Goedemorgen

liha7

New member
Goedemorgen

יש לי דרכון אוסטרי ולבני דרכון הולנדי.
יש לנו מספר BSN.
רציתי לשאול אם מישהו מכיר בתי ספר ללימוד השפה? בהולנד באיזור האג או rijswijk? יש לכם המלצה? הייתי רוצה לקחת קורס אינטנסיבי. האם ידוע לכם אם בתור חד הורית אוכל לקבל הנחה? מהם המחירים?
עוד דבר לגבי בתי ספר, הבנתי שזה מגיל 4 האם זה בחינם? מהם העלויות?
תודה רבה.

Row123

New member
ברוכה הבאה

אני יכולה להמליץ מהנסיון האישי שלי אבל באופן עקרוני זה תלוי במורה. האם את מתכוונת ללימוד הולנדית באחד מבתי הספר שמלמדים הולנדית למבוגרים על מנת לעמוד בתנאי ההגירה? אם כן
בית הספר בו למדתי נקרא Capabel Taal

http://www.capabeltaal.nl/homepage/default.aspx

אני למדתי ב-Voorburg שזה צמוד להאג בחלק הצפוני מזרחי. היתה לי מורה מקסימה באמת! בזכותה היה לי קל יותר ללמוד. בכיתה שלי היו גם אנשים שהשתתפו בקורס בצורה פרטית מתוך רצון ללמוד את השפה- אנשים מספרד צרפת רומניה ובולגריה. לדעתי הם לא מחוייבים ללמוד. אינני יודעת את המחירים משום שאני קיבלתי מימון מהעירייה כאשר עוד ניתן היה לעשות זאת ועמדתי בדרישות לכן לא הייתי צריכה לשלם על כלום. לדעתי כעת זה בלתי אפשרי ואם יש לך אזרחות או BSN אז את בטח לא תקבלי מימון :)

לגבי בית ספר (onderbouw) כמו שזה נקרא כלומר בכיתות הגן - הלימודים הם חינם מגיל 4 חוץ מסכום פעוט משהו כמו 30 או עד 50 יורו - לפחות כך זה בבית הספר שלנו שהוא הולנדי ולא פרטי מסוג כלשהו.
קחי בחשבון שבכיתות הגן יש הרבה מאוד ימים חופשיים בהם המורות בהשתלמות או סתם שולחים אותם ליום בבית מכיון שיש מספר שעות מוגדר בו הילדים יכולים לבוא ללמוד ויותר מכך לדעתם זה יותר מידי. משהו כמו 14 יום בשנה מלבד חגים וחופשות אחרות.

liha7

New member
תודה רבה על התשובה עוד משהו קטן

האם מתחשבים במקומות עבודה באמהות עם ילדים?
ידוע לך אם יש מועדוניות א משהו?
אני מתכננת ללמוד הולנדית כדי שיהיה קל יותר למצוא עבודה וכדי לדעת את השפה.
כמה זמן למדת? את מבינה שוטף ומדברת?

Row123

New member
בכיף

לגבי התחשבות בעבודה אני לא בטוחה. זה בטח תלוי במקום העבודה בהסכם שיש לך איתם ובחלקיות המשרה.
בכל מקרה זה לא כמו בישראל שבה אנשים מקבלים יחס נורא ואיום אם יש להם ילדים והם צריכים לקחת כמה שעות חופשיות או חופשה למחלה. פה בני מבינים יותר שקודם כל האנשים הם בני אדם עם חיים ואח"כ הם הולכים לעבודה (כמובן בכל כלל יש יוצאים מן הכלל).
אני יודעת שהרבה אמהות פה עובדות במשרה חלקית וקשה יותר לפטר מאשר בישראל. בטח לא על רקע כזה.
כן יש מועדוניות. אפשר להשאיר בהן את הילדים מוקדם בבוקר. הם מביאים את הילד לבית הספר. בצהריים הילדים צריכים לבוא הביתה לאכול. אם את עובדת את יכולה להסדיר שהם ישארו (בעד תשלום מינימלי. אני משלמת משהו כמו 2 יורו לשעה הזאת ביום). כמובן שבסוף היום המועדונית אוספת את הילדים והם נשארים שם גם עד 6 אם אני לא טועה.
המועדונית הזו היא בתשלום ולדעתי לא מעט. בשנה שעברה נתנו להורים הטבות. לא יודעת לגבי חד הוריות. השנה הורידו הרבה הטבות אז הרבה הורים הוציאו את הילדים משם ולכן הרבה מהן נסגרות. את צריכה לברר בבית הספר איפה באיזורך יש כאלה גופים.

אני למדתי הולנדית כבר בישראל ויש לי רקע בבלשנות וידע של שפות אחרות אז אני לא יודעת אם אני דוגמה. אני למדתי כ-7 חודשים אבל אני רואה שגם הישראלים האחרים לומדים ונבחנים די מהר. מכיון שאת לא צריכה לעשות בחינה את יכולה ללמוד כמה שבא לך. הם לומדים מספר אחד. מסיימים ומתחילים מהתחלה. הלימודים האלה נותנים יכולת לא רעה להסתדר ברחוב. לא יודעת לגבי כתיבה בעבודה... תלוי מה את רוצה לעשות.

