Giant AC 2

asp123

New member
Giant AC 2

שלומות !! קיבלתי אופני Giant AC 2 שישבו דיי הרבה זמן בלי לבוא לידי שימוש. יש פה ושם סימנים לשימוש. עכשיו שמתי לב לקצת בעיות... ההילוכים, המנוף הקידמי לא מחליף הילוכים בהתאם להחלפת ההילוכים בגריפ. והפדלים מתנהגים לא כשורה(נשמע מוזר). במצב נורמאלי, פדאלים כשמדוושים בהם אחורה ואז קדימה, אז מאותה הנקודה הם מתחילים להניע את הגלגל. במצב של האופניים, כשמדוושים אחורה, זה לפעמים עושה את זה ולפעמים חוזר את כל הדרך חזרה מאיפה שהתחלתי לדווש אחורה. אה וחסר בורג במנוף הקידמי שמחליף את ההילוכים, באיזור האחורי של המנוף איפה שקצוות משתי הצדדים מתחברים. מפרט טכני: בולמים: קידמי - Rockshox Psylo XC אחורי - Rockshox Pro Deluxe הילוכים: מנוף קידמי : Shimano Deore XT גריפים ומנוף אחורי: SRAM X-7.0 גלגלי שיניים ומוטות פדלים של Prodigy Xc RaceFace Forged. כידון: זרוע אנכית אופקית של Titac. צלע כידון של MonkeyLite CT2. כמו שציינתי למעלה, מחליפי הילוכים דמויי גריפים, SRAM 7.0 מעצורי דיסק של Giant MPH. הוספתי את כל המפרט, כי אני באמת לא יודע מה הפקטורים לטיפול כולל, חוץ מהבעיות שהזכרתי, בשביל שאני יוכל להתחיל לרכב עליהם. תודה מראש על כל עצה ו/או הארה/הערה ! נ.ב. כמה הטיפול יכול לעלות, ואיפה אתם הייתם עושים אותו ?

oferbic

New member
תתחדש! תשובות...

1. כיוון הילוכים הוא לא דבר מסובך ויכול לעלות סביב ה 30 שח בחנות. אם תרצה לעשות את זה לבד יש מדריכים ברשת, ותוכל למצוא אותם גם פה בפורום אם תעשה חיפוש. 2. לגבי הפדלים יש לי הרושם שיש בעיה בפרילוף, אולי כמה טיפות של שמן ישחררו את השיניים שאמורות לנעול אותו. לא הייתי מציע לך לעשות משהו כזה לבד אלא רק בחנות. אם שימון יעזור- מה טוב, אם לא אז יכול לעלות בסביבות ה 100 שח. 3. כשתגיע לחנות תבקש שישימו בורג מתאים, אל תנסה לאלתר. לפי המפרט של האופניים מדובר באופניים מצויינים וכדאי לך לטפל בהם כיאות ולשמור עליהם. אם האופניים לא טופלו הרבה זמן יהיה מומלץ מאוד לטפל בבולמי הזעזועים, גם כדי לשמור על אורך חייהם, וגם כדי שתוכל להפיק מהם את המיטב. מחיר טיפול הוא כ 200 שח לבולם לטיפול בסיסי ( פירוק והחלפת שמנים). בגדול, תן למכונופן לבדוק את הבולמים ולבדוק האם יש בעיות נוספות כמו שרשרת שהתארכה, שמיניות בגלגלים וכד', ותוכל לעשות כבר ישור קו לכל חלקי האופניים אם תרצה. אם תכתוב מאיזה איזור אתה נוכל להמליץ לך על מכונופן.

למעלה