gated community

english french

New member
gated community

he went to school by himself in his home in a quiet street inside a gated community זה משפט מתוך ספר לבני הנעורים. הבעייה העיקרית שלי היא עם אותה קהילה סגורה, אבל המשפט בכלל מקשה עלי- אם ישנן הצעות הן יתקבלו בברכה... (הנער הגיבור לומד בבית- זה חינוך ביתי) תודה!

Fanja

New member
well...

gated community לא הייתי מתרגמת לקהילה סגורה אלא לשכונה סגורה ואז לע"ד יהיה יותר ברור לאיזו "סגירות" הכוונה. לי דווקא לא ברור מה זה in his home/ אולי חסרה שם מילה כמו in his home town ?

דורית1045

New member
הוא לומד בבית, בהומסקולינג, לבדו, אם הבנתי

נכון. ../images/Emo45.gifלשכונה סגורה

english french

New member
הוא אכן לומד בהומסקולינג, אבל...

אני לא יודעת בנוגע לשכונה סגורה- מישהו אמר לי שהפירוש הוא שכונה יוקרתית מוקפת גדר עם שומר בכניסה... פרשנות טובה אך לא תרגום קצר קולע ומשביע רצון... ניסיון התרגום שלי הוא כדלקמן: הוא היה התלמיד היחיד בביה"ס שהיה בביתו שלו, ברחוב שקט בתוך שכונת יוקרה סגורה האם זה זורם? האם זה מעביר את תחושת המחנק/ סגירות/ בדידות? תודה על ההצעות

londoner1

New member
זה בדיוק הפירוש של "גייטד קומיוניטי".

תחשבי גבעת אנדרומדה ביפו, או כל מיני פרויקטים דומים בארץ.

דורית1045

New member
זה מעביר אולי

הייתי כותבת בשינוי קל (המילה לבדו חביבה עלי ומעבירה מאד את הבדידות) הוא היה התלמיד היחיד שהלך לבית ספר בביתו שלו, לבדו, ברחוב שקט בשכונת יוקרה סגורה

atshus

New member
מה עם שכונה מגודרת? ואם סגורה אז מה לגבי

סגורה ומסוגרת?

Fanja

New member
זהו. שהיא לאו דווקא מסוגרת. היא סגורה. יש שער

atshus

New member
כן, אבל בעולם כיום מדובר בקהילות שהסגירות

שלהן מוצאת את ביטויה בסגירה שלהן. הווי אומר, שכונות מגודרות שיש הפרדה רבה בינן לבין מה שמסביבן, וששעריהן ושומריהן רק נותנים ביטוי מודגש לכך. לונדונר נתן קודם את הדוג' של אנדרומדה ביפו שאין כמעט כל יחסים בין תושביה לתושביה המקומיים של יפו (שבשם הפרוייקטים הנדלניים הלאה מגרשים אותם כעת מבתיהם, כדי שבעתיד לא יצטרכו העשירים גדרות ושומרים... אבל אני יודע, בלי פוליטיקה).

Fanja

New member
ממה שהבנתי מהקשר שניתן, הכוונה רק למקום סגור,

בלי משמעויות פוליטיות או סוציאיות מרחיקות לכת ../images/Emo13.gif

atshus

New member
טוב, ניתן לאנגלו-צרפתיה (כמו שיפתח מכנה אותה)

להחליט.

למעלה