Glory to Rome

Glory to Rome

היי, רציתי להתייעץ לפני קנייה
המשחק נראה לי נחמד, אבל לפני שאני מוציא עליו כסף אני מעדיף לדעת מה אחרים חושבים עליו, משום שעוד לא ניסיתי אותו בעצמי

tzvika222

New member
משחק הקלפים הטוב ביותר שיצא לי לשחק

כל משחק שונה ממשנהו - פעם משחק קצרצר עד לקטקומבות, ופעם מרוץ צבירת נקודות. פעם בונים המון ופעם פשוט מוצאים קומבו אדיר מנצח.
קומבואים מטורפים - ומגוונים ולפעמים מצחיקים.
משחק כיף עם לא מעט החלטות ויתרון מסויים לניסיון השחקן.
שתי הערות - בחמישה שחקנים הוא מאבד הרבה מערכו. שלושה וארבעה שחקנים הם מספר הקסם. לגבי הגרסה, אם תחליט לקנות אותו, יש את גרסת הקופסה השחורה שבעיני משעממת גרפית ופחות מושכת, אך מכילה שינויים בשלושה קלפים ובשני חוקים. לעומתה יש את הגרסה המקורית והצבעונית שהיא כיפית הרבה יותר בעיני, אבל צריך להוסיף חמש דולר למיני הרחבה שקונים ב-bgg, כולל משלוח, שמחליפה את שלושת הקלפים המדוברים ואת שני החוקים.
יש עוד הרחבונת ב-bgg באותו מחיר שלא ניסיתי.

Pentax

New member
שאלה לגבי מיני הרחבה

שקלתי לקנות אותה אך ב- bgg store רשום שהקלפים טיפה שונים בגודלם מהקלפים של המשחק בגרסה המקורית.
האם זה נכון או לא ועד כמה זה משפיע? רשום שאם משתשמים בשרוולים אז זה לא מורגש כל כך...

tzvika222

New member
אני משתמש בשרוולים

ואני לא זוכר אם יש הבדל בגודל של הקלף. בכל מקרה ההבדל המצויין הוא של כ-1 מ"מ בלבד, כך שזה לא נראה לי משנה במיוחד.
הצבע של הקלפים טיפה בהיר יותר, אבל לי אישית זה לא ממש מפריע.

Pentax

New member
תודה. אתמול הזמנתי את ההרחבה ב- 5$

regex

New member
מצטרף לתשובה

Glory to Rome וחברו Innovation הם משחקים מאותו מעצב ושניהם חולקים הרבה תכונות.

אני מסכים עם רוב מה שנאמר ע"י צביקה אבל אני רוצה להוסיף שיש אנשים שיסלדו מהמשחקים הללו כי יש בהם כמה החלטות עיצוב בעיתיות.

שתי תכונות צריך להכיר כדי להימנע מעוגמת נפש:
1) בשני המשחקים ישנן פעולות שיכולות פשוט להשמיד את הפוזיציה של היריבים. אתה יכול לעבוד קשה כדי להכין לך איזה מנוע נפלא והיריב יוריד קלף שפשוט ישאיר אותך בלי כלום וגם יוכל להפעיל את אותו קלף כל תור.
2) תנאי הסיום יכולים להיות די דפוקים: ישנם קלפים שפשוט אומרים "אם ככה וככה, ניצחת!" זהו. שוב - אתה יכול להוביל על היריב כל המשחק בהפרש גדול ואז הוא ישחק קלף וינצח.

אם זה מתאים לך - אתה תהנה מאד

tzvika222

New member
תיקון קטן

אני לחלוטין מסכים שזה לא משחק שיתאים לכל אחד, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאף משחק אינו כזה. יחד עם זאת, הרוב המכריע של האנשים ששיחקתי איתם, אהבו את המשחק.

בקשר לעוגמת הנפש, המיני הרחבה מתקנת את רוב העניינים: הבנין הכי חזק, שאיפשר לקחת קליינטים משחקנים אחרים ולהכניסם לכספת שלך, הוחלש משמעותית ועכשיו ניתן רק לקחת מה-stockpile של שחקנים אחרים, כך שזה לא הורס להם את התכניות כמו במקור.
בקשר לניצחון המיידי, תנאיו הוקשחו הרבה יותר ועכשיו אם מישהו הצליח לעמוד בהם, בהחלט מגיע לו לנצח.
כמו כן, ה-petition שונה ל-2 קלפים זהים במקום 3, וזה נותן יותר גמישות במשחק.
בקיצור, המפתחים הקשיבו לתלונות השחקנים ושינו את מה שהיה צריך כדי להוציא את הדברים הבודדים שהפריעו במקור.

ymdv

New member
מסכים עם REGEX

אציין תחילה ששיחקתי את המשחק פעם אחת בלבד, היינו ארבעה, אני הייתי ה"חדש" היחיד במשחק הזה.
למרות האמור בשורה הקודמת - ניצחתי, וזו בעיני סוג של הוכחה שהמשחק לא ממש טוב..

המשחק מתנהל בצורה נחמדה, יש לו מכניקות מעניינות לעיתים, אבל כמו שאמר REGEX, הניצחון הוא כמעט אקראי, ומבחינתי זה מבטל חלק גדול מההנאה.
אם זה לא מפריע לך, אז זה בהחלט יכול להיות משחק טוב.

