Genesis - שאלה

gadirussak

New member
לא משהו

שמעתי מספר פעמים כל אחד מהאלבומים שלהם, ניסיתי בכוח לאהוב אותם, חרשתי המון פעמים על סלינג אינגלנד ועל פוקסטרוט... והכל רק כדי להבין... מה העניין. והיום הגעתי למסקנה שלא משנה מה אעשה - הלהקה הזאת גרועה *בעיני* ולעולם לא אבין מה כל ההתלהבות מהם. אני חושב שהמוסיקה שלהם לוקה בהלחנה גרועה, שחברי הלהקה כלל לא נשמעים טוב בנגינתם, קשה לי למצוא את הרגש במוסיקה שלהם וקשה לי להתחבר לכל הסגנון שלהם, שברובו משעמם ומציק והכי גרוע - הקול של פיטר גבריאל פשוט דוחה אותי. לעומת זאת, כשראיתי את הדיוידי החדש שלהם וראיתי את פיטר גבריאל בלייב, הצלחתי להבין חלקית למה החבר'ה התלהבו מהם אז, בתקופה ההיא, עם כל הכריזמה הזאת! אין זה אומר שזו להקה גרועה, אבל אני באופן אישי הרמתי ידיים לגביהם ואני מרשה לעצמי לבוז להם מכל הבחינות, ואפילו להמליץ לאנשים שהקשיבו להם פעמים אחדות ולא אהבו - לזנוח אותם ולהפסיק לנסות, כי זה בזבוז זמן. מי שאוהב אותם, צריך לאהוב אותם כבר בהתחלה. אולי המוזיקה שלהם נשגבת מבינתי ומבינתם של רבים נוספים שלא מסוגלים להאזין לג'נסיס אבל חיים על אינפוזיה של יס, ודגג, ג'נטל ג'יאנט, קאמל ושאר הקלאסיקות של התקופה. לא חסרים כאלה שאוהבים פרוג ולא אוהבים את ג'נסיס. זה עניין של טעם, ואם לא אוהבים, אין טעם לנסות בכוח. לפחות לא במקרה של ג'נסיס, כי אצל ודגג זה כן עובד :)

FunkyMonk

New member
המלצה לי אליך

אם רק תקרא את המילים ותראה על מה הן מדברות, זה יפתח בפניך "עולם חדש של ג'נסיס". ג'נסיס היא להקת בלדות, לא עוד שירים פשוטים ללא משמעות, אלא בלדות עמוקות וארוכות בעלות משמעות, לפעמים יומיומית ולפעמים לא מציאותית. כל שיר הוא סיפור מלא. ד"א, מישהו יודע האם Fountion of Salamcis הינו סיפור מהמיתולוגיה היוונית או משו?

gadirussak

New member
הבחנתי בכך

כשצפיתי בדיוידי המדובר שלהם, זה נתן לי פרספקטיבה מסויימת על המילים, בעיקר בזכות האופן שבו גבריאל "שיחק" אותן. אני מבין למה אתה מתכוון, ואף מסכים איתך - הם מלאים בהומור ובציניות בריטית והמילים אכן עמוקות. אבל מצד שני, כל האנגליות הזאת שלהם, זה דבר שמדבר בעיקר אל בריטים ואל אנשים שמאוד בקיאים בהלך הרוח האנגלי. בכנות אני אומר שאני פשוט לא מבין מה הם רוצים להגיד, לא מבין את ההומור ולא מבין את המסרים. וכן, אני מאוד אוהב את מונטי פייתון והם מצחיקים אותי עד זוב דם. לדעתי זה כמו לקחת אזרח בריטי תמים, ללמד אותו קצת עברית ואז להשמיע לו את שיריו של מאיר אריאל - על כל המורכבות הלשונית שלהם וכל הישראליות שהם מכילים - דבר שרק ישראלים יוכלו להבין.

FunkyMonk

New member
אולי אני בריטי?

כיוון שאני מעדיף שירים של בריטים על גבי ישראלים. כמובן שאני לא מבין את כל ההומור, יש כמה ששמורים לבריטים, למשל, לא הבנתי את משחק המילים של Nursery Crime עד שאבא שלי הסביר לי. בכל זאת אני רואה יותר עומק במילים שלהם מאשר של זמרים ישראליים, דוגמת משינה ואביב גפן (שיש להם שירים חביבים, לא מעולים). אם כי אני לא בטוח שאני מבין לגמרי (בעצם, אני בטוח שאני לא מבין לגמרי, אפילו בקושי). אבל עדיין, השירה, הביצוע, המילים. אחחחח ג'נסיס, חבל שהם נהרסו...

gadirussak

New member
'תה לא מבין 'תי

קודם כל, הדוגמאות שהבאת של אביב גפן ומשינה הן ממש לא לעניין, אלה "אמנים" שמייצגים מבחינתי את כל מה שרע ברוק הישראלי. ואני לא מדבר כאן על כל המוזיקה, השירה והתרבות הבריטית, שאני מאוד מעריך, אלא על ג'נסיס באופן ספציפי. להגיד שהמילים שלהם עמוקות יותר מהמילים של משינה ואביב גפן זו לא חוכמה, מצאת לעצמך את המחנה המשותף הנמוך ביותר ברוק הישראלי להשוות אליו. כמו כן, אני לא מדבר על שירים אלא על שירה. כשהזכרתי את מאיר אריאל, התכוונתי אליו כאל משורר/תמלילן, בין הטובים שנראו בארץ. אבל אני אוכל בקלות להבין אזרח בריטי שיקרא את המילים האלה וכל ההומור, הציניות והאיזכורים שדורשים בקיאות בהלך הרוח היהודי והישראלי לא יגידו לו כלום ויחשוב שהוא משעמם ולא יהנה מיצירותיו. באותו אופן אני מניח שהמילים של פיטר גבריאל פונות בעיקר אל הקהל הריטי - ולכן רק מעט מאוד מהן אני מבין... מה יכול להיות יותר בריטי מאשר להתחיל לשרוק, באחד הקדימונים לשיר בהופעה, את השיר Jerusalem? (אגב, אני רק יודע שהוא מאוד קשור למולדת האנגלית רק שאני לא יודע מה הוא בדיוק, המנון הצבא או משהו כזה? סליחה על הבורות). זה סוג של בריטיות מוגזמת שיכולה להיות מובנת רק על ידי בריטים (או בקיאים בהלך הרוח שלהם), כפי שרבים משיריו של מאיר אריאל (או משוררים ידועים אחרים) פונים אל הקהל הישראלי/יהודי. תן לי לגור חודש-חודשיים-שנה-שנתיים באנגליה, ואז לשמוע את ג'נסיס, ואז אני בטוח שאתאהב בהם. או שפשוט תהיה לי סבלנות מתישהו ואחרוש עליהם עוד קצת עם המילים עד שאבין הכל ואז אולי גם אוהב אותם :)

amit7349369

New member
selling

selling הוא ללא כל ספק האלבום הכי טוב שיצא לגנסיס ,השמיעה-חובה. כל מה שבא אחרי האלבום הזה זה בעיקר שירי פופ זולים והמוניים.

למעלה