g

הילית111

New member
g

הודעה על עזיבה היי לכולם בני נמצא במשפחתון קטן נחמד . רק 10 ילדים 2 קבוצות גיל 3 מטפלות. בני בן 10.5 חודשים הוא יכול להמשיך גם שנה הבאה באותו מקום אבל מכל מיני סיבות אני לא מעונינת בכך. אני חושבת שהגן שהוא נמצא לא מתאים לשלב ההתפתחותי שיהיה בו שנה הבאה. עכשו הנקודה היא שבשלב מסויים בגן הנוכחי הגננת תשאל אותי אני מניחה אם בני ממשיך שנה הבאה ואז אני חוששת שאם אאלץ לומר לה שלא –כלומר שהוא לא ממשיך אז שהיא "תתנקם" בו ובי בצורה כלשהיא. לא חלילה בצורה בוטה אלא בכל מיני דברים קטנים תהיה לא סבלנית וכו וזאת מכיוון שיש אפשרות להמשיך לעוד שנה ואני מניחה שהייתה רוצה שנמשיך (אנחנו "לקוחות" טובים ..) אני חושבת לומר לה שאני מעבירה אותו לגן אחר לא בגלל שהגן לא טוב אלא שבגן החדש יותר קרוב לי לבית וגם יש לי אחיינית שם שאני רוצה שיהיו באותו גן הנקודה היא האם יש מצב שגננת "תתנקם" בדרך כלשהיא בילד אם היא יודעת שהוא לא ימשיך בשנה העוקבת? האם לומר לה ממש ברגע אחרון שהוא יהיה בגן אחר ? אין לי ניסיון בגנים ובהתנהלויות של משפחתונים ואני חוששת מדברים כאלו אשמח לטיפים מנסיונכם תודה מראש לכולם

aviah

New member
היא לא תתנקם

גם ככה, כבר עכשיו יש ביניכם אמון אדיר - את נותנת לה את הבן שלך כל בוקר לכמה וכמה שעות טובות. תודיעי לה כשהיא תבקש ותחשבי על תירוץ כלשהו - את לא רוצה שהבן שלך יהיה הילד הכי מבוגר בגן, את רוצה יותר קרוב לבית, וכו'. אלה סיבות לגיטימיות לחלוטין וגננות מבינות אותן.

aviah

New member
הפייסבוק הזה

קשה להאמין איזה ילד מתלהב הייתי אך לא מזמן :)

ferdinand

New member
לרגע חששתי -

שזו הודעת עזיבה - שלך את הפורום!
(ככה שאפשר לנשום לרווחה!) (אגב מה זה ה-g הזה בכותרת?) מצב שכזה, כמובן לא צריך להיות אבל את יודעת איך זה בימנו הטרופים - הכל יכול להיות
את בטח כבר מכירה את הגננת ואת הגישה שלה, תנסי על סמך ההכרות שלך איתה לצפות את תגובתה. אם נראה לך שהיא עלולה להגיב באופן שכזה, אז גם אם זה לא "פייר", עדיף לנהוג בטאקט לדחות ת'הודעה ולהגיד מה שיהיה לה נוח לשמוע (better to be safe than sorry). הגדול שלנו, כשהיה קטן, היה בגן, פעוטון פרטי מקסים, וגם - היתה לו אפשרות להמשיך עוד שנה (לנו זה היה גם יותר נוח) אבל הגננת המליצה לנו לא להמשיך אצלה, מכיוון שהוא מתקדם, או "מפותח" יותר לרמה של הגן, והיא אמרה שבשנה הבאה לא יהיה לה מה לתת לו. בכל מקרה, זה לגיטימי לחלוטין שהיא תרצה לדעת למה את לא ממשיכה (כסוג של פידבק עבורה) ולדעתי רצוי להגיד דברים הכי קרובים לאמת, לסיבות האמיתיות שלך - אם אין בהן חוסר שביעות רצון מהגן - לא אמורה להיות שום בעיה! וכך או כך, כדאי גם לפרגן לה (במידה שמגיע לה) - תמיד נעים לקבל פידבק חיובי מאנשים על העבודה שאתה עושה. ושוב - הצלחה ואושר.

הילית111

New member
פרדי תיזהר ממני ...../images/Emo24.gif

מה זה נשמנו לרווחה? מה זה הודעת עזיבה? ניראה לי אתה רוצה שאני יעזוב את הפורום כי אתה עצבני עליי כבר הרבה זמן.... בכל אופן ניראה לי שכל זמן שהיא לא שאלה אותי בגן מה קורה שנה הבאה אני אדחה את קבלת ההחלטה ניראה לי שאני אבחר לומר את האמת .. ערב מקסים לך

ferdinand

New member
חס וחלילה! ../images/Emo24.gif

כתבתי: לרגע חששתי שזו הודעת עזיבה שלך. פתחת ת'הודעה שלך ב-"הודעה על עזיבה", והדבר הראשון שעלה לי לראש - הודעת עזיבה שלך ת'פורום (כנראה חרדות הנטישה שלי
) אח"כ חשבתי על זה שמה שכתבתי עלול להשתמע כך
נשמתי לרווחה כשהבנתי שלא על כך מדובר! קאפיש?!
יש לא מעט סיפורים/סרטים על הקטע הזה - של ילד/ה איש/ה שמחליט שמהיום והלאה הוא לא משקר יותר לעולם, ואומר רק ת'אמת, ואז מתחיל להסתבך בכל מני צרות עם אנשים שהוא אומר להם ת'אמת המרה בפרצוף! אז כמובן שמילת המפתח היא טאקט. גם אם יש ביקורת כלשהי, רצוי לומר אותה, אבל חשוב לדעת איך לעשות את זה. ואם קיים איזה חשש כזה, שבגלל דברים כאלו ואחרים הגננת "תתנק" כזה בקטנה בילדים - וכמובן (חלילה) אם זה יקרה, זה מעיד על התנהגות לא מקצועית לא עיניינית ולא בוגרת, וזו עוד סיבה לעזוב ת'גן הזה. אבל כאן אנחנו נכנסים לקטע של "הסיפור עם ה-ג'ק" ....

הילית111

New member
פרדי תיזהר ממני ...../images/Emo24.gif

מה זה נשמנו לרווחה? מה זה הודעת עזיבה? ניראה לי אתה רוצה שאני יעזוב את הפורום כי אתה עצבני עליי כבר הרבה זמן.... בכל אופן ניראה לי שכל זמן שהיא לא שאלה אותי בגן מה קורה שנה הבאה אני אדחה את קבלת ההחלטה ניראה לי שאני אבחר לומר את האמת .. ערב מקסים לך

למעלה