Get A Grip

גיל מ

New member
Get A Grip

אולי הוא ממוסחר, אולי זה לא אירסומית' של שנות ה70, אבל בשבילי Get A Grip תמיד יהיה האלבום הכי יקר לליבי. בכל זאת, זה האלבום הראשון ששמעתי ובגללו קדחת הארוסמית התחילה אצלי. השנה 1992, והחברים חוזרים על אותה נוסחא שעבדה עם אלבום האולפן הקודם שלהם Pump. גם הפעם המפיק הוא ברוס פרייבן והם נעזרים בכותבי-שירים מקצועיים, כתבו בלדות מרגשות, שירי רוק כבדים כמו שרק ארוסמית יכולים. אחרי שנה של הקלטות האלבום יוצא ב20 באפריל 1993 וזוכה לחיבוקו החם של המיינסטרים. עד היום מכר Get A Grip מעל 20 מיליון עותקים ברחבי העולם ולא סתם. זה מתחיל עם קטע ה"אינטרו" המקפיץ שנכתב ע"י סטיבן, ג'ו והצלע השלישית שלהם, כותב השירים – ג'ים וואלנס. הגענו לסינגל הראשון מתוך האלבום Eat The Rich, דווקא הוא לא הצליח כ"כ שיצא, אבל בכל אופן הוא אחד מהשירים הכי טובים באלבום (לפי דעתי כמובן) גם פה סטיבן וג'ו נעזרים בשירותיו של ג'ים וואלנס. את הקליפ שלו אפשר לראות באוסף הוידאו שלהם: Big Ones You Can Look At. ממשיכים עם שיר הנושא מתוך האלבום שמתחיל עם גרעפס (כנראה שתו הרבה משקאות מוגזים) אבל ממשיך עם גיטרות חזקות כמו שג'ו ובראד יודעים – שיר מצוין.. השיר Fever הוא הבא בתור, השיר מדבר על פשוט לעשות חיים, והוא השיר היחידי באלבום שנושא את הקרדיט טיילר/פרי. ארוסמית תמיד חיו על הקצה, אבל בשיר Living on the Edge, הם תוקפים (ביחד עם מארק האדסון) את החברה, ואת כל הנושאים הבוערים שהיו אז ב1993 (דת, גזענות, סקס וכו'). גם הקליפ זכה להצלחה רבה, והכיר לנו את השחקן אדוארד פורלונג (אמריקה איקס). לדעתי זה אחד השירים הכי טובים של ארוסמית בכל הזמנים, וכנראה בגללו אני אוהב אותם. השיר גם זכה בגראמי ב1993 בקטגוריה Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal באלבום יש הרבה שירים יפים שלא מוכרים לקהל הרחב כמו Flesh ו-Can’t Stop Messin שאני אישית נורא נורא אוהב. Walk on Down מראה שג'ו פרי לא פראייר, וגם הוא יודע לשיר אם הוא רק רוצה. Gotta Love It שמזכיר יותר שיר B&R אבל עדיין ארוסמית יודעים לעשות את זה בכל סגנון מוזיקלי. השתיופ פעולה הכי מעניין באלבום הוא עם לני קרביץ שמנגן גיטרות, עוזר בקולות רקע ושותף בכתיבה לשיר Line Up. השיר Shut Up and Dance זכור לכולם מהסרט "עולמו של ווין 2", הלהקה מופיעה בסצנת הסיום עם השיר.

גיל מ

New member
Get A Grip - חלק 2

האלבום יזכר לעד בזכות שלושת השירים המפורסמים ביותר של הלהקה מהאלבום, והם הסיבה שהאלבום הצליח כמו שהוא הצליח. Cryin, Crazy, Amazing – עשו את האלבום למה שהוא, ונהיו להיטי ענק, והכירה את אירוסמית לדור שכבר התחיל לחשוב שקורט קוביין הוא האלוהים החדש. גם טרילוגיית הקליפים שהכירה לעולם את אלישה סילברסטון,, שנקראה במשך חצי עשור "ארוסמית צ'יק", וכמובן גם את ליב טיילר (הבת של...), עשו את העבודה ועד היום הם נחשבים לקליפים מהיפים שנוצרו. את Crazy כתבו סטיבן וג'ו ביחד עם דאסמונד צ'יילד וזכו איתו ב1994 בגראמי בקטגוריית Grammy Award for Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal in. Cryin זכה בתחרות הVMA לשנת 1994 בשלושה פרסים: MTV Video Music Award for Best Video of the Year MTV Video Music Award - Viewer's Choice MTV Video Music Award for Best Group Video הבלדה Amazing נכתב ע"י סטיבן וריצ'י סופה. סטיבן כתב אותו על תקופות בחיים שלו, וזהו מן שיר עידוד, ושיר שנתן תקווה להרבה מעריצים בזמנים הקשים. בשיר משתתף בקולות עוד אורח מכובד - דון הנלי, המתופף והזמר של להקת ה"איגלס".

