"מתלבשת" עליך
ראשית, אני מתנצלת מראש, כי השאלות שלי עלולות להשמע כמו מתקפה. אז אני רוצה להבהיר שאני מנסה להכנס פה לאיזו נקודה עקרונית ששיכת לגישה מאד נפוצה ברפואה משלימה, ולא התייחסות ספציפית אליך ולמה שאמרת פה על הגוש בגרון. יש משהו שמפריע לי בכל פעם שאני קוראת הצעה כזו של חיפוש שורש הבעיה בצורה מילולית. תקוע לך בגרון - אז תחשבי מה תקוע, מה את רוצה להגיד ולא נותנת לעצמך. האם באמת מישהו הצליח בעזרת הצעה כזו פשוטה של משפט אחד, למצוא את שורש הבעיה? ואם נניח שאני מצאתי בדיוק מה מפריע לי ותקוע לי , ואני מודעת לזה. איך זה בדיוק פותר את הבעיה? נניח אפילו שיש לי את הספר של לואיז היי, והלכתי צעד אחד הלאה והתחלתי עם משפט מרפא שמתמודד עם הבעיה הזו. מישהו חוה תיקון מיידי, או אפילו איטי שבעזרתו הבעיה נפתרה רק על ידי המודעות הזו והמשפט המרפא, בלי עזרה של טיפול רציני הוליסטי מלא? בלי, לחלופין, שינוי מהותי בכל אורח החיים שלי, בכל אופן החשיבה? - משהו שדורש תעצומות נפש וזמן אני יודעת שהדברים האלו הם בסיס עקרוני וחשוב של הראיה ההוליסטית, אבל משהו בדרך היישום בעייתי אצלי. לא נתקלתי בהרבה אנשים, ששאלה כזו פתאום הדליקה אצלם מנורה של גילוי - והופ כל העולם הסתדר במקום, כן נתקלתי בהרבה אנשים שצריכים עבודה שלמה כדי להגיע למודעות מה קורה אצלם כן נתקלתי בהרבה אנשים שיש להם מודעות, לפעמים אפילו גדולה מדי, אבל אין להם את הכלים והכוח להתגבר על מה שעוצר אותם מלממש את המודעות הזאת (למה הדבר דומה - לכל אלו שיודעים יופי את כל מה שצריך כדי לחיות נכון מבחינה פיזית - מה לאכול, מה לא לעשות, מה כן לעשות - ובכל זאת הם לא חיים כך) אשמח לדיון