Giant T's

meijin007

New member
Giant T's

עשיתי בשביל צה"ל אק"ג, וזה מה שיצא, לפחות ככה טוען הרופא. מישהו יכול להסביר לי על זה קצת? ולתת דוגמא מאק"ג אחר? כי לסרוק את שלי זה סיפור, זה סטריפ ארוווווווווך

MdaMen

New member
רק משער...

לא נראה לי שזה נכון בכלל אבל שיהיה... כמו שאמרו לפניי הגלי T שלך גדולים מהרגיל ומכאן אני יכול לשער רק שלוקח יותר זמן ללב ל"היטען" מחדש או ש"הטעינה" שלו צורכת יותר "חשמל" ולכן הוא חיובי מהרגיל. *מצטער על המונחים שהשתמשתי פשוט לא מצאתי דרך אחרת לתאר את זה.
שתקבל תשובה מהרופא או ממישהו אחר שיודע מה זה אשמח אם תגיד לנו פה מה זה אומר.

MdaMen

New member
עוד משהו קטן.

יעזור אם תרשום בא.ק.ג מה זה כל סטריפ (aVf, V1, V2 וכו'..)

לא מומחית, אבל על רגל אחת:

<30 שניות על EKG> תרשים EKG נורמלי מורכב משלושה גלים: P Wave - הגל הראשון, הקטן מכולם, מראה את התכווצות העליות. QRS Complex - הגל השני, שנראה יותר כמו משולש, מראה את התכווצות החדרים. T Wave - הגל השלישי והאחרון (EKG נקרא, כמובן, משמאל לימין), מייצג את התכווצות החדרים. ב - EKG נורמלי הוא מעט יותר גדול מה - P Wave, בשלך הוא גדול יחסית (EKG נורמלי, לשם השוואה). מה הגורמים וההשלכות הרפואיות של זה (אם יש), אין לי מושג - שאל את הרופא. </30 שניות על EKG> רק בריאות!

amitp

New member
שלום ../images/Emo13.gif

וברוכה הבאה (אני מניח, הרבה משנים כאן כינויים בזמן האחרון...
) רק תיקון קטן - גל ה-T לא מייצג את התרפות החדרים אלא את הרפולריזצייה שלהם (אם תרצי - הטעינה מחדש).

early repolarization

שלום! ככול הנראה (אני לא קרדיולוג), האק"ג שלך מראה מצב שנקרא high take off t waves, או early repolariztion. לפני כמה חודשים דיברנו על הנושא בפורום. ועמית אפילו קישר למספר אתרים שמסבירים את העניין. מאוד מומלץ. הקישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=311&msgid=34952471

amitp

New member
Giant T's

הם בדרך כלל פתולוגיים כשהם מלווים על ידי התארכות מקטע QT ו-PR, ואז הם מעידים בד"כ על הפרעות אלקטרוליטריות. בנוסף Giant T waves (כשבד"כ מדובר על Giant T wave inversion) מופיעים בעוד מגוון של מחלות לבביות (קרדיומיופטיות) וכן עקב נטילת תרופות מסויימות (למשל - אמיודורון). יתכן שבמקרה שלך, בגלל גלים גבוהים באופן כללי באק"ג, הרופא יהיה מעוניין לשלוח אותך לבדיקת אקו על מנת לבדוק את מבנה הלב שלך, למרות שרוב הסיכויים הם כי לא מדובר על פתולוגיה. השאלה היא למה עשית אק"ג בשביל צה"ל מלכתחילה?

meijin007

New member
בשביל גיבוש צוללות

אחת הדרישות שלהם, שאם אני עובר ומגיע למר"י בסוף, אני צריך גם אק"ג (פרשתי אגב) ועשיתי לפני שנה-שנתיים אקו לב והכול היה תקין. גם בשביל צה"ל (מה שזירז מאוד את התור...), אחרי שהיה לי בצו ראשון חשד לרשרוש בלב. רגע, ואצלי יש גם התארכות של מקטעי QT וPR? ויש לי גם גלים גבוהים בלב באופן כלללי? לא הבנתי... בכל מקרה, מצטער שלא מסומן לידים על הסטריפ, אבל ככה קיבלתי את זה, ואני לא רוצה להטעות... ניצלו"ש- במקרה ישבתי אתמול ברכבת מול שני אנשים שמוכרים איזה משהו בשביל צינתורים, ואז הם הראו לי סרט של צינתור, זה נחמד...

amitp

New member
לא,

אצלך מרווחי PR ו-QT תקינים עד כמה שאני רואה. לא נראה לי שיש לך סיבה מיוחדת לדאגה, אבל מומלץ לבקר אצל הרופא ולקבל חוות דעת מוסמכת.

למעלה