globus sensation

tamarhp

New member
globus sensation

שלום רב, רציתי לדעת אם לרפואה המשלימה יש פתרון יעיל ומוכח לבעיית ה-globus sensation (הרגשה של גוש בגרון). תודה מראש.

אסתר84

New member
היי

לרפואה המשלימה יש הרבה מה להגיד בנושא גוש בגרון!. זאת הרגשה שבדרך כלל נובעת מעומס ריגשי שלא פתור.. מרצון לא מוצלח להביע (בין אם במודע ובין אם לא). גרון גם יכול להעיד על בלוטת תריס "בעייתית" שגם שם יש הבטים רגשיים פיזיים מובהקים ועוד . ניתן לפתור את זה בהבטים הפיזיים שלו וגם לצלול לעומק לנבכי הנפש ולפתור את המצב השורש. רפלקסלוגיה מעולה, הילינג מצויין.. בהצלחה אסתר

ינוקא1

New member
ברפואה סינית זה נקרא

"ליחת אל חומר". זה אכן נובע מעומס רגשי לא פתור (כאילו רוצים לבכות ולא יכולים. . .) ובהחלט אפשר לטפל בזה.

יעל ND

New member
globus sensation

זוהי בעיה שמטופלת - ודי בקלות - בכל שיטות של רפואה משלימה (או כמעט בכולם). לפעמים נדרש טיפול עמוק ולפעמים מספיק לקחת בקבוקון אחד של פרחי באך - וכל מה שבאצמע. ממליצה לפנות לטיפול, אני בטוחה, שכל אחד שתפני אליו, ידע לעזור לך, כך שאין שום סיבה לסבול. תרגישי טוב ושבת שלום.

דנית2010

New member
גוש בגרון

אפשרות נוספת לטיפול היא ביו-אנרגיה, ובנוסף פשוט להגיע לשורש הבעיה... מה תקוע בגרון? מה את מאד רוצה לומר ולא נונת לעצמך להגיד? מה עוצר אותך ולמה? דנית דיטרסדורף מטפלת ברפואה משלימה

0 אור 0

New member
"מתלבשת" עליך

ראשית, אני מתנצלת מראש, כי השאלות שלי עלולות להשמע כמו מתקפה. אז אני רוצה להבהיר שאני מנסה להכנס פה לאיזו נקודה עקרונית ששיכת לגישה מאד נפוצה ברפואה משלימה, ולא התייחסות ספציפית אליך ולמה שאמרת פה על הגוש בגרון. יש משהו שמפריע לי בכל פעם שאני קוראת הצעה כזו של חיפוש שורש הבעיה בצורה מילולית. תקוע לך בגרון - אז תחשבי מה תקוע, מה את רוצה להגיד ולא נותנת לעצמך. האם באמת מישהו הצליח בעזרת הצעה כזו פשוטה של משפט אחד, למצוא את שורש הבעיה? ואם נניח שאני מצאתי בדיוק מה מפריע לי ותקוע לי , ואני מודעת לזה. איך זה בדיוק פותר את הבעיה? נניח אפילו שיש לי את הספר של לואיז היי, והלכתי צעד אחד הלאה והתחלתי עם משפט מרפא שמתמודד עם הבעיה הזו. מישהו חוה תיקון מיידי, או אפילו איטי שבעזרתו הבעיה נפתרה רק על ידי המודעות הזו והמשפט המרפא, בלי עזרה של טיפול רציני הוליסטי מלא? בלי, לחלופין, שינוי מהותי בכל אורח החיים שלי, בכל אופן החשיבה? - משהו שדורש תעצומות נפש וזמן אני יודעת שהדברים האלו הם בסיס עקרוני וחשוב של הראיה ההוליסטית, אבל משהו בדרך היישום בעייתי אצלי. לא נתקלתי בהרבה אנשים, ששאלה כזו פתאום הדליקה אצלם מנורה של גילוי - והופ כל העולם הסתדר במקום, כן נתקלתי בהרבה אנשים שצריכים עבודה שלמה כדי להגיע למודעות מה קורה אצלם כן נתקלתי בהרבה אנשים שיש להם מודעות, לפעמים אפילו גדולה מדי, אבל אין להם את הכלים והכוח להתגבר על מה שעוצר אותם מלממש את המודעות הזאת (למה הדבר דומה - לכל אלו שיודעים יופי את כל מה שצריך כדי לחיות נכון מבחינה פיזית - מה לאכול, מה לא לעשות, מה כן לעשות - ובכל זאת הם לא חיים כך) אשמח לדיון

