ראיתי כמה פעמים את מלך האריות בבגרותי
ואני פשוט חושבת שהוא יותר ילדותי ופחות כייפי משאר הסרטים שציינתי. את השאר (כמו אלאלדין בת הים וכו') אני מאוד נהנית לראות כמבוגרת ואותו אני פשוט לא יכולה לראות יותר.
אני מנסה לחשוב על הסיבות, נראה לי שילוב של כמה. ראשית, מצטערת, אני פשוט לא אוהבת את סימבה. הוא מעצבן אותי. גם בתור ילד, וגם בתור מבוגר (וגם בתור השניה שהוא טינאייג'ר
סתם). דבר שני- כל הקטעים עם טימון ופומבה אלו הדברים שקצת מרגישים לי שהסרט הופך ליותר ילדותי. אלו בדיחות כאלה שמרגישות לי ילדותיות. בסרטים האחרים לא הרגשתי שהיה את זה, או לפחות לא ברמה שזה ממש מפריע לי. (אגב, זה מפריע לי גם קצת בסרטים החדשים של דיסני, נגיד לא אהבתי את אולף בפרוזן, ואני לא אוהבת יותר מדי בדיחות סלפסטיק, וזה מעצבן אותי גם שהם עושים אייל או סוס שמתנהג כמו כלב. זה לא היה ככה בסרטים היותר ישנים כמו היפה והחיה למשל. שם הסוס התנהג פיזית כמו סוס).
וגם השירים במלך האריות לא כייפים לי. בכל סרט יש כמה שירים שאני מתה עליהם וכמה שאני לא כזה אוהבת (אני נגיד לא אשמע מרצוני את under the sea מבת הים, או את a whole new world מאלאדין, אבל בשניהם יש לפחות 3 שירים אחרים שאני ממש אוהבת לשמוע). במלך האריות אין אף שיר שאני אוהבת היום. באמת, אין אף שיר שאני שיבוא לי סתם פתאום לשמוע ביוטיוב. לא, לא גלגל החיים ולא אף אחד. כשהייתי קטנה אהבתי אבל האהבה לא נשארה איתי לבגרות. השיר הכי טוב הוא השיר של סקאר, וגם אותו אף פעם לא בא לי סתם לשמוע.

וגם יכול להיות שעוד משהו שהשפיע עלי הוא קצת דברים שקראתי עליו כשהייתי יותר גדולה והמסר הכביכול אקולוגי או משהו קצת עצבן אותי (כאילו הטובים הם בסופו של דבר מי שבראש שרשרת המזון. לא יודעת, עד היום מעצבן אותי כשמופסה אומר לסימבה שיש איזון כי הם אוכלים איילות ובסוף כשהאריות מתים הם הופכים לדשא אז האיילות אוכלות אותם, זה כאילו בא להגיד שהם שווים. כאילו- ההבדל הקטן שהם אוכלים יצרוים חיים, בעוד אותם אוכלים כשהם מתים).
תגידי שזו קטנוניות וכל זה וזה כולה סרט מצוייר. ואת צודקת. כאילו אני לא חושבת שסרט (ילדים או לא) חייבל להכיל מסר מושלם, בכלל לא חייב להכיל מסר חיובי. אבל עובדה שכשאמרו לי את הדברים האלה זה חילחל. אולי כי כמו שאמרתי, כשגדלתי הבנתי שאני פשוט לא כ"כ אוהבת את הסרט (דווקא שמעתי ביקורות הרבה יותר גדולות על בת הים הקטנה והיפה והחיה מבחינה פמיניסטית בעיקר. נגיד ה שהיפה והחיה מציגה באור חיובי תסמונת שטוקהולם, ואריאל משנה את הגוף שלה ואת החיים שלה בשביל גבר, והם רזות בצורה לא מציאותית, והם סקסיות מדי בשביל להיות מודל לילדות ועוד ועוד. אבל יש גבול כאילו עד כמה אפשר או צריך להיות פוליטקלי קורקט, ואם אני מספיק אוהבת את הדמויות והסיפור דברים כאלה לרוב לא יפריעו לי. סימן שבמלך האריות פשוט לא אהבתי אותו מספיק).

הנה כתבה עויינת נגד מלך האריות (שטוענת בין היתר שזה בכלל העתקה מאיזו סדרת אנימה שדיסני לא נתנו להם קרדיט, זהירות זה עויין מאוד):
http://www.fisheye.co.il/מראה-מראה-שעל-הקיר/

והנה משהו משעשע- כתב ההגנה של סקאר (הסרט עשה לו רצח אופי והוא בכלל לא כזה איש רע
):
(בבקשה תבינו שזה בצחוק. הכי הורג אותי תגובות לכתבה הזאת שעונים לו ברצינות)
http://www.fisheye.co.il/in_defense_of_scar/

האמת שהמכשפה משילגיה גם מאוד מפחידה. אני אמנם לא זוכרת שאני פחדתי ממנה, אבל ראיתי פעם שילגיה עם אחת האחיניות שלי כשהיא הייתה מאוד קטנה והיא ממש פחדה בקטע עם המכשפה עד שהיא ביקשה להפסיק את הסרט.
יש באמת פה ושם קטעים ממש נוראים בסרטי דיסני וזה גורם לי כזה לתהות - כאילו הם לא זוכרים שזה לילדים?

אני לא זוכרת משהו שהפחיד אותי, אבל אני זוכרת משהו שממש העציב אותי קצת בקטע טראומתי וזה הקטע בדמבו שהוא בא לאמא שלו בכלא והיא כזה מלטפת אותו ושרה לו דרך הסורגים. זה הזיכרון הראשון שיש לי מזה שבכיתי בסרט. הסצנה הזאת פשוט הרגה אותי והייתי בת איזה 4 או משהו. עד היום אם אני רואה את הסצנה הזאת אני כמעט תמיד בוכה.

לא ידעתי שמשמיעים את הקאבר הזה של אמברלה ברדיו. לא שומעת רדיו. (יש להם עוד קאברים כאלה בסיגנון)