going for the one

jonbirion

New member
going for the one

התפתח כאן איזה ויכוח על איכותו של האלבום הנ"ל. מכיון שיש פה מס' דעות. אלבום גרוע בחירתי כאלבום הטוב ביותר אשמח לשמוע דעות של אחרים תוך הנמקות לגבי דעתם על האלבום. אכתוב גם מדוע אני חושב שהאלבום טוב מאד כשאגיע לביתי לאחר העבודה. יונתן

RamiSun

New member
לפי מיטב ידיעתי,

זה אלבום מיוחד בגלל שהוא נכתב יחד עם פטריק מוראז' והוקלט יחד עם וויקמאן. אני אוהב מאוד את האווירה באלבום. מיסטית ספייסית והזויה. בכל אופן לדעתי אלבום גדול באמת, אבל רק מקום חמישי או שישי אצלי מבחינת האלבומים של יס. אבל חייב להדגיש: אני אומר שהוא לא הכי טוב שלהם, לא בגלל שהוא לא טוב, אלא בגלל שהאחרים יותר טובים.

The Cabana Boy

New member
לפי דעתי

הוא אלבום חלש מאוד, הבלדות בין לבין לא מרגשות ולא טובות, השיר הראשון הוא קופצני וסביר, אבל מבחנת הלחנה וליריקה הוא נופל. השיר האחרון מנסה להיות מתוחכם ומורכב בצורה נואשת עד כדי כך שהוא בדיחה. לפי דעתי זה האלבום הכי חלש שהם הוציאו עד 1978.

עמית ע

New member
אני גם אוהב את האלבום

דברים שאני יכול להגיד עליו (טובים ורעים): הרבה יותר מתקתק ביחס לעבר (Wonderous Stories, Turn of the Century). אין בו אקספרימנטים - Yes לא ממציאים שם שום דבר חדש, רק מתאימים את הסאונד שהם גיבשו באלבומים הקודמים שלהם לפורמט של שירים קצרים יותר. העיבודים לא מאוזנים. הגיטרות, הקלידים, ההרמוניות הקוליות - הכל נמצא באותה אוקטבה. הבס מוגבר אך עם סאונד עמום כדי ליצור נפח. זה גורם לכל השירים להשמע כמו זבוב בתוך תוף טם טם. אין בו פילרים, דבר ש-Yes נודעו בו לשמצה בשלושת אלבומי האפוס שלהם שיצאו לפניו. Parallels קטע גדול.

RamiSun

New member
באלבום הזה כנראה הם קיבלו את התואר

מוזיקה לחתולים..... הכל באמת באוקטבה מאוד גבוהה...

יניבש16

New member
ברובו אלבום חלש

הסאונד די מרגיז ומתקתק, לרוב השימוש בריוורב ודיליי הוא מוגזם וגורם לכל הצלילים להתנגש. השירים טובים, אך זה לא יס ובטח לא יס של רילייר או טופוגרפיק, האקספרמינטלית, החדשנית, הנועזת. נקודת האור של האלבום היא Awaken- יצירה מרגשת עם רגעים מפילים. בעיקר הכניסה בהתחלה של כל הכלים יחד לפני השירה בהרמוניה.

jonbirion

New member
אז מה היה לנו

אני מאזין לדיסק עכשיו awaken קטע גדול, מורכב ודרמטי. (אולי אפילו מתקשר לtales) going כשם האלבום, קטע פתיחה כמסורת הסייסיות של יס turn of the century בלדה אקוסטית ברובה כשדומיננטית הגיטרה האקוסטית של האו, והפסנתר של וויקמן. parallels. אין הרבה קטעים המבוצעים עם עוגב כנסייתי בפרוג. כאן יש דוגמא כזאת. wonderous stories הלהיט שצעד אף במצעד הלועזי. ראשית אני חייב להודות שיש לי סימפטיה לתקליט כי רכשתי אותו כשהוא יצא. יש בו תמהיל מהכל ובצורה מוצלחת לדעתי ועל כן אני מציין אותו לטובה כאמור. יונתן

jonbirion

New member
דרך אגב

אני משוכנע שיש הבדל בין מה שאני שומע לבין מה שטבוע לי בראש שהוא התקליט. אני שומע תוספות שלא זכורות לי מן התקליט. האם יש הבדל בגרסת הרימסטר והוסיפו לקטעים?

