Genesis

GeForce 5

New member
פתח מילון עברי אנגלי

קרא שם על משמעות השם ג'נסיס, כמו כן חפש את הערך Off Topic

Nir of GondoliN

New member
ג'נסיס

זו בריאה בלטינית. זה גם שמו של ספר בראשית באנגלית, זה גם שמה של להקה נידחת שעשתה פופ מתקתק בשנות השמונים. וניגנה כמה אקורדים נחמדים לפני זה.

giloni

New member
תיקונים קטנים וקטנוניים

אבל חשובים לצורך השכלתו של הדור הצעיר צמא הדעת: Genesis זה אמנם שמו של ספר בראשית בכל שפות המערב, אבל המלה (מה לעשות) היא לא לטינית אלא יוונית ותרגומה המדוייק אינו בראשית אלא יצירה, או בריאה. אילו לא היתה זו הלהקה שבראה את אהבת המוסיקה אצלי, לא הייתי מתעקש על כאלה זוטות. יקי

giloni

New member
ועוד תוספת

גם במקורותנו נקרא ספר בראשית לעיתים קרובות "ספר יצירה". זהו. מעכשיו רק מוסיקה. יקי

Nir of GondoliN

New member
אם אני לא טועה

הלטינית התפתחה והושפעה מהיוונית. אז הם בטח שאלו כמה מילים.

giloni

New member
אתה לא טועה

ובאמת זו אחת מהמילים. הבעייה מתחילה עם זה שאנשים משום מה משוכנעים שכששייקספיר כתב את חלום ליל קיץ, היוונים והרומים עוד היו על העצים. בעולם שהאנגלית הפכה בו לשפה בינלאומית (כמו שהיתה הצרפתית במאה ה 19)רק במחצית השנייה של המאה ה 20, אנשים נוטים לשכוח שבמשך למעלה מאלף שנה היוונית והלטינית משלו ברמה ואוצר המלים של האנגלית, גרמנית, צרפתית, ספרדית וכו', היה הרבה יותר דל אלמלא ירדו היוונים והרומים מהעצים ולימדו את השבטים הפרנקים, הגותים, הקלטים והסכסונים כמה מלים (בערך 70 אחוז מאוצר המלים, בממוצע!), וגם העניקו להם אלף-בית כדי שיוכלו לכתוב, כשילמדו, את אגדות הניבלונגים והארתורים שלהם. את זה, כשמקשיבים לרוק, ובעיקר לרוק מתקדם שמבסס הרבה מאד מעולם הדימויים שלו על התרבות הקלאסית, רצוי לדעת. יקי

giloni

New member
כאן אתה טועה

יש לי מזה מספיק ביום-יום. אני כאן דווקא כדי ללמוד והאמן לי שמאז שאני מבקר כאן, למדתי הרבה יותר ממה שלימדתי. כל הכיף זה ללמוד דברים חדשים ולהווכח שתמיד יש מישהו שיודע מה שאתה לא יודע. וחוץ מזה, בוא נעזוב את ההוראה ונתמקד במוסיקה יקי

למעלה