אסתר84

New member
שבת שלום

|אני מסכימה איתך לגמרי.. סדנאות מודעות לא משנות דבר.. ולעיתים אבל רק לעיתים אפילו עשויות להזיק.. משום שהן נותנו את האשלייה שהדברים נפתרו ובעצם הדבר לא נפתר כלל אלה שקע וישוב בצורה אחרת. לכן לדעתי ומנסיוני האישי ומהשכלתי המקצועית ... על מנת לפתור פלונטרים בחיים וכדי לעלות בסולם... זה אומר לצלול לתוך נבכי התת מודע והעל מודע וזה תהליך ארוך, לעיתים קשה... ורחוק מלהיות ערוץ הקארמה או לימודי קבלה או לימודי מודעות. כן.. לא כל אדם מסוגל בכל שלב להתמסר לזה. לגבי תקוע בגרון.. מאחר ואופי הפורום לא מאפשר תהליכים אנרגטיים ומאחר ואותה בחורה פנתה ... מצאתי לנכון לציין זאת משום שאני מתוך חיי, אמונתי.. יודעת שכל אדם מגיע לאן שהוא צריך להגיע... ולעיתים "זרע" שנשלח ברוח נקלט באדמה .. שיכולה להיות עדיין לא מוכשרת או נכונה לקלוט.. אך הזרע לא מת. יום יבוא והוא ינבוט בחלקה/ערוגה הנכונה לו. את נגעת פה בלב ליבו של הבעייתי שבפורום מסוג זה... אני חושבת שכמו שאם יבוא לכאן אדם ויתייעץ אודות כולסטרול .. שלא פעם ולא פעמיים קשור בכעסים.. בקושי של האדם לפרק אותם... ומה אותו אדם יכול לעשות עם המידע הזה? לסיום.. לואיס היי.. זה שייך לדעתי לאינסטנט... אולי היא מחקה את המילה צריך.. אבל באה בדלת האחורית של מילה זאת... ביי
אסתר

דנית2010

New member
חוזרת ומתלבשת

שאלות ונקודות נכונות העלאת, אני חושבת כי ברור לכולם, או לפחות לרוב, כי אין שום תרופות פלא, ואם העליתי שאלה זה לא כי גם אם תבין במה מדובר הריי שהכאב יעבור תוך מספר דקות או מיד אחרי שתגיד את אשר רצתה להגיד ולא אמרה עד כה. בנוסף אני לא חושבת כי ניתן בכלל לתת טיפול דרך הפורום, אלא מדובר בעיצות או כיוונים שאותו אדם ששאול יוכל לחשוב ולהחליט לאן הוא פונה וממשיך טיפול מול גורם מתאים ולא פותר את בעייותיו כאן בפורום. ברור כי כל אחד שיש לו בעיה כזו או אחרת, לפחות אצל רוב המטפלים, ברור כי תמיד יהיה ברקע איזו גורם רגשי או נפשי, נכון זה לא אומר כי תמיד נטפל בו או נבין אותו - הרי בדר"כ נוח לנו יותר להתמודד עם בעיה רפואית פיזית מאשר לפשפש בנבחי נפשינו ולהבין מה באמת מפריע לנו. ברוב הפעמים קשה לנו לקבל את עצמנו ויותר נוח לנו לקבל "מחלה" שצריך להתמודד עימה, יותר נוח לנו מול הסביבה ומול החברים, שכן אם אנו חולים יש נו מעמד קצת אחר, מרחמים אלינו, עוזרים לנו, מקלים אלינו ועוד.. "יש עוצמה בחולשה" ומחלה בהחלט יכולה להיות חולשה נהדרת.... וכך לא צריך להתמודד עם "השדים" שלנו. גם תמיד יהיה קל להאשים מישהו אחר שבגללו אנו חולים. לקחת אחריות ועוד על עצמינו זה לא קל. אני יכולה להגיד על עצמי, וגם על אנשים שעזרתי להם, התהליך לא קל אבל כן יכול להיות קצר ואפקטיבי - הכל תלוי בנו ובאיך שאנחנו רואים את עצמינו ומקבלים את עצמנו !!! שבוע נפלא והרבה בריאות נפשית

אסתר84

New member
הי דנית

.. .."הכל תלוי בנו ובאיך שאנחנו רואים את עצמנו ומקבלים את עצמנו".. איפה לדעתך יושבת הקבלה העצמית? בחלקים המודעים בלבד?.. ומה לגבי החלקים הלא מודעים?

אסתר84

New member
ועוד משהו

האם אותם חלקים הלא מודעים יכולים להיחשף על ידי המטפל או שהמטופל עצמו יחשוף אותם בזמנו לפי יכולת ההכלה שלו ?

