geen או niet

selashani

New member
geen או niet

האם מישהו יודע להסביר לי איך אני יודעת מה מהם אני צריכה לשים וגם איך אני יודעת איפה במשפט לשבץ את זה? בבקשה תעזרווווו ליי! אני משום מה לא מצליחה לשבץ את זה במקום הנכון!!

Fair game

New member
לא הבנתי למה בדיוק התכוונת

Geen-אין לדוגמא המשפט אין בעיה-Geen probleem niet-לא.פשוט המילה לא

selashani

New member
הבנתי שזה לא בדיוק ככה כי

אם ככה למה אומרים: ik spreek geen Nederlands איפה "אין" נכנס פה? או אם יש שאלה - is Engels een moeilijke taal? עונים - nee, Engels is geen moeilijke taal ומצד שני כששואלים - is Nederland moeilijk? עונים - nee, Nederlands is niet moeilijk והשאלה השניה שלי היא איך אני יודעת איפה לשים את המילה הזאת בתוך המשפט. דוגמא: Nee, ik ken de student uit Engeland niet. איך בעצם אני יודעת שה- niet באה בסוף ולא אחרי ken. תודה, שני

erendiz

New member
פחות או יותר כך:

1. geen משמשת לשלילת שם עצם "כללי" או לא מיודע. קל לדעת אם שם העצם לא מיודע לפי התווית שמופיעה לפניו במשפט ה"חיובי": אם היא een, או אם לא מופיעה תווית בכלל, הרי שבשלילה משתמשים ב geen. נשתמש בדוגמאות שהבאת: ik spreek geen Nederlands - בצורת החיוב: ik spreek Nederlands - המילה Nederlands איננה מלווה בתווית een או תווית כלשהי, לכן בשלילה משתמשים בgeen Engels is een moeilijke taal - התווית המופיעה לפני moeilijke taal היא een, ולכן בשלילה משתמשים ב geen - חשוב להדגיש שכאן השלילה היא לא של שם התואר moeilijke, אלא של שם העצם המלווה בתיאור moeilijke taal - שפה קשה. במשפט Nederlands is niet moeilijk השלילה היא לא של שם עצם, אלא של שם תואר, לכן אין משתמשים ב geen. 2. ודוגמה הפוכה: ik lees het boek. כאן השם "ספר" מיודע ע"י תווית היידוע het, ולכן בשלילה: ik lees het boek niet. לשאלתך השנייה: אם את שוללת פועל שיש לו במשפט מושא ישיר, ה niet יבוא לאחר המושא הישיר, כמו במשפט הקודם: ik lees het boek niet, או כמו במשפט ik ken de student uit Engeland niet. אם השלילה מתייחס לפועל שלאחריו מושא עקיף, ה niet ייכתב מיד לאחר הפועל: Ik ga niet naar school, praat niet tegen me וכו'.

smaak

New member
תענוג לקרוא אותך!!

אתה מרענן לי מידע משיעורי הולנדית (כבר כמעט שנה שלא נמצאת בלימודים..)!

erendiz

New member
חן חן ../images/Emo13.gif

גם אני למדתי פעם.. לפני 15 שנים בערך..

forglemmigej

New member
יש לי שאלה אליך ביטה

אני לומדת עכשו גרמנית האם geen מקביל לkine בגרמנית כלומר none באנגלית למשל Ich spreche kine Deutsch והאם niet מקביל ל-nien בגרמנית Nien,ich versteht kine Deutsch בהנחה שאתה דובר או מבין או לומד גרמנית פשוט השפות די דומות. סליחה על הפריצה לשידור..

erendiz

New member
בבקשה:

כן, ה geen מקביל ל kein הגרמני (על שלל נטיותיו - שהרי בגרמנית הכל הרבה יותר מסובך
), ו niet מקביל ל nicht הגרמני. מקבילו ההולנדי של ה nein הגרמני הוא nee.

forglemmigej

New member
דָנְקֶה

כן צריך לזכור הרבה אבל זה נחמד להסתובב ביבשת ולדבר בשפת הילידים לא כולם שולטים באנגלית.

smaak

New member
הבדלים עיקריים בין niet ו- geen-מאוד בגדול

ההבדל הגדול בין geen ו- niet הוא ביחס למה הם נאמרים. geen מתייחס בעיקר לשמות עצם (כולל שפות), וniet לפעלים ושמות תואר. אבל, חשוב לשים לב, תלוי בשימוש במשפט ובהקשר, כי אז בהחלט יש שינויים בכלל: ik eet geen appel- אני לא אוכל תפוח. לעומת זאת, כשיש לפני שם העצם מילת שייכות, זה משתנה: ik eet die appel niet- אני לא אוכל את התפוח הזה. דוגמאות נוספות: ze kan geen appartement huren - יש לך במשפט גם פועל, גם שם עצם- השימוש הנכון הוא geen. ik vind de weg niet - השלילה מתייחסת לפועל- ולכן niet. אם התרגיל שאת מנסה לפתור הוא פשוט- רק לבחור אחת משתי המילים- לכי לפי החוק הראשוני שכתבתי. ובאופן כללי, בהולנדית, תמיד עדיף לכתוב את הזמנים לפני הפועל- ik ga vanavond niet zwemmen. מקווה שעזרתי מעט.

למעלה