gilera fuoco בעד או נגד

maordichter

New member
gilera fuoco בעד או נגד

שלום חברים,
אני מתחבט כבר כמה שבועות איזה כלי לרכוש.
בהתחלה ההתלבטות היתה בין קטנוע לאופנוע, אבל עכשיו הוחלט שזה יהיה קטנוע.
אני צריך כלי עם מנוע גדול. ונורא התלהבתי מהרעיון שמציג הפוקו.
כך גם המבחנים שלו, נורא מרשימים...

אני אשמח לקבל חוו"ד בעד ונגד. והסבר למה?
כמו כן, הוצאות טיפולים ובעיות מיוחדות.
הכלי שאני שוקל לקנות שנת 2009 עם 40000,
נראה שמור מבחוץ וללא תאונות כלל.
הבנתי שהסחירות של הכלי ברצפה וכך גם המחירים...

בכל מקרה, כל פירוט יעזור.
תודה,
מאור

1cohen

New member
גם תל"ג יכול לשכב...

לא יודע למה התכוונת ב-"הרעיון שמציג הפוקו", יכול רק להניח שהכוונה לתוספת יציבות (ואולי בטיחות) שמוסיף הגלגל השלישי...
ממש במקרה הבוקר הייתי עד לסצנה של תאונה בה היה מעורב פוקו...
אז אמנם נראה שהוא לא נפל לבד (פורד מעוכה מאחור - אצלי במראה, טויוטה דפוקה מלפנים על השוליים, ובתווך פוקו נח לו על צידו) אבל קח בחשבון
שמבחינת כלי רכב אחרים אתה עדיין נחשב דו"ג, אפילו אם אתה תל"ג...
אין לי יותר פרטים על התאונה, מקווה שלרוכב שלום.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

SHLOMY2009

New member
פעם התלבטתי קשות בין הפוקו לסילבר..

פלוסים- גלגל שלישי, אין מה לעשות זה מציל לא מעט פעמים ואפילו פאן גדול! , אולי נוכחות בערך.. , רעש מגניב עם האגזוז הנכון, וזה כל הפלוסים שיש בו לדעתי..
מינוסים- אוו..הו.. טוב אין משקף בכלל אז צריך להוסיף, אין סבל אז צריך להוסיף, אין מקום לרגליים כי חייבים לרכב בתנוחת 90 מעלות, אין יותר מידי תאי איכסון, המנוע חלש מידי למשקל הכלי.. אהה כן ויש את הקטע הגזעני- הוא איטלקי ולא יפני, הבנתם את הקטע, במיוחד שהסילבר שלי ק"מ בודדים לפני 100000 ללא תקלה אחת (!).

סהר דוד

New member
טיפלתי בתאונה זו אתמול

כביש 4, מחלף הדרים.
הרוכב "זיגזג" בין הנתיבים, עומס תנועה כבד, במעבר בין מסלולים הוא נצמד מדי לאחד הרכבים, הרכב נראה ניסה לסטות, פגע בתלתנוע, התלתנוע נדחף ופגע ברכב השני ואז הגיע מאחור הרכב השלישי והשכיב אותו סופית.
הרוכב פונה במצב בינוני (שזה אומר פציעה כואבת ומורכבת). מדובר ברוכב ותיק בעל עשרות שנות נסיון - לא ברור למה היה צריך להכנס בין הרכבים ולעקוף משמאל ומימין.
חברים- סעו בזהירות. כואב לי כל פעם לאסוף את השברים מעל האספלט..

Rיקושט

New member
כן אה? ממתי רוכבים

עוברים בין מכוניות? זה באמת חריג.

אגב,
האם ראית את התאונה או שהתיאור שנתת הוא של עד ראיה?

ז ר ח

New member
לדידו של סהר דוד, להלן האוייב, הקטנועים

תמיד אשמים.

למרות שלמעשה הוא נכשל בלשונו "הרכב פגע בתלת-נוע" וחשף את הסיבה לתאונה....

סהר דוד

New member
עד כמה הרוע שלך יכול להרחיק??

