Gain

Gain

מה אני צריך לעשות בכדי לנצל את המתכת מאחורי האקסס פויינט שם לתת לי קצת db לכיוון מסויים? אני לא צריך הרבה.

4Z1PF

New member
משטח שטוח

משטח מתכת כפי שאתה מראה יגרום להחלשת השדה האלקטרומגנטי עקב מופעים לא זהים בין הגל שמתפשט ישירות מהאנטנה לזה שחוזר ממשטח המתכת. כדי שההחזר יהיה באותו המופע יש להשתמש במשטח פרבולי כאשר האנטנה נמצאת בנקודת המוקד של הפרבולה. קיימת אפשרות לבנות אנטנות בבניה עצמית ואת התוצאות להשוות לאנטנה המקורית. דוגמה לכך הן "אנטנת פינה" או "אנטנת קופסת קפה" צילום של אחת כזו מצורף בתמונות.

4Z1PF

New member
מבט פנימה

בתוך הקופסה ניתן לראות את הרבע אורך גל. המרחקים לדפנות הם כמובן קריטיים

4Z1PF

New member
מדוע זה יכול להוסיף הגבר

במבט ראשון מתכת זו יכולה להזיק יותר מאשר להואיל.

zukik

New member
לא ממש מדעי אבל ...

שים את שאנטנה של ה ACCESS POINT מרוחקת בערך רבע גל מהמתכת זה יותר 3 וחצי סמ ואז תקבל קצת יותר שבח לכוון האנטמה כי המתכת תשמש מעין מראה לגלים

4z5rz

New member
אחחח, איפה הימים

זוקיק, איפה הימים שמדדנו רבע אורך גל ב- UHF עם כף היד... אוהד.

כן אני יודע שיש בפרבולה

את עניין ה"פוקוס" חשבתי שגם כאן יש דבר כזה... לא מבין הרבה באנטנות. בכל אופן, אני אשנה את קונפיגורציית העבודה. עכשיו אני צריך אתכם בעניין טרמי: אעשה לאקסס פויינט אנטנה חיצונית. שכך המתכת לא תפריע. כפי שאתם רואים יש מתכת ברצפת הקופסה. ס"מ מעל האקסס פויינט (שיושב על הרצפה) באה עוד לוחית מתכת כזו. ומעליה מכסה הפלסטיק האטום. כך יוצא, שהאקסס פויינט נמצא בין שני לוחיות מתכת כשהקופסה סגורה (מבחוץ הקופסה היא פלסטיק) האם מבחינת חום זה טוב? או שלהוציא את לוחיות המתכת לגמרי מקופסת הפלסטיק? האם "כלוב" המתכת שבו האקסס פויינט ישכב בעצם יספוג את החום? או שעדיף בלעדיו?

zukik

New member
היו ימים

שהאגודה והחובבים הי שוים משהוא (האמת אני מתגעגע אליהם) היום חובב לחובב זאב.....

4z5ca

New member
להזכירכם רבע אורך גל ב UHF זה...

17 ס"מ. "מדדתם אנטנות" ביד....אהא....
תדהר

4eib

New member
זוקיק

אתה ממש פעיל פה מה קורה? חזרת לפעילות? איתן 4z7eib

zukik

New member
תמיד היתי פעיל

אמנם לא בשידור ... ולא מזמן מצאתי את הפורום פה במקרה כאן לא חוסמים ואין ד"ר ברלה ......

ברלה זה הבחור שממסר למטוסים?

ושמישהו יעזור לי שם למעלה בבקשה בקשר לעניין הטרמי.

עוז מ

New member
אתה עדיין חי בעידן ברלה ??

הרי הבחור נתפס לפני 13 או 14 שנים. מה קורה זוקיק יש ברלה חדש "ד"ד ברל...הר ד"ר...לגולף אוסקר..יש ארונות מתים בבית..."

4z5ca

New member
לא ממש

סתם באוויר ? מחובר לאדמה או לא ? מה גודל המשטח ? אני חושב שזה לא יועיל הרבה. אולי יעשה איזה נול קטן מאחורה ואלומות מוזרות מקדימה. תדהר

למעלה