Gay zone

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
Gay zone ../images/Emo34.gif

אני מצרפת קישור לכתבה מהאובזרבר של היום על הצעה להקים אזור גאה בלב ממלכת הרדנקס הרפובליקנים. זה העלה לי כל מיני מחשבות לראש. במקומות כאלו חיים גאים מתנהלים בעיקר בסתר. הליכה בראש זקוף באופן הפגנתי, שהיא גם הפיכת הקונבנציה של סודיות על ראשה, היא לדעתי דרך אמיצה ומצויינת להלחם נגד אפלייה ודעות קדומות. וגם מפחיד אותי לחשוב למה זה יכול לגרום במקום עשיר בפסיכופטים/ימניים/דתיים/קיצוניים כמו Middle America. אבל מה שזה הכי עושה לי, זה להזכיר לי איך פה בהולנד למשל יש הרבה אנשים שאומרים שאין צורך יותר בפרייד ובהפגנתיות, כי אנחנו שווים וצריך פשוט להעלם בתוך ההמון. זה תמיד צורם לי לשמוע דברים כאלו (ולרגע סוטה מהנושא קצת: קראתי בשבוע שעבר מילים דומות ממשהו ישראלי על הארץ - laugh? כמעט עשיתי פיפי במכנסיים...). זה מראה לי הרבה דברים: חוסר אמפטיה לגבי אחרים והשערה שברגע שאת/ה הגעת למצב מסויים אז כולם באותו המצב, חוסר מודעות למצב האמיתי של רבים אפילו במקום כמו הולנד, ואפילו מן שחצנות/שאננות כזאת שאומרת לי The lady doth protest too much (שהאמת אולי בעצם הפוכה וזאת מין הפגנתיות שמנסה להסוות את זה). מה גם, שלעיתים אנשים שאומרים דברים כאלו הם אלו שמוחים בקול הכי רם על זה שאוחצ'ות עושים להומואים שם רע ועוד פנינים כאלו, שזאת פשוט הומופוביה מופנמת. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד בדרכי המבולבלת הרגילה הוא שעוד רחוק מאוד היום שבו נוכל לנוח על הזרים שלנו ולאמר ש-the battle has been won ועד אז יש מקום לפרייד ולאזורים גאים. עד היום אני זוכרת את הפעם הראשונה שהלכתי לפרייד (בלונדון, בימים שזה היה עדיין ארוע ציבורי חינם): זה היה כל כך מרגש כבר ברכבת התחתית - מלא הומואים ולסביות קולניים בהפגנתיות. וכשיצאתי מהתחנה לתוך ים של אנשים ללא סטרייט על האופק פשוט עלו לי דמעות. ההרגשה - אפילו לרגע - של לא להיות מיעוט נותנת כל כך הרבה כוח שאסור שתעלם. מה דעתכם?

itay82

New member
Same debates

in Sweden are also very frequent. But then again, a lesbian cafe in sthlm was burnt to the ground two months ago, not becaue one of the gals left her cigarr litten. On the other hand, I understand people who want to do everything in order to avoid fighting or avoiding conflicts. In Sweden it's popular on every possible level. You're also talking about "not being a minority". The thing is that gays will always be a minority, whether accepted or not. The only thing is that it's a minority which has to fight for every single possible right, nothing less. The other thing is that gay society is not the straight one, and even though they should have exactly the same options and rights, I found it extremely annoying when I see gay guys trying to do every popular trick in the book in order to show how "straight" and "normal" they actually are.

למעלה