אז זהו, שזה נגמר, ועכשיו האחריות היא "רק" ל-5 שנים (שזה כנראה 3.5 שנים יותר ממה שהמכשיר יחזיק, אבל גם 25 שנה היה מגוחך). מאוד מפתיע שפלאפון לא הודיעו על השינוי הזה
.
 
ולשאלה המקורית - לדעתי המכשירים האלה שווים מאוד רק אם את סוכנת מכירות של פלאפון שהצלחת למכור את המוצרים הסיניים עם מדבקה של שם אחר ואפליקציות זבל של פלאפון למישהו שלא מבין שלא קונים מכשיר סלולרי אצל המפעילה. אם את רוצה מכשיר סיני, אז קני אותו ישירות מסין.
שמשווק בבלעדיות ברשת קרביץ. כמו ש-"P מובייל" זה מותג של פלאפון שמשווק בבלעדיות ברשת באג, ו-"E מובייל" היה מותג של פלאפון ששווק בבלעדיות ברשת שקם אלקטריק (אם אני לא טועה).
זה לא משנה את העובדה שהמכשיר יגיע עם אפליקציות זבל של פלאפון
ושזה עדיין אומר לקנות מכשיר מפלאפון, על כל המשתמע מכך.
 
יודעת מה, גם אם נשים בצד את הבעייתיות של רכישת מכשיר מהמפעילה, אז עדיין מדובר על מכשיר שיש לו רק יבואן אחד, ואי אפשר (או שאולי אפשר אבל בקושי רב) למצוא לו קייסים ומגני מסך מלבד אלו שפלאפון מביאה, ולא בטוח שיהיו טכנאים שידעו איך לטפל בו. זה לא רק לקנות מכשיר, אלא זה להיכנס למערכת יחסים ארוכה עם פלאפון, וכל זה עבור מכשיר שלפי דעתי הוא לא כזה שוס בכלל.
יש מכשיר שעדיף על שני המכשירים הנ"ל ובמחיר זול יותר...
שיאומי REDMI NOTE 4...
מעבד מדייהטק הליו X20, עם 10 ליבות עם ביצועים מצויינים...
זיכרון 64 גיגה + הרחבה...
RAM 3072...
מסך 5.5 FULL HD באיכות טובה פלוס...
רדיו...
חיישן טביעת אצבעות איכותי בחלק האחורי של המכשיר מתחת למצלמה...
מצלמה 13 מגה פיקסל באיכות סבירה...
מערכת הפעלה מרשמלו...
ממשק MIUI 8 + עברית מלאה...
סוללה 4100 מילי אמפר שעה...
LTE...
רמקול וספיקר בעוצמה טובה...
עוצמת שמע גבוהה באפרכסת...
אפשרי להדליק את המסך ע"י 2 נקישות עליו...
המכשיר עשוי כולו ממתכת...
משקל 175 גרם...