אני כותב מתוך כאב אמיתי. אני עצמי רוכב דו"ג יותר שנים ממה שרוב חברי הפורום חיים. (רק 49 שנים..)
אני , לצערי, רואה בכל שנה עשרות רוכבים שנפגעו בתאונות, ותמיד הרוכב נפגע קשה יותר מנהג פחיות, בין שזו תאונה עצמית ובין שזו התנגשות.
העליתי את הפוסט שלי כקריאת אזהרה. הרוכב בתאונה דלעיל, הינו רוכב רב נסיון , נוהג בכלי "חנוני" משהו, ובכל זאת - במקרה זה נהג בצורה שאינה מתאימה לתנאי הדרך באותו מקום וזמן.
לייחס לי משמעות של "אוייב" -זה בדיוק הפוך ממה שאני ולמה אני כותב כאן.
זה שיום או יומיים בשבוע אני לובש מדי שוטר,לא עושה ממני אנטי-דו"ג.
לענין תאונה זו- תחקור 3 נהגי הפחיות המעורבים בתאונה, מעלה נהיגה לא זהירה של הרוכב עצמו. די נדיר להפגע ולפגוע ביותר מרכב אחד, וכאן יש פגיעה ב ו-מ 3 רכבים.

ז ר ח

New member
אתה כותב מתוך התנשאות ומתוך חוסר הבנה ברור.

מתיאור פעולותיך, המלכודות לדו"גים שאתה תיארת על גבי הפורום, אתה בהחלט אוייב.

ודבר נוסף לגבי הניסיון שבו אתה כ"כ מתהדר:
ראיתי הרבה מתנדבים ותיקים כמוך שמרוב הילת הניסיון שלהם הם מפגינים דרך מחשבה קשיחה וחסרת מעוף.
בדרך זו הניסיון הופך מיתרון לחיסרון. וזה, כך משתקף מהודעותיך המתנשאות, בדיוק מה שקורה לך.

ודרך אגב, פואקו, הוא רחוק מלהיות כלי חנוני.

בועז בר

New member
הפואוקו הוא חנוני כי הוא מוטל"ה,

ו-מוטל'ה >> למי שלא זוכר >> http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=788&MessageId=126552494

נכון לשרשור הזה, דווקא אין במה שסהר דוד כתב שום התנשאות או משהו עקרוני נגדנו הרוכבים,
ואני מאמין לו שכואב לו לראות דו"ג (או תל"ג) מרוסק על הכביש.

אני בטוח שגם אתה רואה לפעמים התנהגות מפגרת של רוכב, שבא לך לפעמים לעצור אותו ולתת לו סטירה או בעיטה בתחת...
ובהקשר של התל"גים - ראיתי כבר כמה פעמים רוכבי תלתים שבטוחים שהגלגל הנוסף נותן להם יציבות אין-סופית,
כאילו אי אפשר ליפול איתו, או להיפגע עליו, והם רוכבים כאילו אלוהים יושב אצלם במושב האחורי...

בועז בר

New member
אופס... שכחתי לשים

פרארי1

New member
לא חסרים בקהילות הדו"ג אנשים שכותבים בהתנשאות

לדברים של חלק מהם מתייחסים כמעט כאל תורה מסיני, לדבריהם של אחרים מתייחסים אחרת, אבל ההתייחסות היא עניינית לדברים הכתובים, לא לכותב.
במקרה של סהר דוד (ומנירוט ועוד) ההתייחסות היא קודם כל להיותם לובשי מדים ורק אחר כך לדברים שהם כותבים (וגם זה לא תמיד) ולכן היא תמיד נגועה בדעות קדומות ולרוב אינה עניינית.

אנחנו משתדלים כאן להגיב תמיד לדברים הכתובים ולא לגופו של כותב.

הנסיך.

New member
שטויות, אין לך מה לקחת את זה קשה מידי

אני דווקא מאוד שמח לקרוא את ההערות שלך, גם אם אני לא מסכים איתן - הן מאירות נושאים באור שונה, ולפעמים מעוררות דיון ומחשבה,
אל תיקח דברים אישית, זה כולה פורום באינטרנט, לא יותר ולא פחות :)

למעלה