Glee's double standard

5ifi

New member
אה, זה...
P:

Ayelet 363

New member
כמה דברים

קודם כל, אני מסכימה עם מה שנאמר פה בנוגע לסטריאוטיפים בסדרה. וזה שצרמו ההערות של סנטנה, אפילו שהיא בעצמה לסבית.
בכלל גם הפריע לי איך שהתייחסו להוצאה מהארון של סנטנה. שרו לה דווקא את girls just wanna have fun- מקבל משמעות לא מתאימה. אהבתי את איך ש I kissed a girl מראה שינוי בכיוון שלה ושהיא מקבלת את עצמה יותר, אבל זה גם דיי סטריאוטיפי. ובכלל חשבתי שהרעיון של פין לליידי מיוזיק וויק היה לא משהו (אפילו שאני מניחה שלשיר שירים שאומרים שהם תומכים בה לא עוזרים יותר כי הם לא מראים משהו פרקטי) ואיך שהיא הודתה לו בסוף, כאילו הוא לא אשם בכלום (בכלל, ראיתם את התמונת פרומו ההיא או מה שזה לא היה שבו ייחסו אותו לגיבור?).

גם מפריע היחס לזה שבריטני ביסקסואלית. כל מה שאמרו על זה היה כינויים, אף פעם (ממה שמשתי לב) לא אמרו עליה "ביסקסואלית". היא גם טכנית לא יצאה מהארון. אפשר לומר שהיא הוצאה מהארון ביחד עם סנטנה, אבל בכלל לא התייחסו לזה. כשהערתי על זה לאחותי היא אמרה שזה כי היא לא מסתירה כלום, ודיי קיבלתי את זה... אבל לא ממש התייחסו לזה.

אני לא חושבת שבריטני בי סקסואלית

היא pansexual, נמשכת לאנשים בתור אנשים ולא כחלק ממגדר מסוים.
היא מין אדם כזה שנמשך למי שבא לו, מתי שבא לו, בלי באמת התייחסות לזכר/נקבה/חתול ולכן אין באמת שום סיבה שיציגו אותה כבי.
פשוט לא נראה לי שהיא חושבת במושגים כאלה.

Ayelet 363

New member
טוב, זה באמת נשמע לי הגיוני

למרות שכן אמרו עליה בסרה ביי לינגואל וביי קורן ולפני זה ביי-קיורייס וביטויים שרמזו לביסקסואלית, אז זה עדיין מתסכל אותי. מצד שני, מה שאמרת תואם גם את מה שמרטי נוקסון (consultant producer בגלי וגם כתבה שני פרקים) אמרה (פה אם זה מעניין ולא מוכר. לא רציתי להציף את ההודעה עם החפירה על זה אז שמתי בקישור). ואני מניחה שלכן זה גם פחות חשוב. אבל, כמו שכבר אמרתי, זה עדיין מתסכל אותי. וגם להיותה pansexual יש מקום להתייחס לזה יותר. גם אם לא יציאה מהארון, התייחסות לאיך שדמויות אחרות מקבלות אותה. מה שמזכיר לי אישיו אחר שהפריע לי- עניין הבריונות. נכון, הבריון הראשי עזב את בית הספר, ונכון שבסוף העונה ראינו שהיה שינוי לטובה, אבל ראינו שעדיין יש הומופובים שם. לא ממש התייחסו לזה העונה (מלבד קווי העלילה של ההוצאה של סנטנה מהארון, קצת מה שהועלה בנוגע לבריטנה מתנשקות בבית הספר בפרק של וולנטיינס וסיפור ניסיון ההתאבדות של קרופסקי- שגם, דיי זנחו את סיפור ההתמודדות שלו).

5ifi

New member
נו, כי סנטנה, בריטני וקארופסקי הם לא פינצ'ל.

לכן הם נזנחים אחרי שלושה- ארבעה פרקים.
בסדרות אחרות קוראים לזה- דמות משנית.
עם כל אהבתי והרצון הטוב שגלי תהיה סדרה קסומה ומנצנצת שתפתור את בעיות העולם החברתי-מערבי, אי אפשר לצפות ממנה לזה.
הם בוחרים להתעסק עם זוג שמסתבר שמביא להם יותר כסף, ולתת מדי פעם ספוט-לייטס לדמויות שאולי מעניינות את הרוב ואולי לא, ולכן יש בהן עיסוק קטן יותר.