מורנא007

New member
going for the one

אלבום מיסטי משהו במיוחד באבייקן, קצת מתקתק (יש מי שיגיד הרבה) ב- turn of the century ווואנדרס סטוריס. משלים את פרייג'יאל (lost in the city מול going for the one).

אולי הסיבה שלא אוהבים האת האלבום...

זה בגלל הציפיות היו יותר גדולות ממנו. אחרי רילייר ואחרי שכמעט כל הלהקה עשו אלבומי סולו (מרשימים בחלקם) מצפים מאלבום חדש של יס שבא אחרי שלוש שנים למשהו חדש, למשהו מעניין במיוחד, למשהו שלא ציפו לו, כמו רילייר, כמו tales, כמו close to the edge. אבל כפי שעמיתיי המלומדים כמר אמרו קודם, הם לא עשו את זה. הם לא חידשו כלום, הם לקחו קצת מ-tales קצת מרילייר, קצת מכל מה שהם המציאו בעבר, הפכו לשירים יותר קצרים, הוציאו סינגל בשביל קצת כסף וזה מה יצא. בסופו של דבר אלבום טוב שאני אוהב, אבל עדיין, לא מה שהוא היה יכול להיות.

אני אוהב את האלבום הזה...

קודם כל אני פריק של סטיב האו והוא נותן באלבום הזה (כמובן שבעיקר ב - AWAKWEN) קטעים מדהימים שבהחלט יכולים להיחשב בין השיאים שלו, ואצלו זה לא פשוט. אני גם חושב שהאלבום הוא קצת אנדרייטד מכורח הנסיבות מאחר שהוא בא אחרי רילייר שכבר הבעתי כאן כמה פעמים את דעתי שהוא הפיסגה האמנותית של יס. חוץ מזה ש - AWAKEN בשבילי נכנס לפנתיאון הקלאסיקות של YES ועומד באותה ליגה של GATES, CLOSE TO THE EDGE, RITUAL...

pinnacle

New member
../images/Emo45.gifאתה צודק!

ועדיין הוא מוצלח יותר מ-TORMATO שבא אחריו וגם הוא לא אלבום גרוע.

RamiSun

New member
גם אני חושב כך

סטיב האו באלבום הזה נותן את הסולו הכי טוב שלו (באמצע Awaken ) ויש לו שם עוד סולואים מדהימים. שוב, הבעיה של האלבום היא האלבומים האחרים של יס, שגורמים לו לרדת למטה בדירוג.

MajorWinters

New member
הולכים על אחד...

מורפיוס וטריניטי ישבו וחשבו- מיהו האחד? האם ניאו הוא המבוקש!? הם הלכו על "האחד", ומסתבר שהלך להם די טוב.

פרוגיא

New member
ניסיתי נורא לאהוב אותו

ופשוט לא הלך. אלבום חלש מאוד לטעמי, ולא, זה לא עניין של סדר כרונולוגי אני אוהב את Tormato הרבה יותר ממנו וגם את דרמה ו 90125. אני חושב שמה שעולה לי על העצבים בו זו ההפקה והעיבודים המזעזעים, יש לו צליל מאוד סינטטי וגבוה זה ממש לא נשמע כמו להקת רוק עם גיטרות, בס וביצים (שני האחרונים חסרים במיוחד). השירים עצמם הם לא רעים ואני די אוהב את הביצועים ב Yesshows אבל ההפקה הזאת שוחטת אותם לגמרי.

מורנא007

New member
אפילו 90125

מה שאותי די איכזב זה הבונוסים שנשמעים בוסריים להחריד

Rudess

New member
השם המקורי של האלבום היה 90210

ברנדה וברנדון היו אמורים להשתתף בהופעת אורח.

למעלה