טמוע בנו עמוק מדי, השפה וזה.
(בגלל זה תמיד מגניב לי כשהומואים מדברים אחד עם השני בלשון נקבה. לא יודעת להסביר. יש משהו כזה חמוד עבורי שבנים ידברו בניהם בלשון נקבה).
כנראה שעדיף שהשפה תהיה כמה שיותר נייטרלית מגדרית. יותר כמו אנגלית ופחות כמו עברית. (או שעדיף להיות זכר, זה גם ככה פותר את כל הבעיות
)

יש את קארל מהגרסה הבריטית (כלומר המקור)

הוא ממש חתיך. אבל זה בסדר כי הוא כבר ממש בוגר(מעל 20). אני לא רואה את הסדרה אבל פעם הגעתי איכשהו לתמונות שלו וקראתי אנשים שהגיבו לזה שזה מוזר כי רק לפני כמה זמן הוא היה ילד קטן.

האמת שבדיבור מטריף אותי לפעמים כשמשתמשים בלשון נקבה סתם. פשוט כי זה נשמע כמו טעות בדיבור. וגיס שלי בעצם עושה טעויות דיבור כאלו הרבה. אבל תכלס זה באמת סתם ולא משנה.

אכב, בדקתי כמה שאלונים בעבר ובאמת היו שאלות שנוסחו לזכר ואף בת לא שינתה אותן. אבל נראה לי שאף פעם אף אחד לא שם שאלה"בן כמה אתה?"- תמיד פשוט כתוב "גיל:" אז יכלתי להשתדל יותר לנסח ניטראלי ורק כאלו שלא מצאתי אופציה להשאיר נקבה. אולי אז הבנים היו משאירים את זה כמו שזה

T o m c o

Member
מנהל
עיקר העניין לדעתי הוא זה שמבחינה לשונית, בעברית,
על פי האקדמיה ללשון, המין הסתמי הוא זכר, זאת אומרת, שכל דבר שנכתב בכללי, אל ציבור גדול, שאינו ממין אחד, יכתב בלשון זכר.
&nbsp

זה נכון

אבל הבנתי שכשמדברים אל קבוצה שבה הרוב הוא נשים אז זה נכון לשונית (אם כי לא חובה) להשתמש בלשון רבים נקבה.
אני חושב שהסבירו לי את זה כשהייתי בבית ספר והיו מדברים על מורות ותהיתי למה אומרים מורות כשהיו גם כמה מורים.

אני בשוק, אני בהלם, אני המומה

וזה המצב היחיד שבו אני מדבר על עצמי בלשון נקבה. כי זה לא נשמע טוב עם המום.
&nbsp
אני מרגיש כאילו רימו אותי כל החיים שלי. מה עוד אני אגלה? האם בני אדם לא נחתו על הירח? האם כלבים לא עולים לגן עדן של כלבים? האם היו מקבלים אותי לתיכון גם אם הייתי מקבל נכשל בספורט? האם ספורט הוא בכלל מקצוע לימודי? האם המן הרשע ומרדכי הם בעצם שני צדדים של אותו אדם? האם פיטר פן מייצג את הרצון של כל ילד להתעלל בקטועי ידיים? האם בננות הן לא באמת פצצות אנרגיה צהובות? האם בשלב מסוים במהלך הדבר הזה עברתי מקביעות שלמדתי בתור ילד לדברים שהמצאתי כמו העניין עם מרדכי ופיטר פן ואז חזרתי לעניין עם הבננות ועכשיו אני סתם מברבר? האם אני אי פעם יפסיק? האם אני אחזור ואתקן את השגיאת כתיב שעשיתי מקודם כשכתבתי "יפסיק" והייתי צריך לכתוב "אפסיק"? האם בשלב הזה כל אדם עם שפיות הפסיק כבר לקרוא? האם זה אומר שאני יכול לכתוב מה שאני רוצה? האם זה המקום לכתוב את כל הסודות הכמוסים ביותר שלי? האם זה מאוחר מידי לכל זה? האם כדאי שאני אוכל ארוחת ערב כבר? האם כדאי לי לצפות במשהו בטלוויזיה במקביל? האם זה מוזר שאני עדיין כותב? האם מתחיל להימאס לי? האם אני עכשיו מנסה לחשוב על דרך מצחיקה להפסיק? האם אני לא מצליח? האם אני בשלב זה קולט שאני סתם כותב את המחשבות שלי? האם זה יהיה פשוט נוראי אם אני סתם אפסי