Ayelet 363

New member
משהו ששכחתי להוסיף

מעצבן אותי ש- RIB לא מאיימים להתפטר כהתנגדות לדבר על זה. לפחות לא איימו עד כמה שידוע, אני מניחה שלא הוגן מצידי להגיד שהם לא ניסו, אולי הם ניסו והבינו שהם יישארו מחוץ לסדרה... אבל זה כבר עבד בעבר. נכון, בנוגע לסצנה אחת... אבל סצנה אחת של זוג לסבי שנחשב בעבר לפורץ דרך על פי מה שהבנתי (קראתי שהן היו הזוג הלסבי הראשון בטלויזיה האמריקאית. אני מניחה שהכוונה לזוג הלסבי הראשון שזכה להתייחסות עיקרית יותר).
אני יודעת שחפרתי על זה, ואני יודעת גם שזה לא הוגן מצידי... זה יותר פריקה של משהו שמציק לי החשד שלא מקרה. \-:

למה שיאיימו להתפטר?

יש להם הרבה יותר כוח בתור הכותבים של הסדרה מאשר בתור המפוטרים שלה, זה מכניס להם כסף ומאפשר להם לעסוק בעוד דברים.
יותר סיכויים שהם באמת יפוטרו מאשר שפוקס יתקפלו, כותבים של סדרות מוחלפים על ימין ועל שמאל, ומקסימום יתנו להם איזה קרדיט בתור "יועצים" או שקר אחר כי הם גם אלו שיצרו אותה, אבל בסופו של דבר זה לא יביא לשום שינוי.
בתור הכותבים הם לפחות יכולים להכניס קטנות כמו הקליין שקיבלנו בbody swap ושאר שטויות שבטח לא שמנו לב אליהם והם מכניסים מתחת לאף של הצנזור.

Ayelet 363

New member
כי היה לזה תקדים

אמנם רק מקרה אחד ששמעתי עליו והסיטואציה אולי לא אותה סיטואציה בדיוק, אבל זה נחרט לי חזק בזיכרון. באותו המקרה לא היה צורך בפיטורים. הרשת שרצתה לחתוך את הקטע נכנעה.
אני מסכימה שיש יותר סיכויים שהם באמת יפוטרו, אבל נראה לי שיש סיכוי שווה בערך שהתשובה של פוקס תהיה דווקא יותר בכיוון של "אז תתפטרו" (לא מועיל בכלום, אבל לא כל כך מזיק, חוץ מזה שזה הופך א תהאיום לאיום ריק מתוכן), כך שזה אולי שווה את הסיכוי הקטן שזה יעזור.

אבל לא מדובר פה רק בקטע אחד, מדובר במגמה.

לדעתי לפוקס יהיה יותר חשוב לשמור על הקהל השמרני שלה מאשר על הכותבים, וברוב המקרים שאני נתקלתי סכסוכים בין כותבים לרשתות נגמרו בפיטורי הכותבים ולא בהתקפלות של הרשת. כותבים יותר קל להחליף מאשר צופים.
מעבר לזה, יכול להיות שהם לא עשו מספיק (למרות שאני לא בטוחה שזה נכון ושיש לנו מספיק אינפורמציה בנושא בשביל לשפוט את זה) אבל איום בפיטורים זה צעד קיצוני מדי ולא שווה כשמשווים עלות מול תועלת.

Ayelet 363

New member
בנוגע לאינפורמציה אני מסכימה לגמרי

אני עדיין תוהה קצת אם זה לא שווה את זה. אפילו בשביל קטע אחד שיהיה רציני. ואז זה בטח גם ייאבד תועלת ממילא כי בשלב מסוים אולי יימאס לפוקס להיכנע.