ביררתי קצת - ואכן לא סביר שתקבלי מימון

אלא אם תקבלי קיצבה סוציאלית מהמדינה.

אחרת - יש תמיד מועדונים שכונתיים שמציעים לימודי הולנדית בזול
זה מאד תלוי בעירייה שבה תגורי

liha7

New member
תודה רבה ולא נראה לי

שאהיה זכאית למשהו, Rijswijk לא ידועה בתור עירייה נדיבה

זה מתחום דינים סוציאליים - אז אני לא יודעת

יותר מדי - אבל אם גרת בהולנד מספר שנים אז הרי שילמת פרמיות סוציאליות
ולכן בנית איזה שהן זכויות, אני ממש ממש לא יודעת עד כמה, אבל אפשר לברר,
אז אולי על סמך הזכויות האלה תוכלי לקבל קצת השלמה.
בכל מקרה - כדאי להרשם ב-UWV
(משרד העבודה)
ולבקש מהם שיממנו עבורך.
שוב - תלוי בכל משרד ובעייריה, עד כמה שאני יודעת,
אבל לאנשים שמקבלים קצבה, ורשומים ב-UWV כן עוזרים עם לימודי ההולנדית

liha7

New member
ביטוח לאומי

איך סידרתם את תשלומי הביטוח בארץ?

חנהר

New member
אז ככה

תושב בחו"ל השוהה במדינת אמנה, מצ"ב קישור כדאי שתקראי.
מה שאני עשיתי זה כך, לאחר שחייתי שנתיים בהולנד ואני גם עובדת כמעט שנתיים, אני לא מחוייבת לשלם ביטוח לאומי בארץ יותר, זאת סידרתי ע"י כך שביקשתי מהמעסיק שלי שיכתוב לי מכתב באנגלית עבור המוסד לביטוח לאומי שמצביר כי אני עובדת בחברה מתאריך כזה ועד היום, צירפתי תלושי שכר וקיבלתי החזר כספי.
מכיוון שאני משלמת ביטוח בריאות בהולנד אין לי צורך לשלם ביטוח בריאות בישראל ולכן מילאתי את טופס אותו תוכלי למצוא בקישור שצירפתי שקובע אם אני תושבת ישראל, ובטח הם יקבעו שאני לא ויקחו לי את התושבות, זה עדיין לא אומר שאני לא אזרחית ישראל, האזרחות נשארת מן הסתם.
מה שכן, תקראי את סעיף תושב חוזר, במידה ואת חושבת לחזור. למיטב הבנתי יש לחכות חצי שנה או לפדות את הזמן הזה בתשלום עבור אותם החודשים בהם נעדרת מהמדינה.

liha7

New member
איזו מדהימה את...
תודה עוד משהו קטן

לא הצלחתי לפתוח את הקישור של הטופס שמילאת לגבי ביטוח בריאות
תוכלי לומר לי מה השם? או את האתר שאוכל למצוא?
bedankt

Row123

New member
אני חייבת להזהיר אותך

ביטוח לאומי ביטל את תושבותי שנה בדיוק אחרי שעזבתי. מילאתי את כל הטפסים הנדרשים והכל והם פשוט עשו מה שמתחשק להם. לא שממש רציתי לריב איתם ולהמשיך לשלם משום שאני מתכננת להשאר פה ואני גם לא צריכה את זה יותר כי הביטוח הרפואי שלי פה מכסה טיפולים רפואיים שאצטרך לעשות בישראל במידה ואסע לשם. מעין ביטוח נסיעות חו"ל קבוע...

הבירוקרטיה בישראל ברגע שאת עוזבת את המדינה פשוט עוברת גבולות תרתי משמע. הסתבכתי עם כולם. סידרתי הכל לפני שנסעתי וכשהגעתי לפה גיליתי שהם לא עשו שום דבר נכון- אגרה, ביטוח לאומי ביטוחים וכו....

אין לי כח לחשוב על זה יותר. לא מתכוונת לבזבז מאות ואלפי יורו על שיחות טלפון ריקות עם נציגים שאין להם מושג

זהו רק שתדעי שזה יכול לקרות גם אם את חושבת שסידרת הכל

Row123

New member
גם אני לא

אני חושבת שהם לא אוהבים כשעוזבים את הארץ. סידרתי הכל שלחתי פקסים מילאתי טפסים והם פשוט עשו מה שבא להם. האגרה התעלמה מהמכתב שלי שאני עוברת לגור בחו"ל וביטוח לאומי התעלם מהעובדה שמילאתי טפסים וביקשתי להמשיך את הזכויות שלי 5 שנים ומילאתי הוראת קבע. הם פשוט אמרו לי אחרי שביטלו את קיומי שביקשתי להפסיק לשלם... עכשיו לכי תוכיחי שיש לך אחות במחיר של מליון שיחות טלפון. הם הרי לא מתקשרים לחו"ל ולא מקבלים מייל.... אין לי כח לדבר הזה. ואני לא היחידה עם הסיפורים האלה

חנהר

New member
ההתנסות שלי אחרת

ראשית הם עונים לכל מייל, ולגבי טלפונים, יש לי מנוי סקייפ ללא הגבלה רק לישראל חודשי 5.70 יורו לחודש כולל מע"מ, התקשרתי תמיד והם זמינים תמיד.
על איזו אגרה את מדברת?

למעלה