gcc, gpc, rhide

gcc, gpc, rhide

שלום לכולם, נסיתי לצבור קצת נסיון בתכנות בכלים של gnu, ולכן התקנתי את חבילת djgpp לדוס. בתור ממשק IDE התקנתי את rhide. יש לי כמה בעיות: 1. אין לי עזרה בכלל - לא ל-ide עצמו ב-F1, שאז הוא כותב שחסר קובץ rhide, ולא למילים בשפת התכנות. כמובן שהורדתי את הכל מהאינטרנט ועקבתי אחר הוראות ההתקנה. 2. אין לי Debug לפסקל. המקשים F4 ו-F8 מריצים את התוכנית כרגיל. 3. קבצי ה-EXE יוצאים ענקיים - תוכנית "Hello world" פשוטה תפסה כמה מאות KB. 4. זה יותר ענין של חוסר ידע, אבל ממה שקראתי הבנתי שהכל פועל במצב DPMI - גם כלי התכנות והקומפיילרים, וגם קבצי ה-EXE בעצמם. מה זה בדיוק מצב DPMI, ומהם היתרונות לקבצי EXE שרצים במצב זה? תודה מראש לכולם!

vinney

Well-known member
למה עשית את כל אלה?

מה רע לך ב IDE של turbo pascal או free pascal? DPMI זה דרייבר לעבודה ב protected mode, כמדומני, המצאה של עולם הדוס כשמערכת ההפעלה עבדה ב real mode, אבל רצו את מרחב הזכרון המלא. ותקנו אותי אם אני טועה. לגבי debug, אני לא מכיר את rhide, אבל אם בכלי GNU עסקינן, תתקין gdb.

IP yuval

New member
הכלים של גנו

נועדו ליצור מערכת הפעלה חופשית לגמרי. לכן, יכול להיות שהם עובדים פחות טוב על חלונות, מאשר לינוקס (לא נסיתי אותם עם חלונות). rhide היא סיביבת עבודה שנועה לחקות את הסביבות דוס הישנות של בורלנד, טורבו פסקל. רוב המתכנתים יסכימו שכדאי להשתמש או בעורך טקסט טוב (emacs,vim) או בסביבת עבודה רצינית יותר (Kdevelop,Anjuta). בשביל להתנסות עם הכלים של גנו אתה יכול להוריד את הרגסה החדשה של קזיקס או כנרת, שמיועדת לתלמידים שלומדים פסקל. לפי מה שקראתי, הדיבאגר gdb לא תומך בפסקל, אבל אני לא יודע עד כמה זה מפריע ליכולת שלו. rhide תומך בכל השפות (פשוט משנים מהדר), אז אני לא חושב שיהיה לו "עזרה" לשפה מסויימת.

erezsh

New member
שלום

1. כתוב בשורת הפקודה info 2. כמו שאמרו, gdb אמור לעבוד.. 3. זאת מכיוון שזהו קובץ שרץ ב-protected-mode על real-mode ולכן מכיל הרבה מאוד דברים שקבצי חלונות לא צריכים להכיל. אבל, למזלך, זוהי תוספת חד פעמית. כמו שה-FAQ של DJGPP אומר: ככל שהקובץ שלך יהיה יותר גדול, היחס בינו לבין ה-bloatness שלו יהיה יותר קטן. 4. כמו שענו לך, מדובר פה על מנהלי protected-mode. אני מציע לך להיכנס לאתר של DJGPP ולקרוא את כל ה FAQ.

למעלה