ובנוגע לעלויות... גם פה דיי שכנעת אותי, אבל בכל זאת... שמעתי פעם שגלי מאוד רווחית לפוקס, ונראה שבתוך גלי האהובים ביותר מבין הזוגות הם קליין ובריטנה. אני מאוד לא אתפלא אם הרווחיות של גלי ירדה בהרבה ואז זה בכלל לא רלוונטי לנושא, אבל לדעתי כשמדובר ברייטינג בתוך הסדרה ולא בסך כל הרייטינג שהסדרה מקבלת, קטעים שלהם יכולים להוסיף רייטינג.
למרות שזה גם נראה חסר תועלת אם מסתכלים על קהל הצופים הכולל של הרשת בתור קהל שמרני, ואז באמת לא משנה כמה הרייטינג של הסדרה עולה, אם הסדרה גורמת לאיבוד צופים (דרך אגב- על פי מה שהשתמע ממה ששמעתי על המקרה ההוא שהזכרתי, ככל הנראה שהסדרה לא איבדה מפרסמים- על זה דובר במקרה ההוא, הרשת דיברה ספציפית על מפרסמים- בגלל הזוג הלסבי. או לפחות לא איבדה מספר מפרסמים גדול מספיק כדיי שיכלל במה שאחותי-סיפרה לי על זה, קראה. היא אמרה גם שצויין דווקא משהו אחר בסדרה, שלא קשור בכלל, שגרם לאיבוד מפרסמים, וזה מה שגרם לי להסיק שככל הנראה לא היה איבוד מפרסמים מהרגע שבסופו של דבר לא ירד בעריכה, או לפחות לא איבוד מפרסמים מאוד גדול. גם אם מדובר ברגע אחד בלבד ולא במגמה הכוללת).

neurotica

New member
אני לא מסכימה עם נקודה אחת

אני לא חושבת שכל אדם שהוא לא הטרוסקסואל חייב לצאת מהארון במצעד ולנופף דגלים. בריטני התמזמזה עם סנטנה בפרטיות חדרה, זרקה הערות פה ושם על כך שהיא ביי-כלמיני (ביילינגולר? ועוד שטויות-בריטני), יוצאת עם סנטנה לסמי דייטים וכו'.
היא לא חייבת לקום ולהגיד, "היי, אני בריטני ואני ביי". דווקא זה ממש בסדר, לדעתי, מצד כותבי הסדרה פשוט להראות את זה כמשהו .. פשוט. זה פשוט ככה. שבוע אחד היא עם ארטי, שבוע אחר היא עם סנטנה. שיהיה לה בכיף.
(זה שמערכת היחסים שלה ושל סנטנה נראית מהצד כמו מערכת יחסים חד צדדית, זה משהו אחר.)

Ayelet 363

New member
טוב, בכללי אני מסכימה

שכנעת אותי לגמרי בכל מה שאמרת, ואני גם שמחה שדווקא מראים את זה שיש דמות שהיא בי\pansexual\לא הטרוסקסואלית לגמרי ולא הומוסקסואלית לגמרי, בגלל חסר ייצוג טלוויזיוני (לפחות כזה שאני מכירה, וגם קראתי על זה). רק חבל לי קצת על חוסר היחס כלפי הדמות (אם כיף כשאני חושבת על זה עכשיו, זה לא מפריע לי כך כי אני לא מוצאת שום דבר להוסיף שלא יגרום לזה להיראות שזה לא, כמו שאמרת, "פשוט ככה").

דרך אגב- זה לא באמת קשור (בעצם כן קשור, אבל רק להערה שכתבת בסוף, שאני נוטה להסכים איתה...) אבל חוסר התגובה שלה להוצאה מהארון של סנטנה ממש צרם לי. הראו איך פין הגיב לזה, אבל לא איך החברה שלה הגיבה. אני בטוחה שהיא תמכה בה, אבל לא הראו את זה וחבל. אני בטוחה שזה היה יכול להיות הרבה יותר משמעותי מאשר ה"תמיכה" מצידו של פין.

דיון בנושא עם גרילד צ'יזוס

יכול היה להיות הרבה יותר משמעותי מהתמיכה של פין.

aesu

New member
העניין הוא שקשה להשוות *כל דבר* לפינצ'ל.

כי פינצ'ל הם הזוג הראשי, ויש להם עלילה כל פרק אז יחסית אליהם כל זוג אחר מקבל פחות פוקוס וזמן מסך.
אבל הבעיה עדיין נשארת, כי קליין ובריטאנה הרבה יותר ראשיים מסאמסדס או אפילו דר איי סיי וומה. והם לא מקבלים את הפוקוס הראוי להם.

