GOD BLESS AMERICA.

גל נעים

New member
GOD BLESS AMERICA.

תראו את המצגת הזו, איך כל העולם התאחד בבכיה ובשברון לב נוכח מפלת התאומים, כנגד השנאה לערך החיים, לערך צלם האנוש, לערכי הרוח החופשית והדמוקרטיה, לערכי אהבת האדם ויחודו. ובאותה נשימה לא אוכל שלא להזכיר את שמחתם לאיד של קבוצות חרדים ששמחו על כך "שנתקיימו דברי הזהר פרשת פנחס", וש-"סוף סוף הקב"ה הוריד את מגדל בבל של ימינו"., כשאזני שמעו דברי בלע אלו לא יכולתי שלא לבכות מרה על חוסר צלם האנוש של אותם חרדים שאיתם אני עובד, חלקם "אברכים חשובים"... אוי לנו. אין טיפה של אנושיות. מה זה עוד 5000 בני אדם?. "כבהמות נידמו" לא?. אתם יודעים מה, כנראה שהעם שלנו קיבל מידה כנגד מידה על השקפתו והאידיאולוגיה שלו כנגד עמים אחרים, ואין זה המקום להרחיב איזה עונש עצום ולא אנושי עברנו. אני ממש מצטער שאני מעלה את הסוגיא הזו שוב, אבל אחרי שראיתי את זה לא יכולתי שלא להזדעזע ולעבור את מסכת המזעזעת הזו שוב. גל.

Le Fay

New member
גם מה שהעם שלנו עבר לא היה עונש. די

עם הקשקוש הזה, בבקשה. לא ביחס ל"עם שלנו" ולא ביחס לאף אחד אחר. כשקבוצת אנשים מחליטה להתנהג באופן מפלצתי, זה עקום לגמרי לגלגל את האחריות על הקורבנות: אנשי דכאו לא היו שם בתור עונש על שום דבר. וגם הארגנטינאים שנזרקו ממסוקים לא. ואפילו יושבי הגולאגים לא. גם אם הם היו קוזאקים.

וחוץ מזה, אלוהים לא נראה לי ממש

מתעניין באמריקה. הרי הם מערבים אותו רק כשנוח להם: על שטרות הכסף, בחוקה וכשקורה אסון שהם לא מסוגלים להבין (חשבתם קצת על האפקט של הגלובליזציה, ידידינו האמריקאים הנדבנים?!). בכל אופן, על המחשבה שאנו מקבלים עונש למעשים שלנו אפשר אולי לדבר בפורום לחוזרים בתשובה..

אני לא מסכים איתך בקשר לשואה

(אם דיברת על זה) אבל אני חושב שהאנטישמיות צמחה מההתנהגות המגעילה של חלק גדול מהעם היהודי באירופה שהיה חרדי ברובו. אני יודע שזה מורכב יותר, אבל כשאני מדבר עם חרדים ושומע מהם את תיאוריות הגזענות שלהם, (כמו: "יש דומם, צומח, חי, מדבר ויהודי) אני מרגיש בדיוק כמו שכתבת. כדאי לקרוא ולראות את הסרט בהפקת הBBC "הסוחר מוונציה" על פי שייקספיר, מחזה שנכתב לפני מאות שנים, והיהודים בו נראים בדיוק כמו בבני ברק, והסיפור מוכר כאילו שזה לא שיילוק אלא אבא שלי או הרב שלי מהחיידר.

זה עצוב אבל זה לא

סיבה ותוצאה. אנשים מסריחים ומגעילים יש בכל מקום ואנשים שמטפחים אותם גם יש בכל מקום. הם אפילו לדעתי הרוב המוחלט כאן ב"פרוזדור". live and let die

ilana27

New member
יש משהו בדבריך

אך אני חושבת שאנטישמיות זה לא דבר שאפשר להסביר אותו אי אפשר לבוא ולאמר"בגלל שאנחנו כאלו וכאלו שונאים אותנו" בגלל שאנו מכירים שבהיסטוריה של עמינו היו מצבים ששנאו אותנו בגלל האושר והיו מקרים שהיו מזלזלים בנו בגלל העוני לפעמים כעסו עלינו שאנחנו דוחפים אף לכל מקום(ומצליחים בכל תחום) ולפעמים כעסו עלינו שאנחנו חיים בגטו ולא איכפת לנו מכלום! להמשיך? ביסודי למדתי בחול אני זוכרת יום אחד הלכתי עם החברה שלי היא הייתה גויה והיא ספרה לי על הילד מהבית ספר שלנו שמחזר אחריה וכליום מתקשר מציע לה לצאת שאלתי אותה למה באמת היא לא תצא איתו כבר? היא הסתכלה עלי כמו על המפגרת וענתה:"אבל הוא יהודי"!!!!! לפתע נעמדתי פניתי עליה ואמרתי:"אז איך את חברה שלי?הרי אני גם יהודיה!!!!!!!!" היא התבלבלה ואחר כך "עודדה" אותי:"אבל את נורמלית" אז שאלתי:"ולמה הוא לא נורמלי?" היא לא ידעה להשיב לי יש סיבה לאנטישמיות???????

Le Fay

New member
למרות שלא מתפעלת מ"ההתנהגות של חלק

גדול מהעם היהודי", זו לא סיבה לשנוא קולקטיב. יהודים וצוענים וארמנים שונאים כי הם יהודים וצוענים וארמנים. ההתנהגות שלהם לא תשנה הרבה. אותו דבר לגבי ערבים במדינת ישראל. מי שרוצה לשנוא, ישנא אותם גם אם הם ישרתו שש שנים, ישלמו כפליים מיסים וידקלמו ביאליק בעיניים עצומות (מה שחלק מהם בהחלט עושים).

גאָט, טרען אויס אמעריטשקע.

היחס שלי למה שקרה שם הוא דו ערכי מאד. לא רוצה להקים כאן עלַי את שוחרי כבוד האדם וחרותו.

Le Fay

New member
מיד אחרי זה היו גם די והותר חילונים

שהגיבו במידה מסויימת של נחת: אה, עכשיו כשזה לא רק בחצר האחורית שלנו, הם סוף סוף יבינו על מה אנחנו מדברים כל השנים. זה היה רק כמה ימים אחרי הפיגוע בנהריה, שעורר מעט מאד תשומת לב באמריקה.

למעלה