G3 או D300

zohar_o

New member
G3 או D300

שלום לכולם אני צריך עזרה בבחירת מצלמה דיגיטאלית כיום אני מצלם בריביל 2000 (EOS300) ואני מאוד מרוצה (עדשת קנון 28-105 ) אני מעוניין במצלמה בעיקר לצילומי משפחה וטיולים וכן אופציית הוידאו חביבה אע"פ שהאיכות לא משהו (ככה אומרים) אני יודע ששתי המצלמות הם בקבוצות שונות וכן בפער מחיר של כ350 $ אך האם ההשקעה כדאית לדעתכם? האם התמונות בריבל הדיגיטאלית תהיה באיכות הרבה יותר גבוה? אני קצת חושש להוציא סכום כזה על מצלמה שבעוד כשנתיים תהייה מיושנת תודה מראש זוהר

LazyGecko

New member
ה 300D אוכלת כל קומפקטית - אבל

זה לא אותה חיה . נקודות למחשבה : ל 300D אין וידאו או LIVE PREVIEW היא יותר גדולה וכבדה (עם עדשות) ההוצאה לא נגמרת בגוף. צריך כרטיס זיכרון גדול - 6MP מוציא קבצים גדולים. תקנה את עדשת הקיט הרחבה. מהר מאוד תרצה עדשות יותר טובות. פלאש חיצוני פותח עולם חדש של אפשרויות.

zohar_o

New member
G3

מה עם היכולת להתפתח עם המצלמה אני מאוד נהנה עם משחקי החשיפה ומפתח הצמצם ןכן עם היכולת לבחור איזור מיקוד (בריביל יש 7 כאלה) האם זה קיים גם בG3

eli_singer

New member
משחקים בצמצם וחשיפה בקומפקטית

הם הרבה יותר מסובכים לתפעול ומוגבלים בהרבה. כאן עדיף ה 300D, כנ"ל נקודות פוקוס וכו'. לדעתי, אם כבר יש לך SLR, ותחזור לקומפקטית, אתה תמרוט שערות. לך על ה- 300D. אין שם גימיקים מגוחכים כמו צילום וידאו של 30 שניות, כי זאת מצלמה ולא צעצוע, ואתה גם לא צריך 30 שניות וידאו באיכות גרוע. בשביל זה יש מצלמת וידאו. לדעתי כמובן... לקחת הכל בע"מ! אלי

ה-G3 היא לא קומפקטית טיפוסית

יש בה את טכנולוגיית הflexiZone של קנון (ראה gif מצורפת) יש לה מסנן built in ND grad. יש לה shoe לפלאש חיצוני. יש לה flash compensation - מה שאין (!!) ב-300D 2 custom modes הנגישים מגלגל מצבי הצילום וזה רק מה שאני זוכר בראש. היכולת לצלם סרטון היא יכולת שהגולש דווקא רוצה שיהיה לו. תסכים איתי שיש הרבה מקום ליצירתיות עם המצלמה הזו?

eli_singer

New member
אין ספק שביחס לשאר המצלמות

הקומפקטיות ה- G3 היא משהו אחר (וה-G5 כמובן...). ומאוד יכול להיות שמצלמה זו תספק את דרישותיו, אך בכל זאת, לעניות דעתי, אחרי שטועמים את טעם הרפלקס קשה לחזור אחורה... וזו באמת בעיה שאין פיצוי חשיפה לפלאש ב 300D! אלי

הסיבה שאמרתי שהיא מתאימה לו זו

דווקא הקומפקטיות של המצלמה והנוחות (live preview במסך מסתובב) שזה מה שבנאדם שמצלם בעיקר תמונות משפחתיות צריך.

לגבי פיצוי החשיפה ב-300D

זה צעד שיווקי נטו להבדיל אותה מה 10D - כי הטכנולוגיה קיימת כבר במצלמה. מישהו כתב תוכנה שקובעת את ה-FEC ב-300D אבל החסרון הגדול הוא שאתה צריך לחבר את המצלמה כל פעם למחשב כדי לשנות את ה-FEC

ת ו מ ס1

New member
היום זה אפילו

חלק מה BreezeBrowser המפורסם- חבר 300D, קבע פיצוי חשיפה ולעבודה. תומס

eli_singer

New member
כן, קראתי באיזה מקום על

כל השינויים שאפשר לעשות ל- 300D, כדי שהיא תהיה בעצם 10D. ככה השוק עובד... מה תעשה? אלי

גם מהבחינה הזו היא מתאימה לך בול

יש לך אפילו יותר נק' פוקוס בG3 מאשר ב rebel. משחקים בWB.... ב bracketing.... אל תדאג - היא תשעשע אותך לאורך זמן

למעלה