GIVING RESPECT

hen chen

New member
GIVING RESPECT

לפני שנה- שנתיים הייתי צופה ביס פלוס ואוהב את קונאן, SNL, איש משפחה- וחשבתי שהם גאוניים. הם עדיין כך. אבל אז הגיעה תוכנית שהשאירה את כולם לאכול את האבק של האבק שלה. ARRESTED DEVELOPMENT. לצערי גיליתי שהתוכנית דשדשה ברייטינג בארה"ב, ובכלל לא להיט בארץ. אני חושב שיותר מדי אנשים ממעיטים בערכה ואפילו לא מציינים את התוכנית בפורום. בגלל שהיא התוכנית הגאונית והמצחיקה ביותר בתולדות הזמן, ובגלל שעוד ארבעה פרקים היא נגמרת סופית
החלטתי לחלוק לה קצת כבוד. אני אשמח עם כל המעריצים של הסדרה יכתבו מה הם אוהבים בה- מה הפרק האהוב עליהם- הדמות- או הקטע. בינתיים למתעניינים הכנתי רשימה של ציטוטים (ציטוט מפרק) של עשרת הפרקים הראשונים. אולי אני אמשיך אחרי זה להשים ציטוטים של שאר הפרקים. אז הנה: Michael: So, this is the magic trick, huh? G.O.B.: “Illusion,” Michael. A “trick” is something a whore does for money [sees kids]... or candy! Michael: Well, I’ll tell you what. I’m going to give you a promotion. Welcome aboard, Mr. Manager. George Michael: Wow. I’m Mr. Manager. Michael: Well, manager; we just say manager. Buster: Wow. We’re just blowing through nap time, aren’t we? G.O.B.: I’ve made a huge mistake. Lucille: Supposedly, Luz had to take her daughter to the hospital. That’s Lupe, her sister. Michael: I hope she’s okay. Lucille: She’s awful. Can barely wash a dish. George, Sr.: Daddy horny, Michael. I haven’t had sex in a month. Michael: You know, you’ve been here two months. George, Sr.: It’s hard to gauge time. Lindsay: He’s a never-nude. Michael: Is that exactly what it sounds like? George, Sr.: Gold Krugerrands. Your mother snuck them in here, stuffed them in energy bar wrappers to keep me from getting strangled in the shower or worse. Lindsay: Stabbed? George, Sr.: In a way Lance: May I help you? Tobias: Oh, I hope so. Um, I’m looking for something that says, “Dad likes leather.” Lance: Something that says, “leather daddy”? Tobias: Oh, is there such a thing? George, Sr.: What time is it? Oh, almost sundown. I have to prepare for the Sabbath. Michael: It’s Tuesday. George, Sr.: Shh.

Tinty

New member
כמות האתרים המצטטים את הסדרה

עצומה, כמו שרק ברשת יכולה להיות. הנה כמה נבחרים: http://www.bluthfamily.com/ http://www.mutantreviewers.com/arrdev.html http://the-op.com/ref/qe2.php?cid=47&sort=rating http://www.imdb.com/title/tt0367279/quotes וחוצמזה, כל משפט שני בסדרה שווה ציטוט, אז לדעתי עדיף לך להשתמש באתרי תסריטים כדי לצטט אותה. אפקטיבי יותר, לא?
http://www.twiztv.com/scripts/arresteddevelopment/

יש עוד כמה סדרות שלא זוכות להערכה..

כמו המלך היל, תא רדום (במיוחד), חדר מורים ועוד...

snier1991

New member
לפי מה שאני יודע חדר מורים דוקא

זכתה לאהבת המבקרים והצופים בבריטניה והמלך היל משעממת ובעלת קצב מאד איטי ועקיצות באות פעם בפרק(בניגוד לרוב סדרות האנימציה) ואני מסכים לגבי תא רדום והייתי מוסיף את הקאמבק

amittzor

New member
אלוהים, איך אפשר להשוות

תא רדום חביבה ותו לא, המלך היל די משעממת. ארסטד דיבלופמנט היא ללא ספק הסדרה המבריקה ביותר שראיתי אי פעם, וכמו רבים כמוה, היא תזכה לכבוד המגיע לה רק לאחר מותה (שלצערנו כבר הגיע). הפרק שהיה השבוע, "Save our bluths", אומנם לא היה מהמבריקים, אבל העקיצות לפרקי sweeps של סדרות אחרות היו מעולות והדיאלוג בין מייקל לג'ורג' עם HBO ו SHOWTIME היה גאונות צרופה.