גיל מ

New member
Get A Grip - חלק 3

את האלבום חותם הקטע האינסטרומנטלי Boogie Man אשר היה מעומד לגראמי בקטגוריית הקטע האינסטורמטלי של השנה (1993), אשר הולחן לא במפתיע על השלישיה המנצחת טיילר-פרי-וואלנס. אסור לשכוח שבסיבוב ההופעות של האלבום, ארוסמית עשות הביקור היחידי לשהם כאן בארץ הקודש. זה קרה ב18 ביוני 1994, שאני הייתי בן 7, טוב נו חבל, היה יכול להיות כיף, אני מתאר לעצמי. אני לא יודע עד כמה הוא היה ממוסחר, אולי פשוט זו הייתה רוח התקופה אז ואנשים עשו ממנו מיינסטרים, אני תמיד עדיין מצליח לשמוע באלבום הזה את ארוסמית במיטבם, גיטרות מכסחות, שירה הכי טובה של סטיבן מאי פעם, ולדעתי האלבום הכי טוב של הלהקה בכל הזמנים, טוב נו כבר אמרתי לכם – זה האלבום הראשון ששמעתי, אז אני לא אובייקטיבי......

Aerosmith2006

New member
אווו כתגובה להכל- השעה מאוחרת

ואני חזרתי מברצלונה ובכל זאת היה נחמד לקרוא. אני גם מאוד אוהבת את GAG, יש חביבים עלי יותר אבל הוא מיוחד, אין ספק.

בָלבָל

New member
נחמד מאוד!

כל הכבוד על ההשקעה גם אצלי זה האלבום הראשון שקניתי.

AeroTom

New member
ח"ח גיל ../images/Emo45.gif

על הביקורת. GAG בשבילי כיום הוא שונה הרבה יותר מאשר פעם. גם אצלי הוא היה האלבום הראשון של הלהקה (כמו לא מעט מעריצים), אבל כיום הוא לא מהאלבומים הכי אהובים עלי בארכיון הלהקה. כמה וכמה שירים לא עברו אצלי את מבחן הזמן באלבום הזה, ואני מוצא את עצמי נהנה מהם קצת פחות מאשר פעם בחרישות הבלתי פוסקות שהיו בתחילת הדרך עם האלבום הזה. כיום השירים האהובים עלי מהאלבום הם כנראה: Fever Eat The Rich Shut Up & Dance אני עדיין חושב שהוא אלבום טוב, בהחלט. אבל כיום לא מעט שירים שם נחשבים אצלי פחות מאשר פעם (וזה לא קורה לי עם כל אלבום. יש לא מעט שירים שבתחילת הדרך מאוד אהבתי והם נשארו כך גם היום). הייתי האמת הרבה יותר שמח לשמוע עוד דעות אישיות שלך על השירים, מאשר עוד פרטים עליהם (שבהחלט מעניינים ומוסיפים
). טוב לראות עוד ביקורת כאן בפורום וגם ראשונה שלך. אשמח מאוד לראות עוד ביקורות שלך על אלבומים אחרים גם בעתיד. כל הכבוד על ההשקעה והכתיבה
כן ירבו

