GMDSS - כדרישה ליציא לחו"ל

Dov cw

New member
GMDSS - כדרישה ליציא לחו"ל

שלום לכולם האם מישהו מוכן להסביר לי מדוע בעת יציאה לחו"ל יש להמציא למשטרת הגבולות תעודת מפעיל בזיקה ל- GMDSS בנוסף לתעודת משיט? (ללא התעודה לא תאופשר יצאה לחו"ל לכלי שיט בדגל ישראלי). בברכה

בת ים

New member
בנוסף לרשיון

מפעיל תחנת אלחוט VHF , כפי שהיה נהוג בעבר??? אחד לפחות לסירה שיוצאת מהארץ.

Dov cw

New member
השאלה היא מדוע יש דרישה לרישיון

GMDSS כאשר אין עדיין ציוד GMDSS בספינה?

למה לא להציק?

אנחנו מדינה עם הימאים הטובים בעולם יש לנו מסורת ימית של לפחות אלפיים שנה לכן גם הבחינות לקבלת רשיון סקיפר הם המחמירות ביותר. ועם הפקידים היעילים בעולם. רק שהם לא שמעו את המושג סיביל סרוונט. ובשביל זה צריך רשיון מפעיל gmdss כאשר רק לבודדים יש את המכשיר. צריך לעשות בשביל זה איחוד מחדש של הגשש שיעשו מזה מערכון.וואלה אנחנו מדינת עולם שלישי.אתם מזוכיסטים כל אלו שמשאירים את היאכטות שלהם בארץ משלמים מחיר מופקע עבור עגינה ואלף ואחת אגרות והטלים וגם נכנסים לכם לנשמה מותר לגור על היאכטה במרינה אסור לגור.תעבירו את היאכטות שלכם לטורקיה ויוון שם יודעים להעריך יאכטונרים ויגדלו עשבים בתוך המרינות פה ואז ידברו ויתיחסו אליכם אחרת.

היום החוק דורש מכל בעל...

תעודת משיט גם תעודת מפעיל vhf בזיקה ל- gmdss , התעודה היא תנאי לקבלת רשיון משיט 60. אני ממליץ לכל מי שמשיט נוסעים בשכר בהפלגות בינלאומיות להוציא רשיון מפעיל vhf מוגבל(ROC)כי התעודה המצוקמקת הנ"ל(בזיקה) לא שווה,אלא ליאכטה פרטית. כל מי שזורק דברים בגנות הרשויות(לא שחלילה אני מגן או מצדיק ) שיבדוק קודם. הדרישה ל-gmdss היא לא המצאה ישראלית והיא נכנסה לתוקף לאחר שהגויים שיש להם "קצת" נסיון ומסורת ימית הגיעו למסקנה שזה מה שצריך . יש מדינות שיקלו ויש שיחמירו. מי שלא יודע אז, משרד התחבורה הישראלי לא מחכה לאישור הכנסת לגבי חוקים ותקנות ש-IMO מחוקק והוא מיישם אותן מיד בשטח. כאשר התקנות נכנסות לתוקף בעולם מדינת ישראל ערוכה ולא נוצרות בעיות תפעול של כלי שייט זה או אחר. נכון שבמדינה שלנו כל דבר עולה כסף אבל מי אמר שבאמריקה יש ארוחות בחינם?

אדם99

New member
היום עדיין לא נחוץ רשיון GMDSS

כדי לצאת לחו"ל, עובדה יצאתי לחו"ל וחזרתי ללא שמישהוא ביקש את הרשיון הנ"ל בארץ או ביון או בטורקיה. מתישהוא בעתיד זה יהיה נחוץ (גם הרשיון וגם הציוד).

נכון,כרגע המהומה היא..

על לא מאומה. החוק יכנס לתוקף ב-2005 .לבעלי הרשיון הישן אין כרגע שום בעייה,ומקבלי רשיון חדש יידרשו לתעודה כתנאי לקבלת רשיון משיט 60.

אדם99

New member
כרגע אין דרישה כזו, עובדה

לגבי העתיד אני חושב שזו דרישה מוצדקת להכניס ציוד חדיש שיעלה את רמת הבטיחות בים. עם התראה של שנתיים ויותר מראש זה בהחלט סביר. אינני חושב שמישהוא דרש מדב עכשיו את הרשיון, ואם אני טועה אנא תקנו אותי מי מתי ואיפה (בואו נהיה ספציפיים בבקשה).

Alex33

New member
דב, אולי רק למשיט בשכר? אגב, גם ..

האירופאים, למרות הדיבורים וההכנות, רובם עדיין לא דורשים, אלא מתכוננים לתקנות שיכנסו לתוקף בעתיד...

Dov cw

New member
מי שמבצע יציאה מתלאביב נדרש להציג

בנוסף לרשיון משיט גם רישיון GMDSS, עובדה. אנא בדקו עם משטרת הגבולות בתלאביב, לדעתי באשקלון אין דרישה כזו בברכה דב

למעלה