twisted nerve1

New member
אני הבנתי שזה מיתוס

הקטע שמותר לפנות בלשון נקבה אם יש רוב נשי. ממה שהבנתי "החוק" זה אם יש לפחות גבר אחד אז פונים בזכר כי זה סתמי.
&nbsp
אבל הקטע שכל חוק לשוני הוא בעצם שרירותי ואין איזה סיבה "נכונה" לבחור במשהו אחד במקום אחר. אני אישית לא אדבר בלשון נקבה רבים (אגב, זה לא "סתם" לדעתי. כלומר מי שמדברת ככה זה מתוך אידיאולוגיה שאין סיבה לבחור רבים זכר במקום נקבה. זה לא שהיא תפנה לגבר יחיד בלשון נקבה, זה שאם יש קבוצה מעורבת אפשר להגיד למשל "אנחנו הולכות" ולא "אנחנו הולכים").
&nbsp
הטיעון הזה של תקינות השפה זה טיעון שבאמת נותנים הרבה, והוא קצת מעצבן אותי כי לדעתי שפה זה דבר דינמי. ויש כ"כ הרבה טעויות שאנחנו כבר ככה עושים כי השפה משתנה בלשון הדיבור (שלא לדבר על סלנג וכו').
&nbsp
נגיד עתיד רבות - זה כבר אף אחד לא אומר. במקום להגיד הן ילכו צריך בקטע תקין להגיד "הן תלכנה". אבל תסכימו איתי שאף אחד לא מדבר ככה. ויש עוד הרבה דוגמאות לטעויות שאנחנו עושים
&nbsp
(דוגמא לטעויות נפוצות שכולנו משתמשים בהם ובטח חלקם אנחנו לא יודעים שהם לא נכונות: http://www.shlomifish.org/hebrew/common-errors/hebrew-common-errors.html)
&nbsp
ואני אפילו לא מדברת על הקטע שכ"כ הרבה אנשים כותבים פועל בעתיד בתחילית י' במקום א' ("אני ילך" במקום "אני אלך". זה נגיד הטעות היחידה שממש צורמת לי).
&nbsp
אז הקטע שזה "לא נכון בעברית", לא יודעת. לא טיעון בשבילי. אפשר להגיד שזה נשמע מוזר, אפשר להגיד שזה צורם לאוזן כי לא רגילים לדבר ככה ואני מבינה את זה כי גם לי זה תמיד נשמע מוזר, אבל הרעיון של אנשים שמדברים ככה מתוך אידיאולוגיה זה הרצון שלהם שהרבה ידברו ככה ובסופו של דבר זה לא ישמע צורם. לגיטימי.
&nbsp
אני חושבת שנשים רגילות שבשאלונים ובכל מיני דברים שכביכול לא פונים אליהן אישית, אז פונים בלשון זכר. אנחנו לא מתקנות כי אנחנו כבר רגילות (נגיד במבחנים בבית ספר זה לרוב בלשון זכר. לפעמים כותבים עם כאלה לוכסנים, לפעמים מוסיפים שזה בלשון זכר אבל מכוון לשני המינים) מה שכן לא נראה לי שתמצא שאלון או מבחן או כל דבר שמנוסח רק בלשון נקבה. זה פשוט לא צורם לנשים כי הן רגילות, אבל אם יהיה בלשון נקבה וגבר יקבל את זה זה יצרום לו כי הוא לא רגיל, ולכן לדעתי הגברים פה שינו.
אני אישית נראה לי שאני בכלל לא שמה לב אם זה בלשון זכר. גם אני כנראה לא הייתי משנה (אולי גם לא שינית בשאלון הקודם, אני לא זוכרת). זה שוב נובע מזה שאנחנו רגילות אז אנחנו לא שמות לב.
&nbsp
אפשר גם לפעמים לעשות דברים כאלה יותר נייטרלים (כמו באמת לכתוב "גיל" ולא "בת כמה את") אבל יש מקרים שאי אפשר. מה לעשות עברית מאוד מחולקת מגדרית. מבאס.