hen chen

New member
באמת אי אפשר להשוות

ארסטד דוולופמנט מתנשאת גבוה יותר מכולם. כמו שאמרתי, קונאן, SNL, סיינפילד, משפחת סימפסון, איש משפחה- כולם תוכניות גאוניות וטובות. ארסטד דוולופמנט היא בקטגוריה אחרת לגמרי. היא התוכנית שאף קומדיה אחרת לעולם לא תגיע לקצות ציפורני הרגליים. הפרק השבוע אכן היה מלא עקיצות נהדרות! והוא דווקא כן מהמבריקים (כמו כולם)- אפשר לראות זאת רק על פי הכותרת של הפרק- S.O.Bs שזה גם SAVE OUR BLUTHS מה שבעצם מבקש להציל את התוכנית עצמה (פרק שנעשה במיוחד למעריצים ההדוקים) ו SON OF BITCHES- עקיצה לפוקס ולכל התוכניות המפגרות שזוכות לרייטינג גבוה אולי? (איזה מצחיק היה אנדי שגם לו היו שתי תוכניות מצחיקות בפוקס שנזרקו- אחת מהן "חמישייה"- לכן אנדי משחק חמישה אחים בפרק. גאוני!)

snier1991

New member
מי בכלל משוה הוא הוסיף סדרות

שלא זוכות להערכה ואני הוספתי את הקאמבק שדרך אגב הרבה יותר טובה ממשפחה בהפרעה וגם איש משפחה יותר טובה ממנה אף פעם לא הבנתי את ההערצה המוגזמת למשפחה המופרעת(למרות שהעונה השלישית ממש טובה)

hen chen

New member
למרות שאני יודע שאני לעולם לא אשכנע

אני אגיד שאין השוואה בין הקאמבק לארסטד, לטובת ארסטד כמובן(!!!). אני יודע שאני לעולם לא אשכנע אותך. אבל אני בטוח, עד כמה שזה יומרני, שאם תשב עם מישהו שאוהב את הסדרה תגלה שהיא הרבה יותר מצחיקה ממה שאתה חושב ויש עשרות עד מאות בדיחות בפרק שלא הבנת. אל תחשוב שאני אומר את זה בנימה מלגלגת כי התוכנית זכתה על פי כל המבקרים וכל המעריצים שלה לתואר הסדרה המתוחכמת ביותר. בקרב המעריצים זה ידוע שאין דבר כזה צפייה בפרק פעם אחת. אנשים עד היום ממש חוקרים את הפרקים כדי להבין עוד בדיחות. היו מלא בדיחות שהבנתי בפעם השלישית- חמישית שצפיתי בהן- וכשאתה מבין אותן אתה פשוט נשפך על הרצפה. זה לא קשור לזה שהצופים מפגרים, או אני מפגר, זו פשוט תוכנית כל כך חכמה, רב רבדית, שבמשפט אחד גם מאזכרת פרק אחר, גם משמשת כפרודיה לתוכנית אחרת, גם עוקצת את הרשויות, גם משמשת תגובה מצחיקה לדיאלוג, גם משמשת כאירוניה למצב, גם ממשיכה מבנה חוזר באותו פרק, גם מצחיקה בזכות איך שאמרו את המשפט וגם עוד דברים שעדיין לא גילו. דרך אגב, אני ממש לא מגזים. אני אוכל לתת דוגמאות אם מישהו רוצה.

לא יודע-

אני ראיתי את כל העונה של תא רדום ובהחלט זוהי אחת הסדרות היותר טובות שראיתי. אני גם עוקב קבוע אחרי המלך היל והיא ממש לא משעממת. אולי היא איטית יותר מאחרות - אבל זה לא אומר בכלל.

Aviad1987

New member
'המלך היל' סדרה מעולה.

