gmat

Goldust

New member
gmat

היכן הייתם ממליצים ללמוד למבחן? האם מנסיון אחרים ניתן ללמוד למבחן לבד? כמו כן האם יש הבדל בין מבחן עבור לימודים בחו"ל והארץ? תודה

אורי די

New member
gmat

there are some schools that teach for the GMAT in israel. you can google it, and call the different companies on your own. obviously, it is possible to buy the books and study on your own, but this it's very individual. you can definitely take a sample test to try it out at http://www.800score.com/download4.html good luck

tulkin

New member
עוד הארות...

אני לא מכיר קורסים בארץ אז לא יכול להמליץ. אני למדתי לבד מספרים וזה הספיק לי - אבל כמו שאורי אמר - זה אינדיבידואלי לחלוטין - כל אחד ורמת המשמעת עצמית שלו והיכולת האוטודידקטית שלו (ויכולתו הכלכלית... קורסים זה דבר יקר). מאד חשוב להקדיש לכך את הזמן הראוי ולתכנן "אסטרטגיית למידה" נכונה על פי החולשות והחוזקות שלך (זה אחת הנקודות הבעייתיות בקורסים שיש להם תוכנית לימודים אחידה לכולם ללא התמקדות בנקודות החולשה הספמיפיות שלך ומינוף נקודות החוזק שלך). אני קראתי המלצות לא טובות על המבחן באתר של 800score שאורי המליץ עליו (את הביקורת קראתי בפורומים של gmatclub שעליו אמליץ מיד). לעומת זאת הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות לעצמך זה להוריד את תוכנת ה-gmatprep הרשמית. היא מכילה 2 מבחנים מלאים שמייצגים באופן מעולה את הGMAT. כמעט כל מי שדיברתי איתו או קראתי אותו באינטרנט אמר שהציונים שלgmatprep היו המנבאים הטובים ביותר למבחן עצמו. התוכנה הזו מגיעה גם עם שאלות אימון לדוגמא. המלצה שלי - לעשות מבחן אחד אחרי לימוד שטחי בלבד (למשל - רק את שאלות האימון, כדי להכיר את הממשק וסוג השאלות). לנתח היטב את תוצאות המבחן הזה ולפי זה לתכנן אסטרטגיית למידה מתאימה. את המבחן השני בתוכנה לעשות יום יומיים לפני המבחן האמיתי, אחרי לימוד והכנה מקיפים. אני מאד ממליץ על הפורומים באתר של gmatclub בכתובת: www.gmatclub.com/phpbb/index.php יש שם עצות טובות על אסטרטגיות הכנה שונות, פורומים ייעודיים לכל סוגי השאלות וקהילה תוססת ותומכת מאד עם עצות לגבי הליכי הרשמה למנהל עסקים. למען הגילוי הנאות - אני מנהל שם שני פורומים באתר: את פורום הדוקטורנטים ואת פורום השאלות בחלק הכמותי. יש גם פורום בעברית: www.mbachances.co.il שגיליתי אותו רק לאחרונה. הדגש באתר הזה בעיקר על הליך ההרשמה לתוכניות MBA, אבל יש דיונים על GMAT. אני אישית פחות אוהב אותו (ממשק מחורבן, ועצות קצת שטחיות בעיני) - אבל דעתי לא בהכרח אובייקטיבית (יותר נכון.... דעתי בהכרח איננה אובייקטיבית) המבחן הוא אותו מבחן בין אם תלך ללמוד בארץ או בחו"ל. אוניברסיטאות בארץ יסתכלו בד"כ אך ורק על החלק הכמותי של המבחן ולא על הציון הכללי. אוניברסיטאות בחו"ל בכלל ובארה"ב בפרט יסתכלו על ציון הכלל ותוצאות כל החלקים. אם יש שאלות נוספות - אשמח לעזור.

Goldust

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

האם התוכנה חופשית להורדה או שצריך למשוך אותה מאימיול?

למעלה