SaintJohn

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif../images/Emo47.gif

סקירה נהדרת, גיל, תודה רבה על ההשקעה הרבה, ועל הוספת הקישורים לוידאוקליפים. הנה כמה תוספות משלי ותיקונים קלים: בסיבוב ההופעות של Get a Grip, שהיה סיבוב ההופעות הארוך ביותר של אירוסמית', אירוסמית' הופיעו בארץ ב-12 ביולי 1994, ולא ב-18/6. הגרעפס שמופיע בתחילת השיר Get a Grip שייך לשיר הקודם, Eat the Rich. כאילו שאחרי שאכלנו את העשירים ואז עושים גרעפס
וסטיבן שילב את זה בהופעות בסוף של ETR. הנושא המרכזי של Livin' on the Edge הוא אכן על הנושאים הבוערים באותו זמן, ובעיקר על ההתפרעויות בלוס אנג'לס ב-1991 שבאו עקב שוטרים שתקפו את רודני קינג. ועוד לגבי LOTE: המילים בשורה הבאה If you can judge a wise man by the color of his skin Then Mister you're a better man than I נלקחו מהשיר Mr. you're a better man than I של ה-Yardbirds כסוג של מחווה ללהקה שנתנה להם המון השראה. ואם בהשראה עסקינן, אז הרצועה האחרונה, Boogie Man נכתבה כמחווה ל-Peter Green. זהו, סיימתי להתקטנן
ונעבור לדעתי האישית על חלק מהשירים: ה-Intro היה אחד הדברים שהדליקו אותי הכי הרבה על האלבום, כי זה היה הדבר הראשון ששמעתי כשהקשבתי לו אחרי שקניתי אותו, וזה עוד היה האלבום הראשון של אירוסמית' שקניתי. פתיחה מגניבה ביותר לאלבום. Livin' on the Edge היה השיר הראשון שהדליק אותי על אירוסמית', הקליפ של השיר היה הראשון שלהם שראיתי, ומאז ומתמיד היה לו מקום של כבוד אצלי ברשימת המועדפים. אחד האהובים עליי ביותר, וכנראה האהוב ביותר מתוך שירי ה-New Shit. Walk on Down הוא בערך באמצע מבחינת הערכה, זה שיר נהדר ואין לי משהו נגדו, אבל שירים כמוהו וגם כמו Gotta Love It ו-Flesh באים לפי דעתי לסגור רווחים בין הסינגלים, שהם לדעתי גולת הכותרת של האלבום. Shut Up & Dance ו-Fever הם האהובים עליי באלבום מבין השירים שאינם סינגלים. Amazing הוא אחד השירים הטובים ביותר שאירוסמית' הוציאו, והטחינה שלו באמצעי התקשורת בתור סינגל עשתה לו עוול. כל אחד כאן מוזמן לתת גם את הביקורת האישית שלו על GAG, וגם על כל אחד מהאלבומים האחרים, איזה שבא לכם. אם יש לכם דעה כלשהי על אחד מהאלבומים של אירוסמית', אז פה זה המקום הכי טוב להעלות אותה. הביקורת הזו תעלה לקטגוריית הביקורות שבמאמרי הפורום, שם נמצאות כל שאר הביקורות הנפלאות שחברי הפורום כתבו. בהחלט כן ירבו יוזמות נהדרות שכאלה

גיל מ

New member
thanks

כן על התאריך של ההופעה לא הייתי בטוח, בהתחלה רשמתי 12 ביולי, כמו שחשבתי, אבל אמרתי שאני אעשה בדיקה נוספת, והיה רשום באיזה אתר את התאריך 18/6, לא נורא...

AeroFan

New member
אחלה ביקורת!

מסכים עם (כמעט) כל מה שאמרת, האלבום הוא מאוד ממסוחר, אם הוא לא היה יוצא או היה מוכר פחות אני די בספק אם בארץ היו יודעים מי הם... אצלי אישית הוא עדיין נמצא איפשהו באמצע באלבומים האהובים עליי שלהם, אבל עדיין אני אוהב את האלבום מאוד וללא ספק אירוסמית' הגיעו באלבומים הזה לשיאם. נהנתי לקרוא!

מרי לי

New member
כל הכבוד ותודה על שהזכרת לי

ואגב אם מישהו זוכר, סוף סוף קניתי את PANDORA'S BOX..... היגיע הזמן, לא

SaintJohn

New member
תתחדשי, מריה../images/Emo45.gif

פנדורה
את מוזמנת להעלות את הרשמים האישיים שלך מהפנדורה שקנית, ונעלה אותם כביקורת למאמרי הפורום

למעלה