Gדינק 250- שאלת שמן

• פותח הנושא tmp3
  • פורסם בתאריך

tmp3

New member
Gדינק 250- שאלת שמן

היי,
ברשותי Gדינק 250, נקנה (חדש) לפני כחמישה חודשים. בודקת שמן באופן יומיומי, עד עכשיו הכל תקין.
הבוקר בבדיקת השמן הכל נראה תקין אבל מאוחר יותר, במהלך הרכיבה, שמתי לב שדולקת נורית עם הכיתוב "oil service".
מכיוון שכבר הייתי קרובה ליעד המשכתי ברכיבה. לאחר ההגעה נתתי למנוע להתקרר כשעה וחצי ובדקתי שוב את סף השמן, ועדיין נראה היה שהכל תקין (המדיד היה רטוב כרגיל).

מספר שאלות לי אליכם:
1. האם יש צורך למלא שמן, למרות שבבדיקה הידנית נראה כי הכל בסדר? במידה וכן- איפה וכיצד עושים זאת?
2. להבא, כאשר קורה דבר דומה, מה עליי לעשות? האם הידלקות הנורה מחייבת הפסקת הרכיבה? האם המשך הרכיבה עשוי לגרום נזק לקטנוע? (במקרה הזה מדובר על רכיבה של כקילומטר בודד עד להגעה ליעד ועוד כ-5 ק"מ אחר כך בחזרה הביתה)
3. כמה זמן צריך להמתין לאחר הפסקת רכיבה לפני שניתן לבדוק שמן? (מתארת לעצמי שהבדיקה שלי לאחר הרכיבה לא אומרת הרבה)

תודה רבה. :)

gsxr77

New member
הקטנוע זקוק לטיפול - לא קשור למפלס השמן

מהו הק"מ שרשום לך על הצג?

beautiful loser

New member
תודה רבה!

בסביבות ה 3060 ק"מ. עבר טיפול בסיום ההרצה (1000) ואת הטיפול הבא אמור לעבור ב 4000 ק"מ. האם עדיף להקדים את הטיפול?

פרארי1

New member
אין צורך להקדים את הטיפול

מרווח הטיפולים הוא כל 4000 קילומטר, ייתכן שנורת ההתראה מכויילת להידלק כל 3000.
את יכולה לגשת למוסך ולבקש שיאפסו אותה, כדאי ללמוד איך לעשות את זה כדי שאם תידלק שוב ב-6000, לדוגמא, תדעי לעשות את זה לבד.

לגבי השאלה הקודמת על הוספת שמן, במידה שכן יש חוסר את ממלאת מאותו פתח אליו מוברג המדיד, רצוי עם משפך, מוסיפה 50-100 סמ"ק ובודקת עד למצב שהמדיד מראה מלא.
עודף שמן מזיק, לכן עדיף אם יש טיפה חוסר אבל עדיין בתחום המקווקוו על המדיד.
את הבדיקה עדיף לעשות על מנוע קר, או לחכות 10-15 דקות לאחר דימום.

אם פי 3

New member
בדרך כלל לא חסר

לפחות בקטנועים חדשים יחסית, שמטופלים באופן סדיר וטוב.

למעשה, מעולם לא מילאתי שמן (לא היה צורך). בחלק מהטיפולים, השמן מוחלף, אבל אם את לא מטפלת בבית, אז המוסך עושה את זה.

beautiful loser

New member
תודה לכולם

אנצל את הביקור הבא במוסך לבירורים ואולי גם להצטיידות.

gsxr77

New member
למרות שMP3 צודקת, הייתי לוקח לטיפול הבא שלך

בקבוק חצי ליטר של מים (נקי ויבש כמובן) ומבקש בנחמדות (כאן המקום לנצל את יתרונות המין היפה
), מהמוסכניק למלא אותו ע"מ שיהיה בבית - לכל מקרה שלא יהיה.

למעלה