חבל שיס פלוס משאירים אותנו ככה עם שידורים חוזרים במקום לקנות את שאר חמשת העונות(!!) שלא ראינו.

Aviad1987

New member
כואב הלב

כל פעם שאני רואה פרק נוסף (חדש או שידור חוזר) של 'משפחה בהפרעה' אני נזכר בחוסר הצדק הזה. העונה השלישית במיוחד, היא מתעלה על עצמה ועל העונות הקודמות כל פעם מחדש.

Minta

New member
מבריקה מבריקה מבריקה

לצערי, יכולת הצחוק הבלתי מאולץ שלי קצת אבדה בחודשים האחרונים, כך שהנאתי מהעונה השלישית מעט מוגבלת, אבל כשהלך הרוח מתאים ובלוטת הצחוק רגישה למגע, "בהפרעה" מדגדגת אותה כמו שאף אחת אחרת לא יכולה. הפרק Pier Pressure מהעונה הראשונה זכור במיוחד כעילוי. גם בגלל שהיה האחרון שתפס אותי ביום הנכון, אבל בעיקר בזכות האינטרקציה בין צלע השפיות בסדרה, המגולמת להפליא ועונה לשם ג'ורג' מייקל (השני) לבין בני משפחתו, שמספר פלאשבקים בפרק מגלים שיטות חינוך טראומטיות אשר נוסו עליהם ווודאי תרמו להתפתחותם הקלוקלת. קראתי פעם שהפרק הזה נולד מדרישה של בכירים ברשת, לפרק בו מייקל מלמד את בנו לקח (ולינדזי וטוביאס מזדווגים, ג'וב מעלה מופע קסמים מצליח ודובונים חמודים בצבעי פסטל מדלגים על עננים צחורים). לא יודעת אם זה נכון, אבל אם כן, זו דוגמא מצויינת לאופן בו כללים נוקשים ושמרניים מובילים לפעמים ליצירה פורה במיוחד אצל המבקשים למרוד בהם. RESPECT, שלום, ותודה על כל הבננות.

ih10

New member
בהחלט סדרה גדולה, כתיבה מצוינת

וגם ביצוע טוב, יש לי את שתי העונות הראשונות בDVD אז ראיתי אותן מספיק כדי לדעת שאי אפשר ממש לבחור קטע מועדף. מאוד אהבתי את כל רצף הפרקים עם שרליז תרון, זה היה עשוי ממש טוב. גם כל הירידה שלהם על הEXECS עם מייבי עשויה טוב. באמת חבל שהסדרה בוטלה, או שלא, לפעמים עדיף שלוש עונות גדולות מ4, 5 עם ירידה באיכות לקראת הסוף

hen chen

New member
דרך אגב

למרות שאני עדיין חושש מלהיראות האידיוט המושלם- אני אגיד את הדבר הבא. בכל פרק של ארסטד יש אינסוף של בדיחות מצחיקות. אני מבין את רובן וחלק לוקח זמן מה לפענח (או שצריכים לצפות פעמים נוספות בגלל המהירות המסחררת של התוכנית). אבל מדי פעם אני נתקל בבדיחות שלא משנה כמה אני מנסה- אני לא מבין. בהתחלה לא ידעתי שאני מפסיד כל כך הרבה בדיחות, כי לא ידעתי שהן שם... אבל ישנן כמה שאני ממש מצטער שאני לא גר באמריקה ודובר את כל הניבים שבשפה האנגלית הנרחבת... עד היום, למרבה טיפשותי, לא הבנתי את המשפט של טוביאס ב- "מלכה ליום אחד". I’ll be your wingman. (Laughs.) Even if it means me taking a chubby, I will suck it up! אני יודע למה התכוון טוביאס. שהוא יהיה "טייס המשנה" של באסטר, והוא יעשה הכול כדי שבאסטר יצא עם מישהי יפה, גם אם זה אומר לקחת את החברה השמנה שלה- הוא לא יתלונן. אבל הבדיחה היא לא זו. אפשר להבין את זה בדרך אחרת- גסה. אני יכול לדמיין מהי, אבל אני לא מבין איך מגיעים לזה עם המילים במשפט...

למעלה