gesztenyepure

gesztenyepure

מישהו כתב לא מזמן על GESZTENYPURE את הארמונים קניתי ורוצה להפתיע את המשפחה תודה שבת שלום

טומי*

New member
../images/Emo92.gif מהמתכונים שלנו ../images/Emo26.gif

מתכון: קינוח ערמונים הונגרי (gesztenyepure) קודם כל, וריאציה אישית שלי שהיא קצת יותר קלילה מהגסטנייה פירה הקלאסי: מוס ערמונים: ל-16 מנות, שמתי במיקסר 3 יחידות של מחית ערמונים, 2 שמנת מתוקה ושליש כוס ליקר שוקולד מוצרט. (כל ליקר שוקולד יתאים, אבל ליקר משובח רק מוסיף...). מקציפים היטב עד לקבלת מוס. שמים בגביעים ומזליפים מלמעלה בעזרת שק זילוף שמנת מתוקה מוקצפת היטב וממותקת במקצת. מגרדים קצת שוקולד מריר מעל הקצפת. גסטנייה פירה קלאסי: למעוך את מחית הערמונים היטב בעזרת מזלג, להוסיף ליקר שוקולד משובח ולערבב היטב עד שהמחית חלקה אבל די סמיכה. להכניס לשקית זילוף או לכלי מיוחד שמועך תפוחי אדמה ומוציא אותם דרך חורים בצורת "תולעים" ולזלף בקערה גדולה או בקעריות הגשה אישיות את המחית בצורה של שבלול. להניח ערימה יפה של שמנת מתוקה מוקצפת מלמעלה. זאת למעשה ההגשה ההונגרית הקלאסית. האופציה הראשונה היא במרקם מוסי, והאופציה השניה היא במרקם של פירה סמיך. הערות: אני מכינה את הקינוח ממחית ערמונים שאני קונה או משיגה מבודפשט ונמכרת בצורה של חפיסה שמזכירה חפיסת מרגרינה. נמכרת בכל סופר הונגרי. המחית שנמכרת בארץ שונה ממנה לחלוטין. אפשר להכין בעונת הערמונים מחית דומה. פשוט מבשלים את הערמונים עד לריכוך (קודם חורצים צלב בכל אחד מהערמונים) וטוחנים עם אבקת סוכר ומוסיפים רום ואבקת קקאו. זה המרקם הנכון. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 בתאבון!

אחרי שאמי ז"ל נפטרה

מצאתי המון מחיות של ערמונים מהונגריה מוקפאים במקרר.מכיוון שהיא היתה פעם אחרונה ב1998 ואולי הוחזקו אפילו מלפני אני תוהה אם אפשר עוד להשתמש בהם?

טומי*

New member
לא בטוח כלל שזה עדיין בתוקף../images/Emo18.gif

לא רשום עליו תאריך ?

זה באמת רעיון, פשוט ו

לענין שכחתי להשתכל. חלק זרקתי ביגלל שהיה כל כך הרבה. אם התאריך תקף אשמח לתת לך , לכל משירצה לשימוש .

אז באמת קצת ישן

אין תאריך אבל יש לי חמישה של 250גרם חלק עם רום ווניל אבל כתוב שמחזיק מעמד 12חודש. זה נמצא כל הזמן בהקפאה עמוקה. האם כדאי לנסות אולי עוד טוב?

טומי*

New member
לא נראה לי שכדי לנסות ../images/Emo101.gif

כי המצב בבתי החולים קטסטרופה

jud1001

New member
מילא אם 5 ק"ג ערמונים ../images/Emo41.gif

נופלים לך על הרגל.. אבל גם נופלים וגם מקולקלים????

במיקרה לא במיוחד אוהבת ערמונים

שמרתי אותם ביגלל שאני שומרת על כל דבר. אני שונאת לזרוק דברים ובמיוחד דברים שהורי קנו. קשורה להם באופן רגשי.אבל יכול להיות סכנה בקלקול קיבה.אז עם צער רב אצטרך להיפרד מיהם עוד לפני שיפלו לי על הרגל בפעם הבאה כשאפתח את הפריזר וחוץ מיזה בסך הכל מדברים על קילו ורבע ואולי על חצי רגל ולא על רגל שלימה.

הייתי עושה את הייבוש וההדבקה אבל מה

יהיה עם הריח? עוד לא זרקתי התהליך לוקח זמן וכל רעיון יכובד ובמידת הקבילות ייושם!

orlu

New member
ערמונים.....אני כל שנה נלחמת בשיטת

קילוף וצלייה. השנה הגיע הפתרון אם כי לא לפירה ערמונים או מוס אלא לסתם ערמונים על האש. מחממים תנור לחום גבוה כ 10 דקות טובות. לאחר שחורצים את הערמונים מטפטפים שמן זית על היד ו'מסבנים' עם היד את הערמונים מפזרים מלח גס אם רוצים לא חובה ו-- ההפתעה 5 דקות בתנור. רכים טעימים מחממים... בתאבון

מחית ערמונים עשה במו ידיך

ממש לא מסובך, ומבטיח שנטול חומרי שימור למיניהם. הקילוף כמובן נשאר מתיש אבל ניתן לחסוך אותו ע"י קניית הקלופים הארוזים בוואקום. המתכון של הנס ברטלה ומאוד טעים גם סתם ככה בכפית: מחית ערמונים בסיסית הנס ברטלה/ על השולחן 800 גרם ערמונים קלופים 200 גרם סוכר 400 גרם שמנת מתוקה 50 גרם חמאה 1 מקל וניל 1 ליטר חלב מרתיחים חלב וסוכר עם מקל וניל, יוצקים פנימה את הערמונים וממשיכים לבשל על אש קטנה. מדי פעם מערבבים, עד שהנוזל נספג רובו בערמונים ומתקבלת תערובת סמיכה מאוד. מרסקים בבלנדר, או אם רוצים להקפיד יותר מעבירים דרך מסננת עדינה. מערבבים פנימה שמנת וחמאה. מצננים מכוסה. לאחסן: 5 ימים ללא שמנת, או 3 ימים עם שמנת הערה שלי: במקפיא נשמר כמה חודשים.

למעלה