אגב, Innovation בעיני הוא משחק יותר טוב. עדיין יש בו מידה מסויימת של אקראיות, אבל פחותה משמעותית.
את Innovation שיחקתי כמה פעמים, ובין שניהם, זה המשחק שהייתי בוחר.

regex

New member
אני מסכים ב 75%

- גם לדעתי INNOVATION יותר טוב אבל:
- לדעתי ל INNOVATION יש אקראיות יותר "מציקה" כי ישנם קלפים ב 2 הסיבובים האחרונים שהם ממש לא מתאימים לרוח המשחק. ראו את התמונה המצורפת - הקלף הזה בסיכוי מסויים ימחק את כל מה שהצטבר על הלוח במשך כל המשחק! זה ממש פסיכי.

tzvika222

New member
עניין סובייקטיבי, אבל...

אני רוצה להתחיל, שוב, בכך שהערכה למשחק היא סובייקטיבית לחלוטין ולכן אין כאן צודק או לא צודק. חלק נהנים מזה וחלק מההוא וזה נחמד ומגוון.

אבל הייתי רוצה להוסיף עוד קצת מידע. כמעט כל משחק של GtR שונה מקודמו בצורה מספיק משמעותית כדי שמשחק אחד לא באמת יספק הערכה טובה מדי. גם לי יצא לשחק עם אנשים חדשים, אבל מנוסים מספיק במשחקים אחרים בשביל להבין קומבואים ואת רוח המשחק, והם ניצחו. וזה בסדר וגם היה כיף לראות איך מישהו חדש בונה צירוף קטלני שלא ראית עד כה ומנצח.

בנוגע לאקראיות, לא שיחקתי ב-Innovation, אולם קראתי המון ביקורות שמשוות בין המשחקים. הרוב המכריע קובע (ואני יודע שזו קביעה סובייקטיבית) ש-GtR הרבה יותר אסטרטגי וקצת פחות מופרע (עדיין מופרע, אבל לא באופן כה קיצוני) מאשר Innovation. ב-GtR אתה בונה מבנים שנשארים לרוב עד סוף המשחק. ב-Innovation הטכנולוגיות שלך מתחלפות כל הזמן, וזה הופך אותו לטקטי הרבה יותר מאשר אסטרטגי.

מניסיוני הרב עם GtR, הניצחון רחוק מלהיות אקראי, בעיקר עם השינויים (שעולים $5 כולל משלוח) ובעיקר עם אנשים מנוסים שקוראים נכון את המפה. ראיתי קרבות יפים על תזמון הסיום במשחק, כאשר מישהו הצליח לבנות מנוע נקודות מפואר והשחקן במקום השני פעל ללא לאות להביא לסיום המשחק לפני שהמנוע ינוצל מספיק פעמים לניצחון. ראיתי קרבות שבהם לא ברור מי מוביל, וכל אחד מנסה להרוויח עוד נקודה-שתיים ע"י דחיית הסיום בעוד סיבוב. ראיתי משחקים שנגמרו תוך דקות בודדות, עם ניקוד נמוך ביותר, לאחר שהשחקן המוביל בנה את הקטקומבות בסיבוב אחד (מפתיע, אבל מתוכנן היטב).

חיזוקים לטענותי לגבי אקראיות ואסטרגטיה מול טקטיקה אפשר למצוא בביקורת הבאה:
http://www.boardgamegeek.com/thread/528778/so-youre-wondering-about-the-innovative-new-card-g
ובעיקר בחלק הסופי שלה, תחת הכותרת: "How does it compare to Glory to Rome?" שמסכמת לא רק את דעת הכותב, אלא דעתם של מבקרים אחרים גם כן.

זה לא אומר שלא הייתי רוצה לשחק ב-Innovation. הייתי שמח לנסות, אבל גם לא הייתי פוסל את GtR אחרי משחק אחד בלבד.

ונקודה אחרונה בחפירה הזו: ביקורות זה יופי, אבל בגלל האופי הסובייקטיבי של אהבהת משחק זה או אחר, עד שלא תשחק בו לא תדע אם הוא טוב בעיניך או לא. כבר קניתי משחקים על סמך ביקורות שהלהיבו אותי, ומכרתי אותם אחרי משחק אחד. גם ניסיתי משחקים שהביקורות לא הלהיבו אותי, ומצאתי שהם מהנים מאוד בעיני.

regex

New member
מצטרף לעינייין הסובייקטיבי

סיכמת יפה את הדיון.

אני חוזר על דעתי ששניהם משחקים מצויינים אבל הם מפתיעים במובן שלפעמים הם מתפקדים כמו משחקים "רגילים" עם בניית מנוע וכו, ואז פתאום יש לך בום גדול והכל משתנה.

עוד דבר שצריך להזכיר - אלו משחקים קטנים וזולים - אם פיספסת לא תפשוט את הרגל.

פשוט לנסות

AzureDarkness

New member
משחק טוב

בהחלט לא הייתי קורא לו "משחק הקלפים הטוב ביותר שאי פעם שיחקתי", אבל הוא בהחלט מוצלח.

לינק

New member
ככה ככה

בהתחלה די אהבתי אותו בזכות המכניקות החדשות שהוא הציג, אבל לאחר כמה משחקים הוא המאיס את עצמו עלי מאד מהר, דווקא בגלל אותן מכניקות.
את Innovation לא אהבתי מההתחלה.
אני מניח שעצתי לך היא לנסות אותו קודם בעצמך, ואפילו כמה פעמים.

למעלה