על הקושי ליישם

שלום אור, גם בפורומים של רופאים מומחים הם לא מתיימרים לפתור את הבעיה מרחוק, הם נותנים עצה ומפנים לטיפול. זה בדיוק מה שקורה גם כאן, וזה לגיטימי לדעתי. העצות שאנחנו יכולים לתת הן מתוך הראייה שלנו, שיכולה לפעמים לחדש לאנשים ולפעמים לא. את מדברת על קושי של אנשים ליישם מה שהם מבינים ומודעים אליו, וזה כבר קשור לחיבור לגוף, למוטיבציה לפעול, לרמת אנרגיה (אנשים עייפים מאוד לא יוכלו ליישם יותר מדי, הם בהשרדות). אני לא יכולה ליישם בשביל מישהו אחר, זו כבר האחריות שלו ליישם. (בטיפול אפשר כמובן לעשות הרבה בשביל לשפר את היכולת ליישם, את החיבור לגוף, את רמת אנרגיה והמוטיצביה לפעול, אבל אנחנו מדברים על הפורום) כאן אני יכולה להציע נקודת מבט, תקווה, אפשרות פעולה, מידע שימושי על סמך נסיון, המלצות ועוד. אני חושבת שזה הרבה מאוד. שיהיה שבוע נהדר רינת

0 אור 0

New member
האם נקודת המבט עוזרת או מפריעה?

אני יכולה לראות שני מקומות שבהם נקודת מבט כזו יכולה להפריע: 1. כאשר אדם אינו מודע למקור הבעיה, בגלל שעדיין אינו מוכן או בשל להכיל את הסיבה הזו. במקרה כזה הצפת הנושא בבת אחת יכולה ליצור התנגדות וחסימה כלפי מי שהעלה את ההצעה. 2. כאשר האדם מודע לכך שיש לו בעיה, אבל מתקשה למצוא את הכוחות ליישם. במקרה הזה נוצרת מגננה כלפי מי שמזכיר לי שאני לא בסדר. בשני המקרים לא עזרתי לבן אדם, ולא הצלחתי ליצור תהליך טיפולי. כרפלקסולוגית, הדילמה הזו של איך ומה ומתי להעלות נושאים מהאבחון, היא חלק חשוב מאד מהטיפול. לדעתי, במקרים רבים, התהליך הארוך יותר בטיפול,הוא התהליך שמלווה את המטופל לקראת הבנה עצמית שלו את מקורות הבעיה שלו, ולקראת בשלות ויכולת להתמודד אתה.

mic26

New member
מבינה ולא מבינה

את נקודת המבט שלך. מצד אחד, זה כנראה מאוד שטחי לומר "מה תקוע לך בגרון"? במיוחד אם כותבים לפני זה שזה מאוד פשוט. מצד שני, ההודעה כתבה שזה תהליך שמגיע בנוסף לטיפול. ומה הכי עצוב בנסיון הזה לדיון? שזה כנראה רק דחף אנשים להקליד את המשפט האלמותי "בואו אלי".

נקודת המבט בהחלט מפריעה למי שלא רוצה אותה...

ולכן אני לא אציע את נקודת המבט שלי למי שלא ביקש אותה. כשאדם פונה לפורום של רפואה משלימה לשאול על כאבים, אני מניחה שהוא מצפה לשמוע חוות דעת שונה מזו שקיבל מהרופא שלו, ולכן אני מרגישה בנוח להציע נקודת מבט נוספת ושונה. אני לא מציעה תהליך טיפולי לכל אחד, אלה רק למי שבאמת רוצה ואני מאמינה שירוויח ממנו. למה את חושבת שאת צריכה לעזור לכולם?

0 אור 0

New member
אני חושבת שאני צריכה לעזור למי שפנה אלי

אבל בשל לטיפול מסוג מסויים ולא לטיפול מסוג אחר. יש לי את היכולות והידע להוביל אותו ולאפשר לו לכיוון שמתאים לו וליכולת ההכלה שלו. אגב, גם הנטיה האישית שלי היא לכיוון של טיפולי מגע, ומי שמחפש תהליך מאד מילולי לוחץ סטייל אימון אישי, אני בדרך כלל אפנה למטפל שמתמחה בסוג כזה של עבודה.

מסכימה איתך לגמרי

גם אני מפנה לקולגות, ואני רואה בזה חלק מהמקצועיות והיושרה שלי, לטפל רק במי שאני מרגישה שנכון לי לעבוד איתו.

kaya11

New member
מסכימה איתך מאד

צריך לבדוק את מידת המוכנות של אדם לעבור תהליך ולכוון אותו לפי זה. אני מאמינה בשילוב של טיפולים מגע/הילינג/ אלקטרו קריסטלים עם פרחי באך ושיחה תוך רגישות, הדהוד והכלה.

טאוֹ

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לצערי אין לי פנאי כרגע להיכנס לעובי הקורה או לדיון של ממש, אבל העלית נקודה חשובה מאד. דעתי ונסיוני תואמים את מה שכתבת.

למעלה