5ifi

New member
מסאמסדס כן,

וומה לא.
וומה היו מרכז העניינים כמעט כמו פינצ'ל בעונה הראשונה וגם בשנייה. בשלישית הם יחסית ירדו מהפרק אבל רק בגלל שלא היה צורך להרעיד את הספינה, הם עדיין קיבלו את הכבוד הראוי להם בגלל שהם כן מהזוגות הראשיים של הסדרה.

קליין- לקורט היו בערך חמישה משפטים בעונה הראשונה. בעונה השנייה התחילו להתייחס אליו ואז הגיע בליין והיה את הקטע השולי הזה שכריס זכה בגולדן גלוב, והמעריצים מאוד אוהבים אותו, אבל תכלס- המסר שהדמות של קורט אמורה להעביר- הועבר. הבריונות בבתי הספר היא מגיפה והיא שלילית והנה, עוררנו מודעות לתופעה ואוי ואבוי.

סנטנה זאת עוד יציאה הזויה למדי, על אף חיבתי לבריטאנה, אבל גם היא לא נועדה להיות הרבה יותר ממקדמת לשירים שיימכרו טוב באייטונז, כי היי, נאיה שרה מדהים, אתם לא חושבים?

Ayelet 363

New member
עוד משהו קטן בנוגע לסטריאוטיפים בסדרה

בעיקרון כל נושא הסטריאוטיפים כבר הועלה בשרשור אז אין צורך שאפרט וגם הזכרתי אותו קודם, אז רק אגיד ש-
גדול על כל מה שנאמר בנושא (בכללי
על כל השרשור...) אבל רציתי להוסיף שבגלי הנושא אוליי דווקא יותר כואב, כי אם סדרה שידועה בתור תומכת (ואולי אפשר לומר גם מייצגת) בקהילה הגאה משבלת סטריאוטיפים כאלה, אז זה נראה יותר "בסדר", סתם כי גם גלי עושה את זה.

ella xoxo

New member
בכל מקרה אני חושבת שלוקחים את הסדרה הזאת קצת

יותר מידיי ברצינות.

העלית נקודה מעניינת וכך גם הדיון, אבל הסדרה הזאת עושה משהו חמור הרבה יותר מחיזוק ואישור סטריאוטיפים מביכים.

הסדרה מציגה שלל רגשות שטוחים מאוד, ואפילו לא מנסה לתפוס את הרגש האמיתי של הדמות. הדמויות מגוונות והכל, אבל הסדרה כולה מרגישה לי נכה רגשית שזה עצוב. כמו הרבה הפקות אמריקאיות...שמציגות מצבים מעוותים בתפיסתם לעומת המציאות, בשילוב (צבוע למדיי) של ערכים נוצריים למניהם...

הסדרה הזאת פשוט מאשרת את השאיפה למעוך ולפשט הכל.

ואפילו בנושא המוזיקה, יש כמה ביצועים נחמדים, אבל הכל ערוך הרבה יותר מידיי, כבר לא שומעים את הזמר עצמו, והשירים פשוט נרצחים וזה לא נעים לשמוע בטלוויזיה.

עצוב לי שבסדרה בעלת פלטפורמה כזו, והשפעה על כל כך הרבה אנשים, הכל חנוק ומוגבל כל כך. אחרי שאני צופה בפרק, אני מרגישה כאילו צנחה לי האינטליגנציה כמו אינסולין בדם.

לעומת סדרות כמו SKINS UK, האנגלי יענו, שבאמת גורמים לך לחשוב, עוזרות לך להתחנך ברמה מסוימת, ולהרגיש המון.

אני חושבת שהסדרה הזאת אהודה כל כך בקרב בני נוער, משום שכשצופים בה, לא צריך לאמץ את המוח בכלל. הכל קליל פשוט ומובן, וזאת גם הנטייה המוחית של הדור הזה, עם כל החיים המהירים והפרסומות, כל הפרעות הקשב והריכוז שרק הולכות וגדלות...

זה פשוט חבל....

למעלה