GMAT

muka1

New member
GMAT

שלום לכל המלומדים,
אשמח להסתייע בכם ולקבל המלצתכם מניסיון האישי:
- קורס הכנה מומלץ לgmat או מורה פרטי מומלץ? מה עדיף?אשמח לקבל המלצות לפרטי
- ספרים מומלצים
- פידבקים, טיפים, תובנות וחוכמות חיים
כיצד מתחילים????
תודה מראש,
ג'מטניק טרי

muka1

New member
צחי ואיירין

אחרי שקראתי קצת על gmat בפורום ראיתי המלצות על צחי ואיירין. אם מישהו למד איתם אשמח לקבל יותר פרטים בפרטי

d a p h n a

New member
למען האמת אני לא בטוחה שיש אף אחד

שגולש בפורום באופן קבוע שעשה את הGMAT.
יש כאן אנשים שעשו SAT ואנשים שעשו GRE, אבל אני לא בטוחה לגבי GMAT.

tulkin

New member
אני עשיתי GMAT... לא להשמיץ...

זה אמנם היה לפני קצת פחות מחמש שנים (אופס... הציון שלי עומד להיות פג תוקף), אבל אני עדיין מכיר את הבחינה היטב.

לעומת זאת על מורים וקורסים של GMAT אינני יכול להמליץ. למדתי בעצמי. יש לי המון ביקורת על האופן שבו מלמדים למבחנים מהסוג הזה, אבל יש אנשים שמרגישים שזה עוזר להם, אז מי אני שאתווכח.

ולשואל המקורי - אם יש לך שאלות על המבחן עצמו, אשמח לענות.

d a p h n a

New member
האמת שאחרי ששלחתי את ההודעה

חשבתי לעצמי שאולי אתה עשית GMAT.

tulkin

New member
תשובה לשאלה "כיצד מתחילים"

קודם כל מורידים את המבחנים לדוגמא המקוריים והרשמיים. אם אני זוכר נכון, התוכנה שמורידים מכילה שני מבחנים שכאלה, ועוד כמה שאלות לדוגמא.

עושים את השאלות לדוגמא כדי לוודא שמכירים את פורמט המבחן. שים לב, לא אמרתי שצריך ללמוד משהו. צריך להכיר את פורמט השאלות במבחן. קוראים טיפטיפה על המבחן ואסטרטגיות בסיסיות (למשל, שמאד חשוב לענות נכון על 5-10 השאלות הראשונות. הרבה יותר מאשר חשוב לענות נכון על השאלות הבאות. ובהתאם, גם כמות הזמן שכדאי להשקיע בהן).

אז עושים את המבחן לדוגמא הראשון. במלואו.

מנתחים היטב את התוצאות. במה שגית ובמה צדקת. מה התחומים שבהם אתה חלש והתחומים שבהם אתה חזק (כפי שהם משתקפים במבחן), מה היה קל ומה היה קשה, וכו'.
מעדכנים את רמת הציפיות לציון במבחן.

קובעים אסטרטגיה ללימוד. ומתחילים ללמוד.

muka1

New member
השתמשת באיזשהו ספרים?

יש הרבה ספרים בשוק, מה הכי מומלץ?

tulkin

New member
לתרגול -

השתמשתי אך ורק בספרים הרשמיים של הGMAT (אני השתמשתי במהדורה 11, מאז יצאה לאור גם מהדורה 12 המעודכנת יותר). כל שאלות התרגול שראיתי בספרים אחרים היו באופן מובהק שאלות פחות טובות, לעתים מטעות ומבלבלות שגורמות לך ללמוד יותר מדי, גם דברים שלא צריך, ולעתים מכילות טעויות.
אני מודה שלקח לי זמן לעלות על העניין הזה ושבהתחלה קניתי עוד שני ספרי הכנה אחרים, שמהר מאד עזבתי אותם (אחד היה קפלן GMAT800 והשני היה ספר הכנה רגיל של פרינסטון רוויו. שניהם היו רעים למדי, אבל בהחלט ייתכן שגם מדברים רעים מחכימים)

כאמור - לתרגול אני ממליץ אך ורק את הספרים הרשמיים והתוכנות הרשמיות. כל המבחנים האחרים שיש בשוק הם ברמה פחות טובה ופחות מדוייקת. ללימוד חומר - אין לי מה להמליץ לך. אני השתמשתי באינטרנט בלבד. יש פורומים מצויינים לכך. הנה אחד:

www.gmatclub.com

מצד שני - קח את העצות הספציפיות האלה בערבון מוגבל. סביר שמצבי היה שונה משלך מבחינת נקודת ההתחלה שלי והשאיפות והמטרות.

למעלה