אני מאוד מסכים לגבי העניין של הצרימה

לא הבהרתי את זה בסוף אבל התכוונתי להבהיר שבעצם זה מפריע לי שזה מפריע לי (כנראה שזאת הסיבה שלא הבהרתי, כי זה נשמע טיפשי).
אני לחלוטין מאמין שהשפה היא דבר דינמיוהיא משתנה מעצם השימוש בה.
חוץ מזה שנראה לי ממש לא נכון לתקן אנשים על דרך דיבור כל עוד הם מובנים.
העניין הוא שעדיין דברים מסויימים צורמים לי ולפעמים אני באינסטינקט רוצה לתקן ועוצר את עצמי (ולפעמים אני שוכח לעצור את עצמי ומתקן בכל זאת, במיוחד עם אחיינים שלי).
&nbsp
דוגמא לזה היא למשל שלפני כמה שנים ראיתי כתבת חדשות ונורא הפריע לי שהכתב (שלא ראו) דיבר עם מה שהרגיש הטיה לא נכונה (או משהו כזה, אני לא יודע להגדיר). וממש תהיתי למה נתנו לאדם שמדבר ככה להיות כתב בחדשות. ואז ראו שזה כתב אתיופי (אני לא מכיר כמעט אתיופים אבל כנראה יש להם קטע כזה של לגלגל את סוף המילה באופן שונה). ואז די התעצבנתי על עצמי בעניין הזה. למה שהדרך דיבור שאני רגיל אליה תהיה נחשבת יותר מדרכים אחרות. ובין היתר לא נראה לי שהייתי חושב אותו דבר אם הייתי שומע כתב שמדבר עם מבטא צרפתי.
&nbsp
ועוד משהו בנושא אני באופן קבוע לא אומר את המין של מספרים בצורה הנכונה. שלוש סירים למשל.
וזה מטריף אותי כשמעירים לי על זה. זה הרי מגוחך לחלוטין. דבר ראשון כי הרי זה לא סתם שמתבלבלים, בשפה העברית כמעט תמיד ה' בסוף המילה זה לנקבה. אז למה למספרים זה הפוך. ומעבר לזה למה בכלל צריך זכר ונקבה במספרים. זה טיפשי לחלוטין. שלא לדבר שזה מגוחך שלשמות עצם יש מין ואמורים לדעת אם סכין הוא זכר או נקבה.
אני בעיקרון לא מוכן ללמוד לומר את זה נכון. זה משהו שצריך לצאת מהשפה שלנו.

twisted nerve1

New member
מצאתי עכשיו את קארל של הגירסה

הבריטית הוא נחמד, אבל לא כזה חתיך כמו שגרמת לי לצפות! לא יפה

&nbsp
והכוונתי כמובן לקארל מהגירסה האמריקאית, שאפילו בעונה האחרונה, למרות שהוא גדל מאוד, הוא עדיין קטן מדי בשביל שאני אחשוב עליו כיצור מיני, אז אני פשוט לא אגיד יותר כלום

Don Nirtin

New member
למען הסדר הטוב, מיקי

אשמח אם תצרפי את שני הקארלים לשיפוט.

תודה.

למעלה