Gerardo Nunez - Tarifa

Shinkan

New member
Gerardo Nunez - Tarifa

אני צריך ללמוד את הקטע, אבל לא לגמרי, אלא פחות או יותר נגיד ליווי שמבוסס על הקטע. עדיין לא למדתי בולריה, ככה שקשה לי לגשת לקטע, ואמנם אני יכול להוציא אקורדים מסובכים משירים, אבל אם יש דרך יותר פשוטה אני מעדיף אותה... יש למישהו אולי איזה טאב, או תווים של הקטע, או אפילו סתם יודע את הקטע ויכול לתת לי את האקורדים שבו כדי שאני אוכל לקחת את זה משם? תודה מראש.

impetu

New member
אתה קופץ למים עמוקים לפני...

שלמדת לשחות. כל קטע של נוניז הוא קשה ולא למתחילים במיוחד לא בשביל הבולריה הראשונה שלך. צר לי לאכזב אותך. רוב הסיכויים אם תנסה לנגן את זה תאבד את הקומפס (האתגר של להבין את הקופס ולהצליח לנגן את המעברים הקשים של נוניז יותר מדי בשביל מתחיל) וזה לא ישמע קרוב לבולריה. דבר נוסף שאני אומר למתחילים לפני שקופצים לג'אז ולאימפרוביציות מודרניות אחרות צריך לדעת את הבסיס טוב שזה flamenco puro מסורתי וטוב. אתה לא יכול ללמוד לשיר לפני שאתה יודע לדבר. לאחר שניסיתי להניע אותך מלנסות, הרי אני יודע שתנסה בכל זאת... אז ככה, שני האתרים שאני מכור שיש להם הרבה טאבים זה האתר של סל והאתר של קונרד. בשניהם אין את תריפה אבל יש קטעים אחרים של נוניז שאולי יכולים לעזור לך. אתה יכול לכתוב לקונרד ולבקש שיפענח את תריפה. חוץ מזה האוזניים שלך זה הכלי העיקרי לעבוד איתו. נוניז משתמש בהרבה אקורדים מג'אז ו-Inversions מה שמקשה את הפיענוח. דבר ראשון שאתה צריך לפענח זה באיזה סריג הוא שם את הקאפו. אני ממליץ לך לנסות משהו פשוט יותר, תנסה רומבה למשל, ותשתמש progressions מג'אז (גמ לחבר שלך יהיה יותר קל להבין את הקצב).

Shinkan

New member
תודה

תודה על ההמלצות והאתרים :) בכל מקרה, לא כ"כ הבנת את הכוונה שלי.. אני מנסה כל הזמן לשלב פלמנקו וג'אז, עד עכשיו ניסיתי להכניס את הג'אז לפלמנקו... עם הקטע הזה, אחרי שהשמעתי אותו לחבר הזה, אנחנו מנסים להגיע למעין "פשרה" בין 2 הסגנונות... אני יודע שהקטע מאוד קשה בשביל התחלה וכן, אני לא מצליח לקלוט את הקומפס (למרות שאני יכול לנגן ליווי לקטע משום מה, בלי הרבה בעיות), אבל הרעיון הוא לשלב מקצב רגיל, לא 3-3-2-2-2 כמו בפלמנקו, יחד עם מעין מגע פלמנקו... אני לא רוצה לשחק עם הפלמנקו יותר מידי, גם כי חבל, וגם כי אני לא מבין בזה מספיק עדיין. בכל מקרה, כן, האזניים זה הכלי הכי טוב וכבר הצלחתי לפענח את הליווי וחלקים מהסולו, גם הבנתי שאת הקאפו הוא שם על שריג 1... פשוט אני רוצה להספיק ללמוד את הקטע בעקרון עד יום ראשון (לא לנגן ממש את הקטע, אלא רק את החוקים של הקטע). מבחינה טכנית אין לי בעיה אגב, למרות שאני לא שולט בגיטרה עדיין ברמה הזאת, אני שולט בכל הטכניקות עד לרמה מסויימת ואני כן יכול לנגן את הקטע הזה אם מורידים טיפה את המהירות שלו. הבעיה שלי היא הקומפס... אבל אני מתרגל לאט לאט :)

Shinkan

New member
שכחתי לציין...

אם יש לך רעיונות לקטעים דומים, רק יותר פשוטים, משהו שילך טוב עם ג'אז ועדיף במיוחד קטע שהוא באמת שילוב של ג'אז ופלמנקו (משום מה הוא לא יכול לדמיין לעצמו שילוב של ה2 בלי לשמוע), כמו טריפה. עד עכשיו מה שעשינו, זה שהוא נתן לי קטע ג'אז מסויים, לא מסובך יותר מידי, ואני פרטתי אותו בקצב רגיל, בסגנון רומבה-פלמנקו שכזה... והוא פשוט ניגן בסגנון ספרדי, ולא הצליח להתחבר לג'אז כשהוא שמע את הפריטות האלה... עכשיו כשסוף סוף מצאתי קטע שבאמת משלב את ה2, ואפשר ממש לשמוע איך זה היה אצלי בראש עד עכשיו, זה המוצא היחיד שלי וזו הדוגמא היחידה שיש לי לתת לו... אם יש עוד קטעים, אולי קצת יותר קלילים, זה אפילו יהיה יותר טוב. אני באמת מרגיש שהקטע הזה קצת גדול עליי (סביר להניח שגם עליו מאחר והוא לא מנגן פלמנקו), ואני מעדיף שלא להכנס לקטע כזה לפני שאני באמת שולט בפלמנקו יותר טוב...

impetu

New member
תיבדוק את Jazzpena II

CD מצוין של Chano Dominguez (מי שמנגן פסנתר בCalima) עם Gerardo Nunez. זה ככל הנראה תקליט הfusion הכי טוב שאני מכיר בין ג'אז לפלמנקו. יש שם מקצבים שמשלבים את שני הסיגנונות. כמעט כל קטע בתקליט הזה פנינה.

למעלה